Covid 19 in Mexico
Wonen in Mexico

Blijf Thuis! Digital Nomade in Mexico tijdens COVID-19

Mexico bevindt zich nog steeds in fase 2 van het Coronavirus. Het land worstelt om de precaire balans te behouden tussen controle en hoge sterftecijfers. Hoe gaat het in Mexico en wat zijn de regels, en nog belangrijker, hoe is het om in Mexico te wonen op dit moment?

#QuedateEnCasa

Waar Nederland de hastag #Blijfthuis heeft, is deze voor Mexico #QuedateEnCasa, nu meer dan ooit is de slogan.
Hoewel het dodental en het aantal besmettingen met COVID-19 stijgt, stijgt het lang niet zo snel als in bijvoorbeeld Amerika en Europa. Nog niet! Wordt ons dagelijks op het hart gedrukt, volgende week verwacht met een sterke stijging. Dat vind ik persoonlijk wat tegenstrijdig want het land is al 2 weken in beperkte bewegingsvrijheid die met de dag minder wordt. Dus dat zou toch de curve op een gunstige manier moeten beinvloeden.

Waarom verwacht mexico een stijging in het aantal besmettingen en een hoger sterfte cijfer? Ik leg het uit in mijn vlog, en ik laat straatbeelden zien van Mexico ten tijde van een pandemie.
Want hoe zit het met veiligheid in een land wat onde normale omstandigheden als heel gewelddadig afgeschildert wordt in de pers?

 

Vergeet niet om een abonnement op het kanaal te nemen en het bel-icoon aan te klikken, op deze manier blijf je op de hoogte van updates over mijn leven in Mexico.

 

Wonen in Mexico? Boek nu jouw chatmoment met mij

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.