Dagboek,  Motorrijden

Het leven gaat door in Mexico

Terwijl in Nederland het leven even lijkt stil te staan met alweer een lockdown en mensen zich afvragen of er wel licht is aan het einde van de tunnel. Leef ik een leven alsof er niets aan de hand is en beweeg me vrij door Mexico.

Ik reis, ik ga naar het strand, ik ga uit eten, ik winkel. En het land kleurt, ondanks de miljoenen toeristen die hier per maand verblijven gewoon lekker groen. En het leven gaat door. Met Corona, dat wel, maar daar zullen jullie in Nederland ook aan moeten gaan wennen, aan dat idee. Het idee om het uit te roeien, dat is wel achterhaald. Gelukkig hadden ze dat in Mexico in 2020 al door en werd er al ingespeeld op een ruimere zorg, betere monitoring en inbedding van deze ziekte in de uitgaven rondom gezondheidszorg die de overheid voorziet. Zorg is in Mexico nog een overheidsding, net zoals in Nederland vroeger het ziekenfonds. Er is ook geprivatiseerde zorg, en je hebt dus de keuze.

Maar goed, genoeg over die gruwelijke Chinese griep die de wereld zo beheerst en verdeeld. IK biedt u lering en vermaak, tijd voor het vermaak.

In de onderstaande video zeg ik voor de verandering nu eens helemaal niks, tenzij het op de video-momenten staat, en dat is denk ik 1x, mits je dat duffe gilletje niet meetelt als ik ge-foto-bomt wordt aan het strand.

Jullie kijk naar Mexico, naar mijn dagelijks leven en naar het dagelijks leven van de Mexicaanse bevolking. Je gaat cultuur zien, toeristische trekpleisters, afgelegen dorpen, natuur, zon, zee, regen, eten, van alles.

Negen minuten lang korte clipjes van mijn reis door Mexico en het dagelijks leven hier. Gewoon, mijn leven dus.

Heel veel kijkplezier!

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.