Wonen in Mexico

Inflatie in Mexico

Hoe zit het met de kosten van levensonderhoud in Mexico anno 2022 nu de wereld in de greep lijkt van een inflatie die misschien wel een recessie gaat veroorzaken. Is Mexico nog steeds betaalbaar? En wat doet de Mexicaanse overheid om de inflatie binnen de perken te houden? 

In onderstaande video podcast leg ik uit wat de Mexicaanse overheid doet om de inflatie binnen de perken te houden, voor zover ik daar weet van heb uiteraard. Want ik ben geen econoom en volg niet dagelijks het nieuws. Wel merk ik dat het leven hier duurder is geworden. Maar of dat net als in Europa gekoppeld is aan de Europesche sancties vanwege de oorlog die in de Oekraïne woedt, of dat het “normale” Post Corona inflatie is? Dat bespreek ik in de podcast.

Luister naar mijn totaal niet economisch onderbouwde kijk op de kosten van het dagelijks leven in Mexico en de acties van de overheid terwijl je kijkt naar momenten in Mexico die ik gefilmd heb.

Zie zelf de prijzen ind e supermarkten en bepaal of Mexico nog steeds ene voordelig land is met een positiever economisch klimaat dan Nederland of Europa nu daar door de sancties tegen Rusland de B-kant steeds meer duidelijk wordt en geld minder waard is, terwijl alles duurder en duurder wordt.

 

https://youtu.be/2dqVQ6uimpk
 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. Momenteel leeft ze in een dorp in de woestijn van Baja California Sur in Mexico

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.