Emigreren,  Weglopen

Heb ik een paspoort aantekening of signalering?

Hoe weet je of je een paspoort aantekening hebt? En wat is dat nu precies een paspoort aantekening? De term paspoort aantekening is een verouderde term en klinkt een beetje alsof iemand in je paspoort iets schrijft waardoor de douane kan lezen dat je iets doet wat niet mag van de Nederlandse overheid. Zoals vroeger de meester op school iets in je rapport schreef in de trant van: Jantje moet meer geconcentreerd zijn, of: let op met rekenen als je over wilt gaan naar klas 5.

Een paspoort aantekening heet tegenwoordig Paspoort Signalering. En houdt in dat jouw persoonsgegevens zoals namen, geslacht, geboortedatum en eventuele verblijfplaats worden opgenomen in het Register voor Paspoortsignalering.
Zoals iedereen met schulden opgenomen wordt in het BKR (Bureau Krediet Registratie) zo wordt iedereen met een “paspoort aantekening” opgenomen in het Register voor Paspoort Signalering.

Meestal kom je er dus pas achter of je een paspoor tsignalering hebt als het al te laat is. En dat maakt het voor veel mensen heel onzeker om wel of niet naar het buitenland te verdwijnen.

Vragen die mensen bezig houden zijn o.a.

  • Hoe kom ik in dat register paspoort signalering
  • wat houdt het precies in als ik een paspoort aantekening hebt
  • wanneer kom ik in de problemen en hoe ingrijpend zijn die problemen
  • kan ik emigreren met een paspoort signalering
  • wie kan een paspoort signalering uitgeven
  • en hoe lang duurt zo’n aantekening, is er een termijn aan verbonden?

Alles lezen over een paspoort signalering of over een strafblad? 

In het infoblad “Emigreren met een strafblad of paspoort signalering” wordt dieper ingegaan op deze onderwerpen en krijg je tevens een lijst met webadressen waar je kunt lezen hoe de situatie voor jou zal zijn als je wilt emigreren.

Na betaling van 2 euro ontvang  je via email een download link voor een kleurrijk en informatief info blad. Je kunt dan direct verder lezen,  inclusief een lijst met webadressen.

De info bladen op de website Leaving Holland werken als een soort Paywall. Veel websites gebruiken een paywall om mensen te laten betalen voor meer uitgebreide specialistische informatie. Vaak door middel van een abonnement. Op Leaving Holland is het slechts een eenmalig bijdrage en geen abonnement.

 

Je kunt ook een paspoort signalering krijgen als je Nederland niet correct afrond, met je zorgverzekering bijvoorbeeld./ gebruik hiervoor de handleiding  Emigreren, het afronden van Nederland. 

 

 

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.