digitale nomaden, reizen, covid, vakantie, buitenland, werken en reizen, freelance
Digitale Nomade

Kunnen Digitale Nomaden Reizen tijdens COVID?

Hoe beperkend zijn de reisadviezen van de Nederlandse overheid en hoe beperkt is het reizen in het algemeen? Kunnen digitale nomaden reizen? En hoe doen ze dat dan?ADVERTISEMENT

Een reisadvies is precies dat wat het is: ADVIES. Het is geen verbod. Hoewel sommige mensen dat wel denken. Wat belangrijker is dan het reisadvies zijn de inreis-voorwaarden. De voorwaarden waarop je een land mag binnenreizen. En wat een reisadvies er van vindt, dat hou je in je achterhoofd.

Tijdens COVID is het ook belangrijk te kijken naar de inreisregels voor je thuisland. Als je tenminste weer terug naar huis wilt.

Nederland steekt momenteel met kop en schouders boven alle landen uit als het gaat om terugkeer van Nederlanders naar hun thuisland. Op een bepaald moment is/was het bijna niet meer mogelijk. Dat is uitzonderlijk. Want er is geen enkel land in de wereld wat zo strikt is/was toen de tweede golf Nederland overspoelde. Er zijn namelijk wereldwijd afspraken over terugkeer naar je eigen thuisland. Die zijn vastgelegd in de Conventie van Geneve. Nederland was/is borderline correct als het gaat om gehoorzaamheid aan die afspraken.

Maar dit terzijde,. Inreis-voorwaarden dus. Want terugreis voorwaarden zijn voor digitale nomaden niet zo van belang. Die keren immers zelden terug.

digitale nomaden, reizen en werken

Wat heb je nodig om een land in te mogen reizen?

Voor digitale nomade is het altijd al van belang geweest wat de inreisvoorwaarden zijn. En daar is nu een pakketje informatie bijgekomen. Als je niet aan de inreisvoorwaarden voldoet mag je een land niet in. En voor veel landen zijn daar nieuwe regels omtrent COVID aan toegevoegd.

Er zijn landen waar je helemaal niet naar binnen mag, die hebben hun grenzen gesloten voor alle toerisme en reizigers. Zoals bijvoorbeeld de Fillipijnen.

Er zijn ook landen waar je zonder enige verklaring naar binnen mag en waar je binnen het land aan regels moet voldoen, je krijgt  bijvoorbeeld een sneltest na aankomst of een quarantaine, maar soms ook helemaal niets. Je loopt dan gewoon mee in het dagelijks regime van het “nieuwe normaal”

En er zijn landen waar je een recente negatieve COVID test moet overleggen, en straks misschien een vaccinatiebewijs.

Sipalay Sugar beach

Als Digitale Nomade weet je dat je vooronderzoek moet doen voor je afreist naar een land

Hoewel digitale nomaden een leven volk vrijheden proclameren is dat niet helemaal waar. Er zijn genoegregels en beperkingen.

Je moet rekening houden met

  • visum voorwaarden
  • uitreis regels
  • financiele voorwaarden
  • belastingregels
  • gezondheidsregels

Na de uitbraak van Covid zijn die regels en b,,eperkingen toegenomen.

reizen en werken, digitale nomaden,

We hebben als Nomaden wel een paar andere zorgen erbij gekregen

Maar we reizen nog, we hebben nu alleen iets meer zorgen anders dan een goede internetverbinding.

We hebben ook zorgen over de mogelijkheden van huisvesting, kun je een hotel of een Airbnb boeken?
En hoe is het transport in landen geregeld in het Nieuwe Normaal, dat zijn kleine dingen die toegevoegd zijn aan je vragenlijst en onderzoeksonderwerpen.

En hoe zit het straks met inenten als je wel wilt worden ingeent. Val je dan binnen de regels van je gastland, moet je dat zelf betalen of ga je daarvoor terug naar Nederland?

Dat soort zorgen. Maar we reizen gewoon, en werken nog steeds vanaf prachtige locaties, misschien met iets minder keuzevrijehid dan voorheen, maar het kan nog.

Het gebouw waar ik momenteel woon, in Playa del Carmen Mexico, zit het vol met digitale nomaden. Alsof er niets aan de hand is in de wereld buiten het gebouw.

Heb jij vragen over reizen en werken ten tijde van Covid of omdat je dit leven wilt starten?

neem dan contact met mij op. We praten samen over de mogelijkheden, kansen en bedreigingen van deze geweldige levensstijl.

Jeanette, Digitale Nomade, Coach en schrijver. Begon met haar reizen op 17 jarige leeftijd en verliet Nederland voorgoed in 2015 om nooit meer terug te keren. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. gek op motorrijden, schelpen zoeken en mensen observeren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.