Siquijor Eiland fotos
Filipijnen,  Reisfoto's

De mooiste foto’s van de Filipijnen: Siquijor

 ADVERTISEMENT

Gedurende mijn 4 jarig verblijf in de Filipijnen woonde ik graag op het eiland Siquijor, Vooral voordat de Chinese investeerders er kwamen en de grote toeristische gekte uitbrak. Het eiland had een heerlijke landelijke rust, de mensen waren nog niet vergiftigd met het ‘grote geld’ en alles ging in een soort genoegzame verdraagzaamheid en lekker langzaam.

Ik heb ook dit eiland zien veranderen in 1 grote winstmarge. Grote resorts, exclusief voor Chinese bezoekers, maar ook eilanders die allemaal een schuur of een kippenhok gingen verhuren als “cottage” en de huur brommers vlogen je om de oren. Dat brengt een heleboel drukte, maar vooral een verandering van sfeer met zich mee. Mensen richten zich op inkomsten en geld, en het genoegelijke landleven is opeens niet meer voldoende.

In deze foto’s en video’s laat ik jullie het leven op het eiland zien voor de grote drukte, de half-uurs veerdienst en de rondrazende busjes vol gehaaste toeristen. Soms trok ik hiervoor diep de bergen in, soms gewoon op de weg langs de kust of de weg naar 1 van mijn vele huizen die ik daar huurde voor kortere of langere tijd tussen de reizen en motortochten in.

kagusuan beach, siquijor, Philippines

Cuevas family, Ancestral house, Siquijor, Philippines

banca, fishing boat, native, Philippines, building, vessel, wood

Siquijor Island healing

Siquijor, Magic Island, Faith Healer, Healing, Paradise, Philippines

buiten de boot vallen in Nederland

San Juan, Maite Siquijor sunset

 

De Playlist voor Siquijor op mijn YouTube Kanaal

Op mijn YouTube Kanaal heb ik een speciale Play-list voor veel eilanden van de Filipijnen, dus ook voor Siquijor, je kunt er de prachtige vergezichten zien, mijn vlogs bekijken, motortochten door dorpjes en bergen, prachtige witte stranden waar je soms helemaal alleen was, markten en evenementen, hoe je een banka bouwt en nog veel meer.

Als je hier klikt ga je direct naar YouTube naar de Playlist, hieronder deel ik een paar leuke videos om een indruk te geven.

Ga jij op vakantie naar de Filipijnen of overweeg je daar te gaan wonen? Hier zijn wat handige links en producten:

Jeanette, Digitale Nomade, Coach en schrijver. Begon met haar reizen op 17 jarige leeftijd en verliet Nederland voorgoed in 2015 om nooit meer terug te keren. Haar eerste land was de Filipijnen. Ze woonde er ruim 3 jaar. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. gek op motorrijden, schelpen zoeken en mensen observeren. Momenteel woont ze in de woestijn van Baja California Sur in Mexico

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.