Wonen in Mexico

Als je Tijdelijke Verblijfsvergunning in Mexico verloopt

Op een dag verloopt je tijdelijke verblijfsvergunning voor Mexico. Je mag hem namelijk maar verlengen tot een maximale verblijfsduur van 4 jaar.

Wat doe je als je na die 4 jaar langer in Mexico wilt blijven?

Je hebt 2 keuzes:

 1. je verlaat Mexico en start bij een Mexicaanse Ambassade opnieuw de aanvraag voor een tijdelijke verblijfsvergunning. Je moet dan aan de nieuwe voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor dit visum wat je dan in Mexico weer omzet in een tijdelijke verblijfsvergunning die je net als de vorige tot maximaal 4 jaar mag verlengen voor hij verloopt.
 2. je dient vanaf 1 maand voor dat je temporary resident permit verloopt een verzoek in om je tijdelijke verblijfsvergunning om te zetten in een permanente verblijfsvergunning.

Wie er allemaal in aanmerking komen om hun tijdelijke verblijfsvergunning om te zetten in een vaste verblijfsvergunning wordt uitgelegd in het nieuwste infoblad in de Emigratie Winkel voor Mexico gangers. In dit infoblad leg ik ook uit dat je soms geen 4 jaar hoeft te wachten voor je dit verzoek kunt indienen.

Stap voor stap neem ik je mee door de diverse schermen van de Mexicaanse Immigratie dienst en leg uit waar je op moet klikken wat je moet invullen en wat je daarna moet doen. Hoe de betaling geregeld is en welke documenten je mee moet nemen.

Ik vertel over de brief die je mee moet sturen en welke bijzondere extra vermeldingen je moet doen op het aanvraagformulier zodat je een snelle afhandeling hebt van de procedure zonder dat je een dure immigratieadvocaat hoeft in te huren. Je bespaart handenvol geldt door dit infoblad te kopen en per punt te volgen en zelf je aanvraag in te dienen.

Zodat jij binnen een week of 2 (afhankelijk van de drukte op het immigratiekantoor) je vaste verblijfsvergunning voor Mexico kunt afhalen.

Tot slot vertel ik je over je rechten en plichten die je hebt als inwoner van Mexico.

Overweeg jij je te vestigen in Mexico, dan heb ik een geweldige aanbieding voor jou:

Alle documentatie die beschikbaar is op deze website die van toepassing is op jouw nieuwe leven in het prachtige Mexico bij elkaar in 1 pakket met 30 euro korting!

Wat koop je allemaal?

 • de aanvraag voor een tijdelijke verblijfsvergunning (t.w.v. 15 euro)
 • de aanvraag voor een permanente verblijfsvergunning (t.w.v. 15 euro)
 • de voorbeeldbrief (letter of intent) voor de aanvraag van een tijdelijke verblijfsvergunning (t.w.v. 2 euro)
 • de veelgestelde vragen over de aanvraagprocedure en de formulieren (t.w.v. 3 euro)
 • de verlenging van je verblijfsvergunning, handig voor volgend jaar! (t.w.v. 10 euro)
 • het omzetten van je tijdelijke verblijfsvergunning in een vaste verblijfsvergunning (t.w.v. 10 euro)
 • het handboek Wonen in Mexico, met info over identificatienummers, rijbewijs, verzekeren, cultuur, klimaat, wetten en regels, huisvesting enz. (t.w.v. 10 euro)
 • het boek: Een huis of land kopen in Mexico (t.w.v. 8 euro)
 • het boek: Emigreren zo doe je dat over bankzaken, het afronden van Nederland en je huisraad, het emigratieprofiel enz.enz. (t.w.v. 8 euro)
 • het boek: Snel rijk worden, Mexico biedt kansen, dit boek helpt jou kansen te zien om snel rijk te worden. (t.w.v. 2 euro)
 • het infoblad over Belastingplicht en belastingtarieven in Mexico (t.w.v. 3 euro)

Totale waarde van dit pakket is 85 euro! Nu voor 55 euro!

Begin gelijk met downloaden na je betaling!

 

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *