Dagboek

Goede voornemens van mensen

Het was een drukke decembermaand in de Emigratie Winkel. Alsof de mensen allemaal vroeg begonnen met hun goede voornemens om dit nieuwe jaar wel te veranderen en een nieuwe start te maken. Mensen bekeken op de website artikelen over emigreren naar Spanje en hoe het leven in de Filipijnen. kan zijn als ze daar naar toe verhuizen. Maar tot mijn verbazing vertrekken ook heel veel mensen naar Mexico. Zoveel dat ik met een paar Nederlands hier een grapje maakte dat het misschien tijd wordt voor een Nederlands dorp. 

Ik zelf ben niet zo van de goede voornemens. Hoewel ik dit naar wel meer retrospectief leek dan andere jaren. Maar persoonlijk vind ik het duf om 1x per jaar een lijstje van goede voornemens te maken en daar dan mee te worstelen en het te laten verzanden, want dat gebeurd zoveel. Goede voornemens dienen niet gekoppeld te zijn aan een nieuw jaar. Het dient gekoppeld te zijn aan een verlangen te veranderen.

Als ik iets geleerd heb na mijn vertrek uit Nederland is dat het hebben van goede voornemens vooral gaat om een diep verborgen onvrede over jezelf, of je omgeving of je leven in het algemeen. Het zou dus beter zijn die onvrede weg te nemen in plaats van te beloven minder te drinken of minder geld uit te geven en meer te sparen. En over dat laatste heb ik ook een mening, sparen is in Nederland helemaal niet meer leuk. Je krijgt nergens meer rente! En als je teveel spaart moet je extra betalen. Hoe dom is dat? Ik geniet nog wel van sparen, ik krijg namelijk over mijn Mexicaanse rekening nog wel rente, en in de Filipijnen kreeg ik ook rente. Al met al tikt dat aan tot een dikke honderd euro per jaar. En ik ben niet eens rijk.

digitale nomaden, reizen en werken

Dromen van de jackpot

Ik heb dit jaar gedroomd van de jackpot winnen. Misschien wel net als elke Nederlander? Niets leukers dan dromen over hoe je dat dan gaat doen met al dat geld, en wat je allemaal kunt doen, en hoe zorgen-vrij je leven dan zou kunnen zijn. Ik speel niet eens mee in de loterij. De kans dat je wint is zo goed als nihil  en als je realistisch bent weet je dat.

Maar met de stijgende prijzen in Mexico en het vooruitzicht dat mijn AOW gehalveerd wordt door één of ander dom verdrag zou ik best wat extra geld kunnen gebruiken voor de nabije toekomst. Gewoon om ook eens lekker achterover te leunen zonder zorgen.

Het is niet zo dat ik geldzorgen heb, dat is het niet, maar ik maak me wel zorgen over prijsstijgingen en soms een beetje over de toekomst. Ik kan vandaag toch beduidend minder kopen na een uur werken dan ik zeg, 2 jaar geleden kon.

werkeloos, 60 jaar, werk te zwaar, stoppen met werken, pensioen

Voor mij zijn er geen goede voornemens, wel zakelijke besluiten.

Vanwege stijgende bankkosten, overboekingskosten en inhoudingen van bedrijvven zoals Paypal zijn er wel wat dingen verandert. IK heb wat prijzen verhoogd een PayPal betalingstoeslag ingevoerd via een handige plugin die dat automatisch voor mij berekend. 

Ik heb de gespreksmomenten aangepast zodat de klant meer keuze vrijheid heeft in de deur van een gesprek en we beiden tevreden zijn over het eindresultaat. Daar komt binnenkort een mededeling over op de website. En ik heb helaas wat prijzen moeten verhogen. Niet omdat ik dat nu zo leuk vind om te doen, maar omdat ik realistisch moet zijn en moet sparen voor de toekomst die de Nederlandse OVerheid voor mij op 50% heeft gezet. Daarbij, de belasting die Nederland inhoudt over mijn pre-pensioen is ook schandalig hoog, ik betaal zelfs premie Eigen Bijdrage Ziektekosten terwijl ik geen recht heb op een zorgverzekering in Nederland.

Verder heb ik een “Thank You-product” gemaakt voor die mensen die zich geholpen voelen met alle gratis informatie hun dankbaarheid kunnen tonen voor mijn tijd, kennis, geld en energie die ik in deze website stop. Dus niet meer via een donatie-knop via PayPal die daar zoveel van afsnoepte. Maar via de webshop met de keuzevrijheid voor de website bezoeker in betaalmethodes.

reizen en werken, online geldverdienen, online inkomen, zzp, freelance,

Nederland is een raar ingewikkeld land in een rare ingewikkelde wereld

Ik spreek met zoveel buitenlanders van mijn leeftijd die in het buitenland wonen, en Nederland zorgt slecht voor zijn gepensioneerde emigranten. Echt heel erg slecht. Tenzij ze allemaal braaf binnen de EU blijven, dan is het wel grappig geregeld. Maar o wee als je buiten de lijntjes kleurt en weg wilt uit de Federale Staten van Europa. He, Jeanette wat zeg je nu? We hebben geen Federale Staten van Europa! Nee, nog niet. Wacht maar, dat komt vanzelf. Met Rutte als gouverneur van Nederland.

Ik praat met heel veel mensen die weg willen uit Nederland en beide partijen worden moe van alle uitzonderingen en bijzondere afspraken tussen Nederland en de wereld buiten Europa. Geen gesprek is hetzelfde, geen situatie is gelijk, voor iedereen lijken wel andere regels te gelden. Ik had pas een klant die verzuchtte: Misschien moet ik maar gewoon naar Spanje verhuizen, dat is een stuk makkelijker. 

wonen buitenland, checklist, emigratie, regelen, uitschrijven, belastingdienst, emigreren, buitenland, wonen, hulp

Je dromen bijstellen vanwege wetten en regelgeving?

Ik zou persoonlijk nooit mijn dromen bijstellen vanwege wetten en regelgeving. Maar ik zou persoonlijk wel meer niet, over wat ik mijn klanten hoor vertellen. Dat is denk ik de uitdaging van mijn consult momenten, ik deel uit persoonlijke ervaring maar ik hou mijn persoonlijke mening voor me.

Ook als klanten achteraf teleurgesteld zijn omdat bijvoorbeeld een visum is afgewezen op futiliteiten en hun hart luchten. En dat is, voor iemand die het hart op de tong draagt best wel lastig.

van tala veranderen op je blog, engels, nederlands, taalkeuze

Goede voornemens van mensen is een deel van mijn broodwinning

In 2022 willen weer veel mensen emigreren, die komen dan vaak wel op mijn website en kopen een product. Je kunt dus zeggen dat ik leef van goede voornemens. Ik spreek ook. meestal met mensen die gevuld zijn met een energie, met een drive, die een doel hebben (her)gevonden en dat willen najagen. Mensen die dromen omzetten in realiteit. Samen zoeken naar mogelijkheden om dat te realiseren is een leuk onderdeel van mijn werk.

En ik krijg er energie van merk ik, na elk gesprek bubbel ik van gedachten en verhalen over die mensen en hun verhalen die ik gehoord heb. Waarom ze gaan emigreren, en waarom juist nu, en hoe ze hun toekomst zien, wat hun plannen zijn.

Ik geniet van mijn werk en ik ben van plan dat ok in 2022 te blijven doen. Ooit had ik een doelstelling: de regie over mijn eigen leven weer terugnemen en die niet meer te verliezen. Dat ene goede voornemen, wat ik in, ik geloof februari van 2014 nam, dat is nog steeds mijn goede voornemen. Het heeft niets met Oud&Nieuw te maken of met het nieuwe jaar, maar alles met een nieuwe start.

Een start die ik tegen het einde van 2015 in gang zette.

 

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. Momenteel leeft ze in een dorp in de woestijn van Baja California Sur in Mexico

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.