De mooiste Reisfoto’s en Fototips

In deze rubriek vind je mijn mooiste reisfoto’s, per land, per onderwerp, per beleving. Soms is het architectuur, soms zijn het mensen en soms gewoon heerlijke plaatjes van de mooiste stranden in bijvoorbeeld de Filipijnen of Mexico. Cultuur, belevenissen, selfies, het zal elkaar afwisselen. Ik probeer elke zoveel weken een post te plaatsen op de website.

Ik haal foto’s uit het archief die nog nooit getoond zijn, ik plaats foto’s van steden en natuur waar ik op het moment doorheen reis. Kortom, je reist met mij de wereld over.

Wil jij ook mooie vakantiefoto’s maken? Ik heb 5 tips om gegarandeerd met Instagram waardige momenten thuis te komen:

  1. Het gaat om emotie, de ervaring, fotografeer niet zomaar alles, maar fotografeer jouw gevoel. Als een gebouw of een moment emoties bij je oproept heb je vaak een betere foto dan wanneer je maar klakkeloos loopt te klikken.
  2. Let op de foto indeling, zorg dat er diepte in een foto zit, iets op de voorgrond, iets op de achtergrond, dat kun je eventueel vervagen om het werkelijke onderwerp goed te laten uitkomen. Speel met de mogelijkheden van je camera of telefoon als het gaat om diepte, landschap, portret en zelfs HDR.
  3. Stop met de filters!! Echt niet doen, geen apps gebruikend waarmee je foto’s bewerkt, tenzij je een unieke serie pop art of iets dergelijks wilt maken. Maar voor je foto feed op Facebook en Instagram is het beter om echte beelden te tonen en niet te verzanden in dezelfde wolkenlucht of vage blauwe tinten die iedereen al gebruikt.
  4. Neem de tijd om de foto te maken en maak er 3 of 4, zo heb je altijd wel 1 hele goede ertussen zitten. Dat kun je vaak pas zien als je op een groot scherm kijkt. En als je rustig de tijd neemt om je foto te maken heb je je horizon recht en missen er geen armen, benen of hoofden.
  5. Licht is je vriend en je vijand! Let goed op de zon, let goed op de camera settings als je in de avond of nacht foto’s maakt. Soms kan een overbelichte zonnestraal een prachtig beeld opleveren, bijvoorbeeld in een water foto, maar vaak is het irritant en is de foto mislukt. Datzelfde geldt voor nachtfoto’s, vaak komen zijn die heel korrelig, toch is het verstandiger om de ISO aan te passen dan te flitsen. Flits geeft vaak een “platte” (1-dimensionale) foto met een raar overbelicht beeld.

En dan nu de foto’s, veel kijkplezier!

Muurschilderingen in Mexico: Cancun

Volgens mij heb ik al eerder een post geschreven over de muurschilderingen in Mexico en Riviera Maya. Maar die post ...
Bekijk de foto's
Siquijor Eiland fotos

De mooiste foto’s van de Filipijnen: Siquijor

Gedurende mijn 4 jarig verblijf in de Filipijnen woonde ik graag op het eiland Siquijor, Vooral voordat de Chinese investeerders ...
Bekijk de foto's
onbekende stranden Filipijnen

De mooiste stranden in de Filipijnen

Hoewel onze aarde prachtige plekken kent, is de natuur in de Filipijnen toch wel onovertroffen. Vooral als je een plek ...
Bekijk de foto's
reisfotos Filipijnen

Mijn mooiste foto’s van de Filipijnen: Mindoro

Plaatjes kijken is altijd leuk. En veel foto's van de Filipijnen op het internet zijnd ie standaard foto's die iedereen ...
Bekijk de foto's

Ik ging een paar dagen naar Chetumal, Mexico

Even weg van de drukte en het eindeloze toerisme van Playa del Carmen. Even rust zoeken en een ander behangetje ...
Bekijk de foto's

De stranden van Playa del Carmen

Er wordt veel gezocht op het internet naar de kwaliteit van de stranden in Playa del Carmen, Cancun en de ...
Bekijk de foto's
Aan het laden...

Foto’s te koop


Advertenties