Dagboek

Ik ben gestopt met Facebook en Instagram

Ik was Facebook en Instagram met hun advertentiebeleid en bendes privacy schendingen zat. Ook al mis ik het meekijken in het leven van die mensen die ik als vrienden ben gaan zien, besef ik ook dat ik amper gemist wordt als ik niet online ben. Daarbij, het vreet tijd en lijkt een heuse verslaving te worden om eeuwig op Facebook te zitten of door Instagram te scrollen.

Ik heb al jaren een haat/liefde verhouding met Sociale Media, en misschien lukt het me deze keer echt te stoppen. Als ik wat deel op sociale media, is het vanaf deze website met de share buttons onderaan elk artikel, om die Facebook-vrienden die het wel willen lezen op de hoogte te houden.

Weet je dat ik het geweldig vind als jij ook artikelen van mij deelt? Zodat ik meer bezoekers trek en dus meer potentiële klanten heb en meer inkomsten?

Dating in Mexico

Leven zonder sociale media als je een bedrijf zoals ik hebt is een gok

Een leven zonder sociale media, het is een gok, want ik weet dat ik, bedrijfsmatig ernstig afhankelijk zou kunnen zijn van sociale media. De komende maanden gaan bewijzen of dat een aangepraat iets is of realiteit. We zullen het zien.

Ik hou in ieder geval wel heel veel meer tijd over, want hoe vaak pak jij je telefoon om even snel te kijken op Facebook? Al die wacht momenten in het winkelcentrum, in restaurants, in de bus, ik heb geen drang meer om elke stap van de dag in fotomomenten te denken. Het is echt een ander leven. Met veel meer vrije tijd.

even snel facebooken

Zo, en dan nu de update

Ik ben verhuisd naar Cancun, terug naar de stad waar twee jaar geleden ongeveer mijn Mexicaanse avontuur begon. Als ik terugkijk in mijn dagboek was ik in Januari in Italië en vertrok ik in Februari naar Mexico, op de 18de, dus ik vier bijna mijn tweejarig jubileum. Ik heb 3 maanden in Cancun gewoond en ben toen naar Playa del Carmen verhuisd. Om allerlei redenen, onrust was wel de grootste denk ik. In de Filipijnen was ik heel veel onderweg, hier zit ik veel meer thuis, mede door COVID natuurlijk maar ook vanwege de eindeloze bureaucratie.

Ik woon in een huis waar ik in mijn tweede maand in Cancun gewoond heb, toen woonde ik boven, nu beneden met alle geneugten van een binnenplaats, die ik deel met mijn zoon die een loft huurt aan de andere kant van die binnenplaats en met de vader van de eigenaar die caretaker is en het lelijkste hondje van de wereld bezit. Wat na Playa del Carmen vooral opvalt is de stilte, de vogels, en het ontbreken van verkopers die de hele dag door de straten jengelen, jingelend, toeterend, roepend, klappend, en soms zelfs met megafoons.

cancun mexico, veiligheid, veilig, wonen, reizen, kartel oorlog, schietpartijen

Het leven midden in het centrum van Cancun

Als ik vanaf de supermarkt naar huis loop en mijn wijk in loop, valt het stadsgeluid weg tot een vage achtergrond geruis. En hoewel ik midden in Cancun woon, merk je daar niks van. Vleermuizen ind e avonden, 2 grote groene papegaaien met oranje snavels en nog veel meer vogels die ik niet herken maar waarvan ik vermoed dat het valkparkieten zijn, tortelduifjes, kraaien, en kleine koolmees-achitge vogeltjes vliegen af en aan. Ik geniet in de vroege ochtend van het concert terwijl ik in de kille ochtendlucht mijn koffie drink en het licht zie worden.

Hoewel ik in een parkachtige omgeving woon, zit ik wel ingeblikt aan de achterkant, aan alle kanten staan huizen, maar het is stil, af en toe een hond ergens in de wijk, maar niet het constante geblaf, zoals in Playa.

wonen in Cancun, emigratie, Mexico

Mijn knipperlicht relatie is eindelijk ten einde

Het huis is fijn. Veel te groot voor mij alleen. Want ook dt is verandert, ik ben weer alleen. Ik heb eindelijk een einde gemaakt aan de stoplicht relatie die ik had met de dichter. Ik kan echt niet omgaan met bezitterigheid die mijn leven beperkt en beïnvloed. Ik vind bezitterigheid best grappig, mits op een manier die niet beperkend is. En hij kon het niet afleren. Jammer dan. Daarbij had hij in zijn hoofd dat als ik ook in Cancun woonde dat hij dagelijks wel even langs kon komen en ik had een heel ander idee bij samen in dezelfde stad wonen.

Het was leuk, hij was een leuke man. Ik heb heel veel gelachen met hem en kan oprecht zeggen dat hij in het lijstje van geliefden staat waar ik met weemoed aan terug zal denken af en toe.

Mexico, Emigratie, wonen in Mexico, Cancun

Nieuwe kleding en welke motor ga ik nu kopen?

Gisteren heb ik heerlijk gewinkeld in Plaza las Americas, de grote mall hier. Hoewel het aanbod een beetje tegenviel omdat er dikke winterjassen in de winkels hangen, ben ik toch wel redelijk geslaagd. Een fijne spijkerbroek voor straks op de motor met genoeg ruimte om een armour onder te dragen, en wat shirts. Vandaag een dagje rust, want ik worstel met enorme spierpijn in mijn lijf, vooral mijn benen, voor het eerst in 5 jaar loop ik weer op schoenen en niet op flip-flops.

Iemand zei het al Facebook, dat lopen op flip-flops heel fout was, maar ja, het loopt prima voor mij. Tot ik schoenen aantrok. Alles doet pijn, tot ver boven mijn heupen. Het gaat elke dag een stukje beter, maar vandaag maar even rusten.

Maandag helmen zoeken en naar de Kawasaki dealer om te kijken of die wel mijn motor verkoopt, want die is overal uit de winkels verdwenen. Ik heb als tweede optie de BMW 310 Adventure. Maar ja, das minder horsepower voor meer geld.

UPDATE: Inmiddels (sinds februari 2022)  ben ik weer terug op Facebook. Ik moet, ivm met 50%  korting op mijn AOW meer inkomen genereren om te kunnen sparen. Ik probeer nieuwe klanten te trekken en de SEO van mijn website te versterken door FB te gebruiken. 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. Momenteel leeft ze in een dorp in de woestijn van Baja California Sur in Mexico

4 reacties

 • Jeanette

  Hi Ellen, Telegram is een soort messenger maar dan niet van Facebook. Ik heb alles wat met Facebook te maken heeft eruit gegooid. Ik ben hun foute “privacy regels’ zat, alles wat je post is van hun en mogen ze doorverkopen. Je kunt ook elke week even hier op de website kijken, mss is dat makkelijker? Leuk dat je meeleest. Ben je al aan nieuwe sokken begonnen? ik vond die roze echt gaaf.

 • Jeanette

  Dank je Nadz, enne van harte, want volgens mij is het je verjaardag vandaag? Idd jammer dat het met telegram niet lukt. Maar ik ga proberen elke zondag hier te updaten. En de motor krijg je zeker te zien!

 • Nadia Vincke

  Ik ben blij voor je Jeanette dat je van het leven geniet en als de motor daar is wil ik wel even een foto zien.
  Spijtig dat ik niet binnen geraak op Telegram..beide linken geprobeert zonder succes.
  Tot weldra

 • Ellen Mertens

  Ik begrijp (nog) niet precies hoe dit werkt, maar valt dit niet ook onder de vlag “social media”?
  Wel leuk om te lezen, maar of ik het een volgende keer terug zal kunnen vinden is een gok. Kom hier via Facebook nu.
  Jaloers op de rust die je beschrijft.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.