Emigratie voor iedereen?
Emigreren

Emigreren, kan iedereen dat?

Het land waar je wilt gaan wonen heeft regels voor emigranten. Als je binnen Europa blijft zijn er ook regels voor emigranten, hoewel je je overal vrij mag vestigen en werken, moet je wel voldoen aan die regels. Dit zijn regels overADVERTISEMENT

 • inschrijven
 • verzekeringen
 • belasting

Maar ook regels ten aanzien van het kopen van land of een bedrijf starten, die voor buitenlanders anders kunnen zijn.

Ga je verhuizen naar een land buiten Europa dan gelden er ook regels om het land binnen te mogen. Soms kun je eerst op een toeristenvisum verblijven, en soms is het verstandiger gelijk echt te emigreren. Allemaal afhankelijk van de immigratieregels van het land.

Je dient wel goed op de hoogte te zijn an de mogelijkheden en wat voor jou het meest voordelig is en makkelijkst. maar ook andere regels die gelden. Als jij droomt van een strand-bar in Thailand, moet je wel voor vertrek al weten of dat wettelijk wel mogelijk is.

Mensen in allerlei leeftijdscategorie emigreren, hoewel je nieuwe beoogde thuisland wellicht wel wat regels heeft over

 • minimum leeftijd, als je geen 18 bent kun je wellicht zonder samen met je ouders te reizen geen verblijfsvergunning krijgen, dit kan per land verschillen.
 • gezondheid, er zijn landen die een gezondheidsverklaring en medische keuring eisen
 • strafblad, veel landen weigeren mensen met een crimineel verleden. Afhankelijk van het vergrijp kun je geweigerd worden als je een strafblad hebt.

Wat heb je nodig om te emigreren?

Die vraag krijg ik regelmatig. En ik vind hem heel lastig te beantwoorden. Want daar waar ik gelukkig ben met 4 korte broeken en een handvol T-shirts en het leven neem zoals het komt. Zijn er ook mensen die een veel hogere kwaliteit van het leven verwachten. En emigreren om dat te bereiken. Die willen een zwembad in de tuin en een vrijstaand huis op het platteland. Die stellen eisen aan hun woonomgeving en levenskwaliteit. En hoewel ik dat ook wel doe, doe ik dat toch in mindere mate.

Wat je nodig hebt om te emigreren bepaal je zelf. Jij bent degene met de droom en jij bent degene met het budget. Dus jij weet wat mogelijk is. Temeer als je al weet naar welk land je wilt emigreren.

Weet je dat allemaal nog niet en leef je alleen met het verlangen om ooit Nederland te verlaten. Maak dan eens een emigratie-profiel. Dit geeft je inzage in

  • je financiële basis
  • je persoonlijkheid
  • je wensen voor de toekomst
  • de redenen voor je emigratie
 • en hoe je een land kiest wat daarbij past.

Je kunt dit ook maken voor een gezin, dus inclusief de kinderen. Op deze manier zijn de kinderen vanaf dag 1 betrokken bij de emigratieplannen.

Om je daarbij te helpen heb ik een boekje geschreven, stap voor stap breng je alle dromen en wensen in kaart en plaats je ze in de werkelijkheid en op deze manier weet je wat je wilt voor jezelf en je toekomst en of het haalbaar is.

air Juan, flying, siquijor, cebu, tickets, times, days, prices, plane, airport, cessna,

Emigreren is een avontuur

Lees verder op de volgende pagina

Pagina's: 1 2 3

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. Momenteel leeft ze in een dorp in de woestijn van Baja California Sur in Mexico

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.