redenen emigreren
Emigreren

5 Redenen waarom mensen Emigreren

4. Op zoek naar meer ruimte

Mensen die emigreren zijn vaak op zoek naar ruimte. Niet alleen de ruimte van meer natuur en minder mensen, maar ook ruimte voor groei en ontwikkeling van henzelf. En niet meer de ruimte die een baas geeft om te specialiseren zodat er meer geld voor hem verdiend wordt.ADVERTISEMENT

Mensen die gaan emigreren dromen van eigen baas zijn, van minder wetten en regels die hen beperken, van minder bemoeienis van de overheid en authenticiteit, de mogelijkheid je eigen identiteit terug te vinden en vast te houden.

Maar ook ruimte in de zin van : koop geen grond per vierkante meter maar per vierkante hectare, gewoon omdat de grond beschikbaar is. En betaalbaar is, dus ook ruimte in je budget.

En financiële ruimte, omdat het leven in Nederland zo duur aan het worden is dat het steeds moeilijker wordt de maand door te komen zonder rood te staan. En als alle rekeningen betaald zijn er maar zo weinig over blijft om echt leuke dingen van te doen die je helpen ontspannen en onthaasten.

JC from Holland, Sinulog

5. Op zoek naar authenticiteit

Mensen die emigreren ergeren zich vaak aan het feit dat ze niet zichzelf mogen of kunnen zijn in Nederland. Dat er steeds meer de behoefte bestaat onder nederlanders om overal een labeltje op te plakken en om uitingen van mensen die niet in hun persoonlijk kader van maatschappelijk verantwoord gedrag passen af te keuren en mensen daarop af te rekenen.
Maar ook de media maakt van Nederland en nederlanders een eenheidsworst. Allemaal dezelfde setting voor het raam aan planten en in-betweens, maandag baaldag en de week breken op woensdag, rokjesdag voor vrouwen en mannen naar de barbier, ploppen op vrijdag en woensdag gehaktdag.

Alsof het zelf denken en doen langzaam uit de maatschappij verdwijnt en iedereen dezelfde kant oploopt achter de massa aan zonder zelf na te denken.

Onder de 100-den emigranten die jaarlijks Nederland verlaten zitten mensen die niet in de massa mee willen gaan, die zich ergeren aan het kleinschalig denken wat begint te overheersen. En die vrijheid zoeken voor zichzelf om authentiek te zijn.

Mensen die geen meelopers zijn maar eigenheimers, mensen die best heel sociaal zijn, maar ook individualistisch. Die mensen verlangen naar een nieuwe start in een land waar ze zichzelf mogen zijn. In al hun veelkleurigheid en eigenzinnigheid.

kagusuan beach, siquijor, Philippines

Tot slot:

De invloed van de leefomgeving op mensen is al vele malen onderzocht. En uit die onderzoeken blijkt dan de ruimte waarin mensen wonnen, werken en ontspannen een positief effect heeft op de gezondheid. In Nederland is een relatief hoog ziekteverzuim voor ‘mildere ziektes’ zoals verkoudheid, keelontsteking of nekklachten. Maar ook heeft bijna iedereen wel een verhaal over overspannen zijn of een burn-out, oftewel uit eigen ervaring of uit de nabije omgeving. Allemaal tekenen dat toch niet iedereen in Nederland goed omgaat met de stress van het dagelijks leven en de druk die zij daardoor ervaren.

En dat is jammer, want, zoals zoveel nederlanders elkaar moed inspreken als ze eens een keer iets ‘onbezonnens’ gaan doen: je leeft maar 1 keer. En dan moet je het wel goed doen.

Ga jij emigreren of heb je plannen, maar twijfel je of het voor jou haalbaar is?

Dan is dit boekje iets voor jou.
Stap voor stap bekijk je je financiële situatie, breng je n kaart wat je nodig hebt in de toekomst en welk land daar bij past.
Je kijkt naar je eigen talenten en die van je eventueel meeverhuizende gezin en zo maak je een emigratieprofiel wat dient als handleiding voor je toekomstplannen.

Pagina's: 1 2

Jeanette, Digitale Nomade, Coach en schrijver. Begon met haar reizen op 17 jarige leeftijd en verliet Nederland voorgoed in 2015 om nooit meer terug te keren. Haar eerste land was de Filipijnen. Ze woonde er ruim 3 jaar. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. gek op motorrijden, schelpen zoeken en mensen observeren. Momenteel woont ze in de woestijn van Baja California Sur in Mexico

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.