visum procedure Mexico
Emigreren,  Wonen in Mexico

Je temporary Resident Card voor Mexico

In de vorige post kon je lezen hoe je een aanvraag doet voor een temporary resident visum in Mexico,

Vanaf het moment dat je de eerste mail ontvangen hebt van INM dat je aanvraag is geregistreerd, begint het wachten. Aan de balie vertellen ze je 2-3 maanden. Maar dat kan, zoals in mijn geval makkelijk uitlopen tot 9.5 maanden. En zonder opgaaf van reden.

Ik heb me in die lange wachttijd regelmatig afgevraagd of ze mijn dossier niet zijn kwijtgeraakt, en ben nog een keer teruggegaan naar het kantoor (weer uren in de rij) om te vragen of het wel goed ging. Daar kwam ik erachter dat dat en nutteloze handeling is want de medewerker achter de balie doet hetzelfde als jij, inloggen op de statuswebsite en kijken naar hetzelfde als jij doet als je thuis kijkt.

Eindelijk kan ik een CURP nummer aanvragen en een RFC nummer

Een CURP nummer heb je nodig voor o.a.

  • alle contact met de overheid
  • een bankrekening openen
  • belastingnummer aanvragen
  • werkvergunning aanvragen
  • om IMSS deelnemer te worden
  • om je 65+ voordeel-pas aan te vragen
  • een rijbewijs aan te vragen
  • een voertuig te registreren

Ik ontving mijn temporary resident kaart anderhalve maand voordat ik voor de verlenging terug moest. Maak fotokopieën (kleur) van de kaart en foto’s! In veel gevallen moet je de kaart weer inleveren als je een aanvraag voor verlenging indient.

Ik vind de hele visum procedure in Mexico zoals ik hem heb meegemaakt een praktijk kennismaking met de eindeloze bureaucratie die Mexico lamlegt voor wat betreft haar mogelijke vooruitgang. En vooral voor mijn vooruitgang in dit land.

Toch is het goed te doen deze hele procedure en zonder dure advocaten uit te voeren. het is alleen een lange zoektocht naar de juiste documenten en hoe je ze dient in te vullen en aan te leveren.

In mijn stappenplan voor de Mexicaanse visumprocedure leg ik alles uit, stap voor stap, met links naar de websites, vertalingen en procedures, wat je wel en niet meeneemt en waar je vooral aan moet denken om het proces neit nog meer te vertragen.

In de handleiding “Wonen in Mexico, zo doe je dat” leg ik alles uit over wonen in Mexico. inclusief handige linken naar websites.

Lekker om te lezen als je wel moet wachten op je resident card, zo kun je je goed vorobereiden op alles wat je moet weten over wonen in Mexico,

In het boek vind je alle informatie over alle regels, prijzen, veiligheid, maar ook alle ins en outs over het dagelijks leven in Mexico, van een huis zoeken en vinden tot gezondheidszorg, je rechten en plichten en veiligheid, verkeer, scholen, alles wordt er behandelt voor een makkelijke integratie na je emigratie.

 

Heb jij  vragen over emigreren?

Als jij met plannen loopt om te emigreren vind je dit wellicht interessant. In een chat met mij beantwoord ik al je vragen over het leven in het buitenland en het afronden van Nederland. Wat je nodig hebt om te emigreren, en hoe het leven is buiten Nederland en waar je aan moet denken. We bespreken jouw vragen en ik deel vanuit mijn kennis en ervaring.

 

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jij dit kunt lezen.

Je kunt betalen met creditcard, paypal of via bankoverschrijving.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.