Wonen in Mexico

Je Tijdelijke Verblijfsvergunning voor Mexico verlengen

Wij Nederlanders zijn best een beetje eigenheimers. Als ik bij de Mexicaanse immigratiedienst al die Amerikanen zie met hun ingehuurde advocaten voor een paar honderd dollar om hun verblijfsvergunning aan te vragen of te verlengen of zelfs hun adreswijziging door te geven, moet ik altijd een beetje lachen.ADVERTISEMENT

Is dat proces nu echt zo ingewikkeld?

Ik vind van niet. Maar je kunt wel behoorlijk verdwalen in de wir-war van online formulieren, zeker nu je ook zelf je betaalopdracht moet printen.

Het enige waar ik vaak in vast loop is het oubollige Spaans, het is zo bureaucratisch dat het soms onleesbaar is. Maar zelfs dan nog, met een beetje logisch nadenken is het prima zelf te doen.

Dus heb je nu echt zo’n dure advocaat nodig om dat voor jou te regelen? Als je documenten zijn gestempeld en op de stapel liggen is de wachttijd, met of zonder advocaat hetzelfde. Ook al loopt hij heel familiar rond in het Immigratiekantoor en groet hij alle medewerkers alsof het oude bekenden zijn, dat wil niet zeggen dat hij wel een voorkeursbehandeling krijgt.

Wat heb je allemaal nodig om te verlengen?

Het aanvragen van je verlenging is redelijk simpel, tenslotte zit je al in het systeem. Je moet alleen even weten welke document je allemaal mee moet nemen en wat je moet kopiëren en wat niet. Je zou denken, met je Nederland pragmatische instelling, dat ze nu alles wel van je weten en gedigitaliseerd hebben, maar helaas, je gaat toch nog naar de kopieerwinkel om een bende papier te verzamelen.

Maar het hebben van een NUE of een CURP, helpt enorm en scheelt een boel online invullen.

Ik heb alles voor je op een rijtje gezet

Als je naar informatie gaat om na te vragen wat je nodig hebt, krijg je soms niet alle informatie mee en moet je nog een keer heen en weer. Ik weet nooit zo goed of dat dan aan mijn Spaans ligt of omdat de medewerker iets is vergeten in de lange lijst.

Ik heb alles voor je op een rijtje gezet, inclusief blanco formulieren, en links naar de betreffende pagina’s, met een stap voor stap handleiding wat je moet invullen. Ook de brief met een verzoek om verlenging zit als voorbeeld in dit pakket. Want ook daaraan worden speciale eisen gesteld.

Het enige wat je eigenlijk zelf moet doen is de pasfoto’s regelen als je stap voor stap alles ingevuld hebt en opgeslagen hebt.

Koop hier jouw handleiding voor de Verlenging van je Temporary Resident Status

De Visumaanvraag voor je eerste jaar wordt in dit stappenplan uitgelegd

Alle artikelen voer de Mexicaanse visum of FMM zoals het hier heet bij elkaar

Herziene voorwaarden Temporary Resident Permit voor Mexico

De Immigratiedienst van Mexico heeft onlangs zijn voorwaarden voor het in Mexico verblijven op een tijdelijke verblijfsvergunning aangepast. Hoewel er ...
Lees verder
Mexicaanse ambassade, den haag, visum, mexico, lang verblijf, temporary resident, aanvragen, consulair interview

Het aanvragen van een tijdelijk verblijf visum voor Mexico

Als je naar Mexico reist als Nederlander heb je over het algemeen geen visum nodig, Je mag namelijk 180 dagen ...
Lees verder
Mexico, visum, cancun, toerist, 180 dagen, exit tax, belasting, kosten, prijs,

Heb ik een visum nodig voor Mexico?

Als je als Nederlander naar Mexico reist heb je in principe geen vooraf aangevraagd visum nodig. Bij aankomst in Mexico ontvang ...
Lees verder

Zelf je visum voor Mexico regelen

Ga jij langer dan de standaard 180 dagen die je gratis bij de grens krijgt naar Mexico, dan vraag je ...
Lees verder
werken mexico

Mag je in Mexico werken op een toeristenvisum?

Al heel lang geldt Mexico als de plek waar Noord Amerikaanse freelancers graag werken.En dat is niet alleen vanwege het vrijwel ...
Lees verder
visum procedure Mexico

Je temporary Resident Card voor Mexico

In de vorige post kon je lezen hoe je een aanvraag doet voor een temporary resident visum in Mexico, Vanaf ...
Lees verder

Jeanette, Digitale Nomade, Coach en schrijver. Begon met haar reizen op 17 jarige leeftijd en verliet Nederland voorgoed in 2015 om nooit meer terug te keren. Haar eerste land was de Filipijnen. Ze woonde er ruim 3 jaar. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. gek op motorrijden, schelpen zoeken en mensen observeren. Momenteel woont ze in de woestijn van Baja California Sur in Mexico

2 Reacties

 • Jeanette

  – Als je een vooraf goedgekeurde Temporary resident visum hebt hoef je geen retour ticket te hebben, je vult wel het FMM formulier in wat je in het vliegtuig krijgt, en dat moet verwerkt worden op de manier zoals ik beschrijf in 1 van de artikelen. Let op dat dit correct gebeurd! Niet alle immigratie officieren aan de grens weten dit! Geef je FMM formulier met je visum open zodat ze niet automatisch een stempel zetten.

  – Binnen 30 dagen vraag je je Resident Card aan in een INM kantoor van je woonplaats.

  – je verzamelt al je documenten die je nodig hebt, en gaat naar Informatie om te laten controleren of je alles hebt, en hoe je moet betalen, dit wordt tegenwoordig online geregeld, maar ik weet niet of alle kantoren dit al doen. Je hoeft geen afspraak te maken. Voor Playa del Carmen kun je online je betalingsbewijs regelen.

  Heb je meer vragen dan kun je gebruik maken van de chat-optie.

  Goede vlucht naar Tulum.

 • Nicole

  Hallo Jeanette,

  Allereerst wil ik je bedanken voor het zo gedetailleerd beschrijven van de gehele procedure voor het residency visum in Mexico. Ik hoop dat je nu lekker aan het genieten bent van je rondreis!

  Ik heb gisteren zelf mijn visum opgehaald bij de ambassade en vlieg vrijdag naar Cancun. Als je het niet erg vindt, zou ik graag een aantal vragen willen stellen die ik hoop dat jij kan/wil beantwoorden.

  – Wordt er bij aankomst gevraagd voor een retourticket? aangezien dit verplicht is bij het FNM visum en je de temporary resident status nog niet hebt, ik heb namelijk begrepen dat de immigratie op het vliegveld je toegang nog steeds kan weigeren. hoe ging dit bij jou?
  – Weet jij toevallig of je je card ook bij de INM in playa del carmen kan aanvragen? of kan dit alleen in Cancun. Ik ga wonen in Tulum en het zou mij een hoop heen en weer gereis schelen om dit te weten. Moet je van tevoren een afspraak maken om het proces in gang te zetten of kan je gewoon elk moment van de dag naar het INM gaan?

  Ik hoop dat jij mij een beetje duidelijkheid kan geven, mijn aanvraag in Nederland ging een beetje bureaucratisch en langzaam dus zou graag goed voorbereid zijn. Je emails hebben mij al extreem geholpen met wat ik kan verwachten, maar als het zou lukken om mijn vragen te beantwoorden dan zou dit fantastisch zijn.

  Bij voorbaat dank,
  Nicole

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.