Vakantiegangers

Is Cancun veilig voor toeristen?

Er zijn veel vooroordelen over Mexico en dus ook over Cancun. Berichtgeving in de Nederlandse pers is vaak eenzijdig en een beetje hetzerig. Er wonen heel veel Nederlanders in volle tevredenheid en veiligheid in Mexico en ook in Cancun. Maar is Cancun nu echt veilig? Of doen we een beetje stoer als immigranten?ADVERTISEMENT

Ik heb een serie gemaakt over de veiligheid in Cancun, niet om te vertellen of het nu veilig is of niet, maar meer om jullie te laten zien hoe ik woon en werk in Cancun en hoe ik me gedraag op straat.  Zo rij ik met jullie van de hotelzone naar die wijken in Cancun met het hoogste criminaliteitscijfer. Om het contrast tussen toerisme en het dagelijks leven te laten zien. En ik leg uit hoe veilig je bent in Cancun. Ik wandel in de avond door de stad en ik vertel over criminaliteit in zowel de hotelzone als in de stad zelf.

In de video van vandaag neem ik je mee naar de beroemde avondmarkt in Parque Las Palapas, een groot evenementenplein de stad wat druk bezocht wordt door lokale bevolking. Zelfs gedurende COVID en de maatregelen die er gelden in Quintana Roo ter bestrijding van de pandemie, is het er best druk, de mensen komen hier om te eten, elkaar te ontmoeten en te winkelen.

De volgende afleveringen over veiligheid in Cancun komen online op YouTube op

  • 12 juni, als ik met jullie ’s nachts door de hotelzone rijdt, het uitgaansleven en de stillere plekken.
  • 18 juni als ik samen met jullie door Downtown Cancun en de gebieden in Centro loop, we nemen donkere steegjes en dwalen af van de hoofdwegen. Zodat je zelf kunt zien hoe Cancun is in de late avond.
  • 27 juni rij ik door de meest gevaarlijke wijken van Cancun, die wijken met dagelijkse schietpartijen en berovingen, en leg ik uit waar die wijken zijn en hoe ik dat doe in dat soort wijken, die tot mijn dagelijks leven behoren.==>> 28 juni komt er op Leaving Holland een blog met uitleg of jij veilig bent als toerist in Cancun en hoe je tegen de nieuwsberichten aan moet kijken, wat je wel en niet moet doen op vakantie en waar je beter niet kunt wandelen of rondhangen <==

Het zijn allemaal verhalen uit ervaring. Ik woon en werk ruim 2 jaar in Cancun, Playa del Carmen en omgeving. Dus ik spreek uit praktijkervaring.Daarbij heb ik contact met Nederlanders die op verschillende plekken in Mexico wonen en reis ikzelf door Mexico op de motor. Ik vertel dus geen bullshit, of opgeklopte aangedikte nonsense, ik vertel het je zoals het is en ik laat je de werkelijkheid van alledag zien.

Ik vertel over schietpartijen, drugsdealers en cartels, en over veiligheidsgevoel, risicogebieden en vergelijk dat dan met Nederland en andere landen in de wereld. En dan mag jij zelf beslissen of je Cancun veilig vind om op vakantie naar toe te gaan, of dat ik te suf voor woorden ben dat ik hier woon en werk.

Kom je terug op die dagen? ik beloof je dat het de moeite waard is.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. Momenteel leeft ze in een dorp in de woestijn van Baja California Sur in Mexico

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *