Leaving Holland, weg uit Nederland, emigreren, verhuizen, buitenland, opnieuw beginnen, nieuwe start, weg van schulden, verhuizen

De website in het Nederlands

Soms dromen we van wegbreken, van los zijn, van ontsnappen

van overnieuw beginnen en van een totaal ander leven dan we nu leiden.

Op deze website kunt je beginnen met je dromen waar te maken en voor te bereiden op een nieuw leven, een nieuwe toekomst, in een nieuw land.

De laatste Artikelen

Ik woon in Mexico

Ik woon nu 1 jaar in Mexico

Ik kwam 1 jaar geleden aan in Mexico, en hoewel ik wel steeds meer op dagtochtjes ga, zoals laatst naar Chetumal, heb ik nog niet heel veel van het land gezien. Alleen in de directe omgeving van Cancun en Playa ...
Verder Lezen

Op vakantie naar Italië? Pas op voor een boete!

Met het oprukkende massa toerisme zijn sommige delen van de wereld soms in nood. Omdat het er gewoon te druk is en te vol. Omdat handhaving van regels daardoor lastiger wordt en omdat toeristen steeds extremer en brutaler worden, zo ...
Verder Lezen
werken mexico

Mag je in Mexico werken op een toeristenvisum?

Al heel lang geldt Mexico als de plek waar Noord Amerikaanse freelancers graag werken.En dat is niet alleen vanwege het vrijwel in alle steden beschikbare hoge snelheid internet en de prachtige stranden. Ook vanwege de lage kosten in levensonderhoud en nog ...
Verder Lezen

Mag je als Digitale Nomade overal werken?

Werken en reizen. Werken vanaf de mooiste locaties in de wereld. En op zo'n manier werken dat je genoeg tijd overheid om ook van die locaties kunt genieten. Dat is waar veel mensen van dromen. Wist je dat die droom ...
Verder Lezen

Je Tijdelijke Verblijfsvergunning voor Mexico verlengen

Wij Nederlanders zijn best een beetje eigenheimers. Als ik bij de Mexicaanse immigratiedienst al die Amerikanen zie met hun ingehuurde advocaten voor een paar honderd dollar om hun verblijfsvergunning aan te vragen of te verlengen of zelfs hun adreswijziging door ...
Verder Lezen

Wonen en werken in Playa del Carmen Mexico

Momenteel woon en werk ik in Playa del Carmen Mexico. Iets waar veel menen mij om benijden denk ik. Voor ik in Mexico aankwam woonde en werkte ik in de Filipijnen, in Italië en heel lang geleden zelfs in Zuid ...
Verder Lezen
bankrekening in Mexico

Een bank rekening openen in Mexico als je een Resident Permit hebt

Met Nederlandse banken die zomaar aankondigen dat ze je rekening gaan sluiten is het voor Nederlanders die naar het buitenland (lees: buiten Europa) verhuizen nog belangrijker geworden een buitenlandse rekening te openen. Maar soms ben je met handen gebonden en ...
Verder Lezen
ervaring staaroperatie

Staaroperatie in Mexico, mijn ervaring

Ik zat er al een tijdje tegen aan te hikken: mijn staaroperatie. Ik wist dat mijn linkeroog staar ontwikkelde en door het felle licht in de tropen werd het snel slechter, ondanks mijn mee-kleurende glazen in mijn bril. De opticien ...
Verder Lezen
Visum Mexico

Wat is het verschil tussen een FMM en een visum in Mexico?

Het is soms best verwarrend, al die termen die gebruikt worden op websites over visums en verblijfsvergunningen voor Mexico. Zelfs ik gooi de termen nog wel eens door elkaar, omdat het zo makkelijk is om 'toerisenvisum' te typen en het ...
Verder Lezen

Ik ging een paar dagen naar Chetumal, Mexico

Even weg van de drukte en het eindeloze toerisme van Playa del Carmen. Even rust zoeken en een ander behangetje. Dat was de gedachte achter een paar dagen weg de afgelopen week. Playa werkt af en toe behoorlijk op mijn ...
Verder Lezen

NIEUW OP DE WEBSITE: E-boeken over emigreren


 

emigreren, weg uit Nederland, overnieuw beginnen, alles achterlaten, veranderen, nieuw levenJeanette Slagt, dagelijks leven, digitale nomade, wereldburger, nieuwe levensstijl, schrijven, website, adverteren op Leaving Holland, gastblog op leaving Holland, leaving Holland website sponsoring, samenwerken, profiteren, advertentieverkoop


Advertenties