Visum aanvragen Filipijnen
Filipijnen

Een visum aanvragen voor de Filipijnen

Je mag niet werken op een toeristenvisum, je vult dan ook op je verlengingen in dat je “For Pleasure” reist. ook als digitale nomade.ADVERTISEMENT

Als men vraagt hoe je in je levensonderhoud voorziet bij je verlenging moet je dit kunnen aantonen. Voor dit soort zaken geldt: beantwoord vragen zo kort en direct mogelijk. Heb je inkomsten in Nederland dan antwoord je conform. heb je spaargeld, dan is dat je antwoord. Steeds vaker melden mensen dat als je aangeeft dat je een pensioen hebt en je komt voor de zoveelste verlenging dat je dringend verzocht wordt om een ander visum te gebruiken.

Als je langer dan 6 maanden in de Filipijnen bent geweest op een toeristenvisum, moet je een exit clearance kopen voor vertrek. Deze exit permit garandeert dat je geen uitstaande kosten of boetes in de Filipijnen hebt of lopende rechtszaken. Deze permit koop je vooraf aan je vertrek bij een immigratiekantoor. Je moet hem inleveren op de luchthaven voordat je je kunt inchecken voor je vlucht. Zonder exit-permit kun je dus het land niet verlaten. Er is geen versnelde procedure mogelijk op de luchthaven. Dit moet je vooraf regelen.

Als je op een investeerders-visum, een partner-visum of een gepensioneerden-visum reist ben je vrijgesteld van de exit clearance.

Verlenging van je visum gaat per 2 of 6 maanden afhankelijk van de status van je Immigratiekantoor, een districtskantoor zal 6 maanden verlenging geven een lokaal kantoor niet. Bieden ze dit toch aan dan forceren ze 3x een 2 maanden visum inclusief bijkomende administratiekosten. Verleng je voor 6 maanden dan betaal je maar 1x administratiekosten. Soms loont het dus de moeite om naar een districtskantoor te reizen.

Je ACR-iCard is verplicht, ook al blijf je na 59 dagen nog maar 1 maand.

Kosten kunnen per kantoor verschillen, raar maar waar, de immigratiewet in de Filipijnen laat veel ruimte voor interpretatie, zeker omtrent visum kosten. Ik geef daarom in dit artikel ook geen kosten voor visas, omdat het altijd een discussiepunt is. Ook formulieren en benodigde documenten kunnen per kantoor verschillen. Wil je hier meer over weten verwijs ik je naar mijn Engelse artikelen waar ik nog wel over prijzen en documenten schrijf. 

Betalingen gaan contant, zorg dat je gepast geld bij je hebt, je betaald je visumstickers inclusief verklaring omtrent gedrag en administratiekosten,  contant en vooraf. Je kunt alle kosten vinden op de website van de Bureau of Immigration Philippines onder het tabje Tourist Visa.

Je visumverlenging is normaalgesproken met een uurtje of 2 klaar, je ACR-iCard kan tot 2 weken duren.

Een exit clearance kun je vanaf 2 weken voor vertrek aanvragen en is binnen 2-48 uur gereed. afhankelijk van de drukte. Ook deze betaal je contant. Hou bij het verlaten van de Filipijnen rekening met kosten als luchthavenbelasting en toeristen belasting, deze bedragen moet je op de luchthaven voldoen (terminal fee)

 

 

 

 

Pagina's: 1 2

Jeanette, Digitale Nomade, Coach en schrijver. Begon met haar reizen op 17 jarige leeftijd en verliet Nederland voorgoed in 2015 om nooit meer terug te keren. Haar eerste land was de Filipijnen. Ze woonde er ruim 3 jaar. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. gek op motorrijden, schelpen zoeken en mensen observeren. Momenteel woont ze in de woestijn van Baja California Sur in Mexico

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.