Dagboek

Ik vraag me af waar het heen gaat met Nederland?

Ik ben in Veracruz en lees de kranten uit Nederland digitaal, ik scan de koppen van de steeds vaker Premium artikelen en vraag me af wat ik nog kan geloven. Inmiddels weet ik dat ook in het vrije westen de media hetzerig is en niet altijd de waarheid publiceert, en zeker gebruik maakt van clickbait titels.

Ik merk in mijn bescheiden bedrijfje dat de onvrede in Nederland groeit. Als ik zie hoeveel mensen weg willen uit Nederland en zelfs uit Europa, dan moet er wel iets waar zijn van wat ik allemaal lees. Ik kan het me maar moeilijk voorstellen dat de participatie maatschappij waar ik ooit zo hard aan werkte nu instort. En hoe meer en meer Nederlanders van geboorte buiten de boot vallen.

We moeten iedereen in nood helpen, zei de minister over de Afghaanse vluchtelingen, als antwoord op een Nederlands protest bij de pooort van een opvangcentrum, en het CDA vraagt Nederlanders om vluchtelingen in huis te nemen tegen beloning.

Ik huiver, want hoe kun je mensen helpen als je zelf tekort aan het schieten bent op allerlei fronten?

Falende gezondheidszorg, falend participatiebeleid, falende economie, falend inburgeringsbeleid, falende regeringsformatie……welk voorbeeld geef je dan als land als je een bijstandsmoeder straft voor het ontvangen van boodschappen van haar familie? Als de wachttijden voor sociale huur oplopen tot ruim 8 jaar? Als je als je over je eigen geld wilt beschikken je moet betalen voor opnames die digitaal gaan en waar geen mens meer aan te pas komt? Als je gelimiteerd wordt in je keuzevrijheid voor wat betreft je eigen lijf?

trollen op het internet

Als je in een hokje geduwd wordt, positief of negatief omdat je anders niet meer in het systeem past

Veel van mijn klanten geven aan te verstikken in Nederland, tussen de wal en het schip te vallen of gewoon zo zat zijn dat ze geleefd worden door de idioterie van heden ten dage. De opgelegde angstcultuur die er van uitgaat dat iedereen bij voorbaat ziek is, of corrupt, of in ieder geval fout bezig is.

Ik denk niet dat ik me ooit nog thuis zal voelen in Nederland en ik hoop dat ik echt nooit gedwongen wordt om terug te keren, zelfs niet naar Europa wat steeds meer macht lijkt te krijgen en de roep voor Federale Staten in een Verenigde Europa lijkt steeds meer op de agenda te komen staan. In een Europa wat het niet eens kan worden over de aanpak van een virus.

Het egoïsme van Europa: Eigen volk eerst ingeënt, en daarmee de wereld op slot zettende, is een erbarmelijk standpunt als je weer terugkijkt naar al die Afghaanse vluchtelingen die nu opeens noodgedwongen geholpen moeten worden.

We hebben Biden te danken voor deze ellende maar niemand en dan ook niemand denkt er over na om deze man ter verantwoording te roepen. Waarom niet? Trump had bij zo’n actie al lang aan de schandpaal gehangen. Is de wereld misschien stiekem blij dat Biden dit besloten heeft? Er wordt zelfs al nagedacht om de Taliban regering als echte regering te accepteren, en daarmee keurt een land als Nederland eigenlijk de schending van mensenrechten goed.

Hoe kun je zo tegenstrijdig zijn? Als een geëmigreerd Nederlander terug wil naar Nederland vangt hij bot, maar onze regering vergeet dat ook een terugkerende Nederlander in de problemen zit, maar die wordt niet geholpen.

Ik vraag me af of het echt zo erg is of dat ik een eenzijdig beeld voorgeschoteld krijg?

Is het echt zo erg, vraag ik me af? Toch kan van aan afstand naar een land en zijn berichtgeving kijken juist een heel helder beeld geven, als je er midden inzit vervaagd het allemaal een beetje in de orde van de dag en verplichtingen. Dan is het redelijk normaal, verandert het stapsgewijs en zie je het niet zo erg. Ik ben al 6 jaar weg uit Nederland, ik zie het anders……..of zie ik het wel scherp? Stijgende criminaliteit, stijgende geweld, stijgende onvrede……

Anyway, terug naar dat zorgen voor mensen die in de problemen zitten, want dat steekt me, die opmerking van de minister.

Als een Nederlander emigreert, zorgt Nederland al helemaal niet meer voor hem. Uit het oog uit het hart. Je pensioen wordt gekort, en als je al gepensioneerd bent wordt je pensioen soms gewoon overmidden gehakt. Hoezo we moeten iedereen helpen en goed voor iedereen zorgen? Is een opgebouwd recht afpakken goed voor iedereen zorgen? Is dat integriteit?

En dan de banken, die willen af van cash geld, storten wordt duurder en duurder, omdat ze er van uitgaan dat iedereen aan het witwassen is? Wat voor maatschappij is dat geworden dan in Nederland?
Waar iedere persoon met een bankrekening bij voorbaat verdacht is en hoge premies moet betalen om te beschikken over ZIJN EIGEN VERDIENDE GELD wat hij weg zet bij een bank van zijn keuze. En als je als geëmigreerd Nederlander nog een Nederlandse bankrekening hebt wordt hij opgezegd. omdat de bank vindt dat je een risico bent.

vertrekken, emigratie, nieuwe start, emigreren, wonen in het buitenland, mexico filipijnen

Nederland is als gidsland is ernstig de weg kwijt omdat alles lijkt te falen en dat door een simpel virus

Vroeger was je als klant koning, nu ben je lastig. In elk deel van de samenleving, tenzij je vluchteling bent, want dan ben je in nood en moet je geholpen worden, door een regering van een zelfbenoemd gidsland wat zo chronisch de weg kwijt is. En maar een beetje ronddoolt door zijn demissionaire dagen en overmatige regelgeving met geen flauwe notie van ook maar enige plan van aanpak voor een pandemie en ook niet lerend of werkend aan een plan van aanpak voor de toekomst.

Nederland zit inmiddels dichtgetimmerd met uitzonderingen en regelgeving, en dat gaat over de rug van de gewone hardwerkende burger en de kleine zelfstandig ondernemer, die geen tijd heeft om te rellen op het Malieveld. En nu faalt de supply chain ook nog lees ik, ook door het virus……..en wordt het dagelijks leven duurder, omdat ze afhankelijk zijn van jan en alleman in het buitenland voor grondstoffen, onderdelen en weet ik wat allemaal……

Hoe kan een land wat zo faalt iemand helpen?

Zomaar een gedachte na het lezen van de Nederlandse ochtendkranten terwijl ik in een ontwikkelingsland zit…………

 

 

 

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *