Filipijnen,  Motorrijden

De route naar mijn huis in de Filipijnen

In de Filipijnen heb ik in veel verschillende huizen gewoond. Op de mooiste plekken. Huizen huren in de Filipijnen is zo betaalbaar. Je kutn vaak voor 200-300 Euro all in een prachtig huis huren. In de stad, of in de middle of nowwhere.

Mijn eerste huis in de Filipijnen stond in Puerto Galera, op het eiland Mindoro. Een druk toeristisch gebied waar ik de eerste paar maande gewoond heb. Om te acclimatiseren en om mijn visum om te zetten in een 6 maanden visum en een ACR kaart aan te vragen.

Daarna begon de reis, van hotel naar hotel, naar huurhuis. Afhankelijk van hoe lang ik ergens bleef.

Ik huurde o.a. huizen in Dumaguete en op Siquijor Eiland, waar ik de meeste tijd mijn vaste basis had.

Ik woonde op de mooiste locaties: pal op het strand, op de rand van een klif met uitzicht op de Bohol Zee, en op het platteland met uitzicht op de bergen van Negros Eiland en de ondergangen die die bergen in vuur zetten.

In de video rij je met mij mee naar “Het Klifhuis”. 1 van de mooiste plekjes waar ik gewoond heb. Aan de rand van een klif, hoog boven een strand vol vissers en verse vis. Uitkijken op de Bohol zee en in de verte Mindanao.

De weg er naar toe was een drama, nu ja, kijk maar even mee.

Heb jij vragen over reizen in de Filipijnen? Of over emigratie naar de Filipijnen?

Foto’s van mijn mooiste woonplekken in de Filipijnen

Een his huren in de Filipijnen kan of heel formeel, of heel relaxt. Vaak huurde ik per maand, met een stilzwijgende verlenging en een opzegtermijn van 1 maand. Eénmaal had ik een officieel huurcontract. Altijd betaalde ik een maand huur als deposito. Die kreeg ik op de dag van vertrek netjes terug, tenzij ik eerder vertrok of mijn opzegtermijn niet had gebruikt.

Hier zijn foto’s van mijn mooiste woonplekken in de Filipijnen.

Je voordeur open gooien en zo het strand oplopen……..echt, zo super! En nog een stil strand ook. Soms helemaal voor mij alleen.

wonen filipijnen, huis huren filipijnen, verhuizen

Wonen, Filipijnen, huis huren, emigratie, pensioen

Een van de weinige “Echte” huizen die ik huurde. Met 2 slaapkamers en een keuken. Meestal huur ik een studio of een 1 slaapkamer appartement.

filipijnen, huis huren, wonen filipijnen, huizen, huurcontract

En wat dacht je van dit dagelijkse uitzicht vanuit mijn studio midden op Siquijor? En die prachtige watervallen om de hoek?

filipijnen huis huren, wonen filipijnen, emigreren

 

Siquijor Island healing

En het klifhuis met zijn geweldige zonsondergangen

huurhuis, cliff house, 300 euro all in, rondkomen van 600 euro, minimum inkomen, budget, laag inkomen, ZZP, weinig geld, maandelijks inkomen, rekeningen, prijzen, geldproblemen, oplossingen, bezuinigen

positieve levenshouding

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

2 reacties

  • Jeanette

    Wat een heerlijk vooruitzicht Ruud, en wat is Siquijor mooi he? Ik wens je heel veel succes en liefde. En een zonnige toekomst.

  • Ruud Trouwborst

    January 2018 3 weken op Siquijor Caticugan geweest, zelf ben ik een tropenkind, Bandung Java Indonesia. Heb bij een vrouw gelogeerd en inmiddels partners voor elkaar. Zij is mijn caregiver vooral tijd. Graag wil ik mijn levenszin voortzetten aan de Pacific!