Dagboek

Ik heb niks gedaan deze week

O jee, had ik me zo voorgenomen om gedisciplineerd te bloggen is opeens de week al om en ik heb niks gedaan op deze website. Dus het is alweer zondag en alweer dagboek dag. What happened??

Ik heb wel gewerkt hoor, ik schrijf keihard aan een boek met heel veel manieren om online geld te verdienen. En dat kun je straks voor een prikje kopen in mijn webshop.

Ik ben toe aan herlezen en herlezen en herlezen, want met mijn dyslectische kop is dat wel nodig

En omdat Quintana Roo, althans het noorden maar vanaf morgen de hele staat naar de kleur geel ging op de epidemische kaart van Mexico, is bijna alles weer open en is het ook heel leuk om overal even te kijken en dan vooral op het strand. Lekker zwemmen en wandelen en uit eten.

Het blijft een beetje raar met al die sanitaire filters enzo maar het wordt al minder. Hoewel ik afgelopen week bijna een winkel niet in mocht omdat mijn temperatuur een graadje te hoog was. Toen ik vertelde dat ik een dik uur in de brandende zon had gelopen, mocht ik doorlopen.

De mensen die terugkomen naar de Riviera Maya met herinneringen zullen het niet meer herkennen

5th Avenue is een puinzooi, omdat ze aan het her-bestraten zijn en zo achter lopen dat je in een zandbak loopt en je afvraagt of er eigenlijk wel gewerkt wordt, het ligt al maanden open. Het mooie park met de letters van Playa del Carmen en het beeld is gesloten en verdwenen achter een hoge houten afzetting.

Heel veel winkels zijn weg en komen ook nooit meer terug, hetzelfde geldt voor restaurants. Dus er zijn heel veel “gaten” in de stad, lege panden staren je aan vanachter ’te huur’ borden.

Ook op 5th is dat het geval, zelfs hotels die niet meer open gaan. De economische crisis veroorzaakt door manden lockdown en teruglopend toerisme slaat hard toe.

Ik ben iets leuks begonnen voor de Nederlanders die willen emigreren

Op mijn YouTube kanaal dat helemaal in het Engels was en voornamelijk over de Filipijnen ging, ben ik Nederlandstalige afspeellijsten begonnen. Over Emigratie. Het is een serie ingesproken videos. Je ziet unieke beelden van mijn reizen en van mij als persoon op die reizen terwijl ik praat over Emigratie en een specifiek onderdeel van Emigratie.

Abonneer je op mijn kanaal, klik op de bel en mis de volgende video’s niet!

Wat er nog op stapel staat aan onderwerpen:

  • Emigreren na je 50ste
  • Wat is een goede leeftijd om te emigreren?
  • Emigratie en tegenslag

Sommige onderwerpen zijn gebaseerd op veel gestelde vragen, anderen op eigen ervaring of op behoefte onderzoek op het internet.

Heb jij een onderwerp wat je graag behandelt wilt zien, kun je dat kwijt in de reactie mogelijkheden op YouTube of hier onder dit artikel.

ik mis mijn vrijheid

Ik ga ook vlogs maken in het Nederlands

De geplande vlogs laten nog even op zich wachten, want het leven is zo alledaags hier, dat er weinig variatie zit in wat ik doe op een dag.

Want wat doe ik zoal op een dag? Nu ja, eigenlijk hetzelfde als jij: schoonmaken, werken, de was, en ik loop dan veel rond op zoek naar foto of videomomenten en om na te denken. En soms ga ik iets leuks doen. Dagje strand, naar een park of bezienswaardigheid.

Veel mensen denken dat mijn leven 1 grote vakantie is, maar dat is niet zo. Hoewel het in mijn leven bijna altidj zomer is en de zon schijnt, heb ik een redelijk normaal leven, maar dan in een ander land en wellicht wat meer publiek dan het jouwe omdat ik op die manier voorzie in mijn inkomsten.

Maar ook bij mij valt het stof uit de lucht en de rekeningen op de mat……nu ja, op de plavuizen, ik heb geen mat.

Lekker veel foto’s uit mijn week

 

Soms lijkt het alsof je helemaal niets doet, en niet productief bent, als je dan een lijstje maakt blijkt dat je opeens veel meer werk verzet hebt dan je ogenschijnlijk dacht. Ik werk dagelijks met lijstjes. Zo blijf ik gedisciplineerd, gaan ideeën niet verloren en werk ik systematisch mijn zaken af. Niet altijd op de geplande dag, maar het wordt uiteindelijk ooit wel eens gedaan.

Hoe ga jij om met luie dagen en weken?

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.