Emigreren

Checklist voor verhuizen naar het buitenland

Als je naar het buitenland gaat verhuizen is er heel veel te doen. Naast alle emoties kan het een tijdrovende zoektocht zijn door de Nederlandse Bureaucratie en regelgeving over wat er allemaal geregeld moet worden. En dan is er ook nog de aankomst in het nieuwe land, en de vestiging daar. 

Niet iedereen is even handig in het vinden van de juiste zoekresultaten of het maken van takenlijstjes, en als je met zoiets spannends bezig bent als emigratie is het helemaal een klus. Want er gaat van alles door je hoofd en je wilt focussen op je nieuwe toekomst.

Toch is het afronden van Nederland voor je daar de deur achter je dichttrekt wel een raadzaam iets, al is het maar om een nare financiële nasleep in de toekomst te hebben.

stoppen met werken, 60 en stoppen met werken, werk is te zwaar, ontslagen

Wat moet je allemaal regelen als je Nederland verlaat?

Er komen zoveel dingen bij kijken als je weggaat uit Nederland. En Nederland zou Nederland niet zijn als er aan heel veel van die regels een wettelijke termijn hangt die je moet volgen. Toch zul je merken dat er in de praktijk veel flexibiliteit zit in die termijnen en hoewel je soms het 1 niet kunt doen als je het andere nog niet geregeld of doorgegeven hebt, is het uiteindelijk allemaal wel te behappen. Het is alleen een soort speurtocht door het woud van verplichtingen.

Gelukkig zijn er websites zoals Leaving Holland waar het meeste al voor jou gedaan is en op een rijtje is gezet.

Je hoeft dan dus niet meer zelf op zoek, je volgt gewoon de stappen uit het boekje “Emigreren” het afronden van Nederland”.

En met de handige link-lijst achterin het boekje kom je gelijk op de goede websites om te kijken welke regels op jouw situatie van toepassing zijn of waar je moet zijn om je vertrek door te geven en waar je rekening mee moet houden.

Of het nu gaat, om je huisraad, de belastingdienst of het onderwijs, je auto meenemen naar het buitenland of een uitkering, stopzetten van….noem maar op, het staat er allemaal in.

Handig toch?

Ook je aankomst in je nieuwe thuisland brengt regelwerk met zich mee

Ookk jouw nieuwwe thuisland heeft wettelijke verplichtingen en daar zul je ook practische dingen moeten regelen en je leven gaan opstarten, Dat is spannend en uitdagend. En dat is ook het moment waar je naar toe leeft: over de drempel stappen van je nieuwe thuisbasis en eindelijk je dromen realiseren.

Alle practische en wettelijke zaken op een rijtje zodat je niets vergeet. 

En wat doe je met je huisraad?

Neem jij je huisraad mee? En hoe doe je dat als je overzee’s verhuisd? Neem je alles mee of een beetje? Ik heb een aantal handige tips op een rijtje gezet voor jou om je inboedel te minimaliseren zodat ej verhusiksoten kunt besparen en alleen die dingen meeneemt die nuttig zijn. Ook leg ik uit waarom het soms beter is je inboedel niet mee te nemen.

Hoe ga jij om met zaken die nog in Nederland achterblijven?

Soms lukt het niet alles af te ronden in Nederland voor je vertrek, en soms wil je dat ook niet. Soms is het verstandiger om een Nederlandse bankrekenign aan te houden bijvoorbeeld, of heb je nog lopend ebelastingzaken die afgewikkeld moeten worden.

Het  is dan niet onverstandig om een postadres in Nederland te hebben. (Lees ook: Emigreren en je Nederlandse bankrekening)

En dan is het zover, je bent verhuisd en je droom is werkelijkheid geworden

Het heerlijk euforische gevoel als dan alles geod geregeld is en je eindelijk kunt achterover leunen in je nieuwe leven en op je nieuwe adres is met geen pen te beschrijven. Er valt een alst van je schouders en je kunt eindelijk gaan werken aan je nieuwe toekomst, of misschien wel helemaal niet meer werken en je leeft van dag tot dag, genietend van een passief inkomen.

Wat jouw droom ook is en hoe jij je nieuwe toekomst gaat invullen, ik weet zeker dat het je gaat lukken. En ik wens je heel veel levensplezier en geluk!

 

 

Geld besparen? Koop dan alle delen in 1 boek!

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jouw vragen beantwoord worden.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.