emigratie, coronamaatrdegelen, vertrekken, immigratie, covid, mondmasker, regels, wetten, buitenland, verhuizen
Emigreren

Emigreren vanwege de Corona Maatregelen in Nederland

Nederland zucht onder een tweede lockdown. Niet eerder waren de kampen zo verdeeld: voorstanders, tegenstanders van mondkapjes en lockdowns en een derde groep mensen die proberen normaal verder te leven onder het nieuwe normaal. Het passeert allemaal mijn timeline op sociale media. En soms mijn mailbox.

Mensen willen door stijgend eonvrede ontsnappen. Dat is een heel menselijke eigenschap: vluchten als het lastig wordt, dromen van ergens een veilige nieuwe plek maken en daar verder leven en alle zorgen achter je laten.
In een vorig blog schreef ik al over de kansen die COVID biedt om juist nu te emigreren.

Je kunt ook vanwege COVID om alle foute redenen emigreren

Ik praat hierover in mijn nieuwste vlog.
Niet over de voor de hand liggende redenen die mensen noemen, namelijke dat je niet mag reizen. Nee, deze redenen gaan een stapje verder, want dat je niet mag reizen is onzin, er zijn maar weinig landen die je niet toelaten, en je mag latijd Nederland uit.

Op het moment dat jij dit leest zitten er Nederlanders in de auto naar Spanje, in het vliegtuig naar Madeira en zelfs in Mexico. Allemaal onlangs aangekomen of onderweg.

Ik vertel in dit vlog over de reden waarom je beter niet kunt emigreren als je dat wilt doen vanwege alle maatregelen, en als je dan toch gaat om die reden, wat voor invloed dat zal hebben op je toekomst als emigrant.

Wil jij met mij van gedachten wisselen over jouw emigratie-wens? Dat kan, reserveer je speciale tijd met mij, klik hier om een afspraak te maken.

 

UPDATE November 2021

Terwijl het kabinet zijn nieuwe set warrige regels aankondigt en Nederland strikter lijkt te worden voor ongevaccineerde mensen, lees ik toch vooral verwarring, uitbesteding van verantwoording (Sinterklaasintocht en Carnaval, wel of geen 2G toepassen in je etablissement.)

Dit is duidelijk een kabinet wat zich niet voorbereid op een toekomst met een nieuwe ziekte en wat geen verantwoording wil nemen en route wil bepalen.

Ik kan niet anders dan met verdriet toezien hoe in Nederland en de rest van Europa geworsteld wordt met COVID en het beleid. En dat doe ik vanuit een land wat het toch redelijk op orde lijkt te hebben ondanks dat het een ontwikkelingsland is in de ogen van de rest van de wereld.

Wat ik wil zeggen ter aanvulling op mijn video en tekst: Er zijn landen waar het anders toegaat, en waa rhet nu (nog) open is en vrij, ook al draag ik in gesloten ruimtes een mondkapje. Er is heir geen sprake van een Coron-pas of beperkingen, toen die discussie oplaaide is hij door de overheid de kop ingedrukt: het is niet toegestaan te vragen naar een inentingsbewijs en er is een meldpunt voor werknemers om te emlden als dat wel gebeurd.

In 2020 is al vermeld door het Mexicaanse Ministerie van Gezondheidszorg, dat COVID een in golfbewegingen, wellicht jaarlijks terugkerende ziekte zal zijn, gelijk aan de griepgolf of mazelen epidemieën. En de meest kwetsbaren uit de samenleving zal treffen.

En wij zien in dit land nog veel beter dan in het krappe Nederland, dat vooral in dichtbevolkte gebieden (lees grote steden) de ziekte makkelijk verspreid.

Daar wordt op ingespeeld, en dat is het toekomstplan, de zorg wordt uitgebreid, personeel opgeleid en een plan van aanpak ligt zo goed als klaar. We werken samen, bevolking en overheid (Met uiteraard hier end aar verzet en gezeur) naar een werkbare samenleving. Momenteel kleurt op 3 staten na heel Mexico groen op de Mexicaans epidemische kaart en hopelijk blijft dat zo. Ik heb er alle vertrouwen in.

Wil jij emigreren naar een ander land, kijk dan goed hoe het land omgaat met de toekomst van COVID, werken ze naar een einddoel wat realistisch is? En hebben ze de zorg ingericht op de nieuwe toevoer van zieken?

Dan eindig je wellicht in een land waar je normaal kunt leven in vrijheid, zonder de gekte en warrigheid van Europa.

Dit doe je het beste door te zoeken naar overheidswebsites, lokale beleidsmakers en sociale media accounts. De Overheid van Mexico heeft een speciale COVID website, de gezondheidsdienst rapporteert regelmatig en er is een dagelijkse tweet over de stand van zaken in Mexico van de minsiter van volksgezondheid.

Zoek die bronnen en kies met wijsheid je nieuwe thuisland.

 

Emigratieplannen? Koop de Handleiding voor Emigratie

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jouw vragen beantwoord worden.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.