Emigreren,  Werken & Reizen

De Covid Migratie is begonnen!

Mijn website is nog nooit zo druk geweest, Nederland lijkt massaal zijn emigratieplannen te gaan realiseren. Was het ooit nog een sluimerend verlangen om in een ander land opnieuw te beginnen, de huidige Coronapas en de groeiende polarisatie in Nederland blijken genoeg motivatie op te wekken om nu voorgoed het ooit zo fijne thuisland achter te laten. 

Als ik de zoekresultaten bekijk en praat met mensen die willen emigreren en contact met mij zoeken is de grote vraag vooral: waar kan ik weer rustig wonen zonder al die regels? (lees ook: Emigreren vanwege de Corona Maatregelen in Nederland

De tweede grote vraag is: in welk land kan ik off the grid gaan wonen?

Een groeiende groep mensen is het zat. En dat zijn vooral die mensen die flexibel zijn en van overal in de wereld kunnen werken of die al met pensioen zijn. De anderen, die met een gezin en financiële verplichtingen zitten zoeken naar mogelijkheden om in het buitenland iets anders te gaan doen zodat ze toch weg kunnen uit, wat zij zeggen: een groeiende ondraaglijke situatie is.

Wat mensen in Nederland met een emigratiewens vanuit de hele Corona Pandemie vooral stoort is:

 • het slechte beleid en visieloze gedrag van de overheid
 • de weigering van de overheid om COVID als een endemische ziekte te benaderen
 • het neerleggen van de verantwoording van het einde van de pandemie bij bepaalde bevolkingsgroepen
 • de coronapas en de stigmatiseren
 • het onverdraagzame en de polarisatie die met de dag groeit
 • het aantasten van de grondwettelijke (en/of opgebouwde) rechten waar Nederland ooit zo trots op was

Maar er zijn meer zaken die meespelen, en die eigenlijk niets met COVID te maken hebben. Ook het opduiken van meer een meer wanbeleid van de overheid zoals de toeslagen affaire en de chaotische en slechte afhandeling ervan, de mondkapjes affaire, de constante migrantenstroom die maar blijft binnenstromen, het huizen tekort, de stijgende zorgkosten en kosten van dagelijks levensonderhoud en zo kan ik nog wel even doorgaan. (Lees ook: 5 Redenen waarom mensen Emigreren)

Ieder mens heeft zijn eigen redenen om te emigreren, maar heel veel mensen delen een gezamenlijke reden: Ontevredenheid over de overheid en de aanpak van COVID en de stemmingmakerij en het kuddegedrag van de blijkbaar miljoenen gehersenspoelde mensen die alles geloven wat de krant schrijft en de overheid ze vertelt.

vertrekken, emigratie, nieuwe start, emigreren, wonen in het buitenland, mexico filipijnen

Het is lastig om in deze tijd een nieuwe plek te vinden waar je wel vrij kunt leven

Of je doel na emigratie nu is weer een redelijk normaal leven op te pakken of om het roer om te gooien en off the grid, zelfvoorzienend, te gaan leven, je zult eerst een land moeten vinden waar je zonder problemen en inenting naar binnen mag. Gelukkig zijn die landen er nog. Mexico bijvoorbeeld is zo’n land waar je zo naar binnen kunt zonder PCR test of wat dan ook.

Ik heb al tientallen mensen gesproken die in mijn shop producten hebben gekocht om hun reis naar Mexico voor te bereiden. (lees ook Handleiding Temporary Resident Mexico). Sommigen van hen zijn al aangekomen en zijn blij weg te zijn uit Nederland en Europa.

Er zijn wel een aantal dingen die je je moet realiseren als je emigreert tijdens deze pandemie:

 • elk land heeft wel maatregelen, in Mexico bijvoorbeeld is een mondkapje verplicht. Hoewel het land een vooruitstrevende aanpak heeft en vooralsnog niet volgens het Europese draaiboek lijkt te werken en hier geen plicht is voor vaccinatie en geen sprake nog lijkt van een paspoort, kan dat zomaar veranderen natuurlijk. Hoewel vooralsnog het er naar uit ziet dat Mexico de ziekte als een endemische ziekte gaat behandelen en ziekenhuizen en onderzoeksfaciliteiten hierop aan het inrichten is.
 • zoek een land wat de ziekte als endemisch (een blijvende ziekte) gaat behandeling en zich hierop voorbereid. Die landen geven de grootste kans dat het normale leven op een dag weer van start gaat zonder vaccinatiebewijs of covidpas of zonder eindeloos testen. In Mexico bijvoorbeeld kun je je gratis laten testen, maar we hebben geen testmaatschappij zoals in Nederland.
 • je kunt waarschijnlijk niet meer terug naar Nederland, de terugkeer naar Europa is al lastig vanuit het buitenland, maar dat zal wellicht met de tweedeling (pandemisch en endemisch) in de wereld nog lastiger worden. Zorg ervoor dat je je dit goed realiseert en dat je je goed voorbereid en je emigratie een succes maakt. (lees ook: Emigreren, Maak jouw unieke Emigratie Profiel)
 • weet zeker dat je in het land van jouw keuze je dromen kunt realiseren, als je bijvoorbeeld off the grid wilt gaan wonen omdat je gelooft dat het World Economic Forum de wereld naar zijn hand gaat zetten, dan moet je zeker weten dat je die droom in dat land kun realiseren. Kun je bijvoorbeeld alles kopen wat je nodig hebt? Is dat beschikbaar? Mag je land bezitten als buitenlander? In de Filipijnen. bijvoorbeeld kun je als buitenlander geen land bezitten. (lees ook: Nederlanders die naar de Filipijnen willen)

wonen buitenland, checklist, emigratie, regelen, uitschrijven, belastingdienst, emigreren, buitenland, wonen, hulp

Bereid je goed voor op je emigratie, nu meer dan ooit

Omdat je niet weet hoe de wereld zich zal ontwikkelen is het juist nu van groot belang dat je voldoende zelfkennis hebt, dat je weet of je plannen realistisch zijn. Een goede voorbereiding is het halve werk.

In mijn webshop vind je tal van producten die je kunnen helpen bij die voorbereidingen (ga naar de Webshop)

Zit je toch nog met specifieke vragen of wil je gewoon eens met iemand van gedachten wisselen over emigratie en je zorgen omtrent wat er nu in Nederland en Europa gebeurd, neem dan contact met mij op.

Emigratieplannen?

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jouw vragen beantwoord worden.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

2 reacties

 • Jeanette

  In Mexico is geen Zuid Amerikaans land. En inmiddels is het mondmasker inclusief de pandemie iets van het verleden. De overheid heeft verklaart dat de pandemie ten einde is in dit land en de plannen om COVID in te perken in de toekomst via de reguliere inentingsprogramma’s zijn in werking gesteld.

  Ikzelf heb, uit respect voor het land waar ik te gast ben en hun aanpak van de pandemie, een goedkoop stoffen katoenen heel dun mondmasker gekocht wat ik gebruikte in de tijd dat het wel verplicht was en in de (overheids)gebouwen waar het nu soms nog verplicht is.

 • Jaap

  Zijn er ook zuid Amerikaanse landen zonder schadelijke mondkapjes plicht? Wetenschappelijke studies wijzen uit dat ze schadelijk zijn en kunnen leiden tot microplastics in longweefsel. Tevens zijn er al vele studies die aantonen dat ze niet helpen tegen virussen, wat ook al lang bekend was. Wat gebeurt er in Mexico als je een mondkapje weigert?