Wonen in Mexico

Herziene voorwaarden Temporary Resident Permit voor Mexico

De Immigratiedienst van Mexico heeft onlangs zijn voorwaarden voor het in Mexico verblijven op een tijdelijke verblijfsvergunning aangepast.ADVERTISEMENT

Hoewel er veel mensen zijn die graag naar Mexico willen verhuizen omdat er een soepel beleid is ten aanzien van de pandemie, maar natuurlijk ook omdat het een geweldig mooi land is qua natuur en nog relatief goedkoop in vergelijk met Nederland of Europese landen, is het toch moeilijker geworden om een temporary resident permit te krijgen.

emigratiekantoor Cancun, emigreren, mexico

De financiële toelatingseisen zijn fors omhoog gegaan

De financiële eisen voor mensen die langer dan de gebruikelijk toeristenvisum (180 dagen) in Mexico willen verblijven zijn behoorlijk opgeschroefd.
Was het spaarbedrag voorheen 19.000 euro wat dan 1 jaar op je rekening zou moeten hebben gestaan, nu is dat bedrag bijna 30.000 euro.
En ook het maandelijks vaste inkomen is verhoogd met 480 euro.

Dat zal het voor veel mensen lastiger maken om naar Mexico te emigreren, zeker als je een krappe beurs hebt. Maar onmogelijk is het niet.

Als je alle voorwaarden goed doorleest en je voldoet aan alles behalve die financiële eis, kun je nog proberen in je brief aan de consul die je mee moet sturen uit te leggen waarom je wel (bijna) aan de eisen voldoet en hoe je denkt in Mexico voor jezelf te zorgen financieel gezien.

Stel je verkoopt enkele maanden voor vertrek je huis en je hebt het bedrag van die verkoop op je rekening staan omdat je overwaarde had of het huis al in eigen bezit had, dan kun je uitleggen dat je veel meer dan die gevraagde 30k op je rekening hebt staan maar nog niet voor 1 jaar, maar dat dit je reservepotje is om in Mexico van te leven en eventuele problemen op te lossen.

Mits dat bedrag natuurlijk hoger is dan het geëiste bedrag en mits je dat in keurig Spaans doet.

Mexico Photos

Ik heb al heel veel mensen geholpen met creatief denken rondom hun aanvraag

Sommige mensen komen er soms zelf niet uit. Maar in emigratie chat en lekker samen brainstormen komen we dan toch wel vaak tot een bevredigende conclusie. Niet altijd natuurlijk, maar twee weten meer dan 1 en ik heb al samen emt veel klanten dit proces doorlopen en daar van geleerd.

Wil jij toch naar Mexico? Koop dan nu de vernieuwde handleiding om een temporary resident permit aan te vragen bij de ambassade van Mexico in Nederland.
Je krijgt dan ook de uitleg hoe je dat tijdelijk visum omzet in Mexico en een lijst van handige links met webadressen en artikelen voor je nieuwe toekomst in Mexico.

Wil je met mij van gedachten wisselen over jouw situatie, boek dan jouw speciale tijd met mij om te videobellen via WhatsApp, Telegram, of Facetime.

Jeanette, Digitale Nomade, Coach en schrijver. Begon met haar reizen op 17 jarige leeftijd en verliet Nederland voorgoed in 2015 om nooit meer terug te keren. Haar eerste land was de Filipijnen. Ze woonde er ruim 3 jaar. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. gek op motorrijden, schelpen zoeken en mensen observeren. Momenteel woont ze in de woestijn van Baja California Sur in Mexico

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.