emigreren, emigratie
Emigreren

Is emigreren moeilijk?

Emigratie kan een ingewikkeld proces zijn, je moet aan heel veel dingen denken en best veel dingen regelen. Toch is emigreren niet moeilijk. Ik leg uit hoe eenvoudig het is.

De redenen om te emigreren zijn voor iedereen verschillend. Maar alle mensen die willen emigreren zoeken een nieuwe start.Een verandering in hun manier van leven. (lees: 5 Redenen waarom mensen Emigreren)

Er zijn ook mensen die willen ontsnappen, aan alle Nederlandse wetten en regels, of aan de druk van de samenleving, of ze willen weglopen voor schulden. (lees: Ik wil Emigreren maar ik heb schulden)

Jouw reden is heel persoonlijk, en afhankelijk van die reden is emigratie ingewikkeld of niet.

Wil jij een droom najagen en een nieuwe start dan stap je makkelijker in een emigratieplan dan wanneer je wilt verdwijnen voor schuldeiser. Hoewel je beiden een nieuwe start in eht leven zoekt.

reistips, rome, openbaar vervoer, prijsen, toerisme, zwervers, straatvuil, water

Emigratie binnen de Europese Economische Zone is heel eenvoudig

Als Nederlander en inwoner van de EU mag je je binnen de EU overal vestigen en werken zonder visum werkvergunning. De enigste zaken die je moet regelen zijn je uitschrijvingen uit Nederland, en de inschrijvingen in het buitenland. En dan ben je eigenlijk al geëmigreerd. Met de belastingdienst spreek je, afhankelijk van je persoonlijke situatie af waar je belasting betaald. Dit hangt af of je echt geëmigreerd bent voor de belastingdienst. (lees: Ben je geëmigreerd als je naar het buitenland verhuisd?

 

China eastern Airlines, luggage, service, app, review, cebu, rome, economy, experience, best buy, travel, tips

Wil jij emigreren naar een land buiten de EU dan wordt het iets ingewikkelder

Voor landen buiten de EU heb je vaak toelatingseisen en een verblijfsvergunning nodig. Dat kan ik de vorm van een toeristenvisum wat je telkens verlengt, of een tijdelijke of permanente verblijfsvergunning. Dit is per land verschillend. Sommigen landen hebben heel strenge toelatingseisen, zoals bijvoorbeeld Australië en de USA of Canada.

Informatie over toelatingseisen en wat voor jouw situatie het beste is, kun je vaak vinden op de website van het consulaat van het land van jouw keuze, als ze een consulaat in Nederland hebben. Anders zoek je de officiële website van de immigratiedienst van het land op.

TIP: ga nooit af op informatie van fora en Facebook groepen, zoek altijd uit of die kennis die mensen graag met je delen niet veroudert is en ook voor jou geldt.

Voldoe je aan de eisen, dan is het een kwestie van een verblijfsvergunning aanvragen en alles in Nederland regelen en afronden en vertrekken.

working online, travel, nomad, digital, website, youtube, income

Alle emigraties, binnen of buiten de EU starten met een goed plan

Ik ken mensen die zomaar op de bonnefooi vertrokken zijn, natuurlijk, dat kan, als dat bij je past, is daar niks mis mee, maar toch zijn mensen die een goed, flexibel en meegroeiend plan maken voor hun vertrek naar het buitenland meer succesvol om hun emigratiedroom te realiseren dan die mensen die geen plan hebben of grofweg een idee hebben wat ze niet hebben uitgewerkt.

Een goed plan is een plan waarin je nadenkt over wie jij bent, wat jij minimaal nodig hebt om gelukkig te zijn. En ik kies het woord minimaal heel bewust, want er zal ook tegenslag zijn en dat moet je incalculeren. En welk financieel plaatje aan die droom hangt. Heb je dat geld, moet je dat lenen, hoe lang kun je het redden zonder inkomsten. Kortom, je neemt je droom en plaatst hem in de realiteit op een manier waarbij je jezelf ook nog genoeg ruimte geeft om te schikken en te schuiven.

Emigratieplannen? Koop de Handleiding voor Emigratie!

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.