Dagboek

Leven waar het altijd zomer is

Ik ben 1 van die mensen die gek is op de zomer en echt een gruwelijke hekel heeft aan de winter. Het voorjaar gaat nog wel, maar zodra de wind aan de verkleurende bladeren van de bomen begint te rukken haak ik af. Toen ik nog in Nederland woonde had ik ook best vaak last van depressive gevoelens in die grauwe eindeloos lijkende koude maanden met weinig daglicht.

Ik woon nu al ruim 6 jaar in de zomer en dat bevalt prima. Eigenlijk is het in mijn leven altijd mooi weer. Behalve die paar dagen in het jaar dat het regent of storms. Maar als het gaat om zonuren en temperaturen ben ik er sinds mijn vertrek uit Nederland op vooruit gegaan. Ook al woonde ik ooit in Den Helder, de plek in Nederland die bekent staat om zijn vele zonuren. Het kan altijd beter. Want ook daar werd het gewoon vroeg donker en koud.

Sipalay Sugar beach

Mijn dagen zijn verdeeld in 12 uur licht en 12 uur donker

IK heb al 6 jaar geen schemering meer, ik woon in landen waar het wel lijkt alsof iemand om een uurtje of 7 het lichtknopje omzet. Het is echt bijna van het ene op het andere moment donker. Vaak wel voorafgaand aan een prachtige zonsondergang. Vooral toen ik nog in de Filipijnen woonde op een huis op een klif met uitzicht over de Bohol Zee, kon ik vanaf mijn keukentafel van de meest prachtige avondluchten genieten. En in de nacht de sterrenhemel…..WOW!! Omdat er bijna geen licht in mijn omgeving was en het aardedonker was, kon ik de sterren bijna aanraken. Zo mooi.

Jeanette Slagt on leaving Holland

Mijn vertrek uit Nederland heeft mijn levenskwaliteit verbetert

Wonen in een land met 12 lichturen per dag heeft de kwaliteit van mijn leven verbetert. Ook wonen in een hogere temperatuur dan in Nederland heeft bijgedragen aan een verhoogde levenskwaliteit. Mijn altijd opspelende fibromyalgie lijkt helemaal weg, mijn schommelende stemmingen zijn hoegenaamd verdwenen. Tuurlijk heb ik net als iedereen nog wel eens een sacherijnige dag, maar ik zie het zelden meer zo somber in als dat ik in Nederland deed.

Het is op alle fronten een verbetering geweest om uit Nederland te vertrekken en de zon op te zoeken. En 6 jaar zomer…….ik kan het aanbevelen.

JC from Holland, Bantayan Island,

Er zijn mensen die genieten van de jaargetijden

Net als heimwee hebben, waar ik me ook weinig bij voor kan stellen, kan ik me ook weinig voorstellen bij genieten van 4 jaargetijden. Toen ik 17 was vertrok ik naar Zuid Amerika en ik bloeide op zodra ik in de buurt van de evenaar kwam. Ik vond het geweldig om het leven binnen de keerkringen te ontdekken en in een subtropisch tot tropisch klimaat te wonen. Terug in Nederland had ik moeite met het wisselen van de seizoenen net zoals ik moeite had met het ingaan van de zomer en wintertijd. Het leek in die weken wel alsof ik een stugge jetlag had die amper wilde overgaan. En ik had het soms koud tot in mijn botten. Alsof ik na mijn vertrek uit de tropen het nooit meer echt warm had gehad.

Dat zat natuurlijk meer tussen mijn oren dan dat dat echt waar was, maar het zei wel iets over hoe mijn fysieke en geestelijke stelsel omging met het wonen in Nederland. En toen ik in 2015 richting de Filipijnen vertrok, bloeide ik op.

Kijk, ook ik klaag over de hitte als het kwik oploopt tot 45 graden. Geloof me, dan is zelfs je arm optillen om een glas water te drinken nog te veel inspanning en drupt het zweet van je af, zeker als je in een land woont met een hoge luchtvochtigheid.
Maar het gros van de tijd, geniet ik er van. Ik vind het zalig om mijn dagen in zonlicht door te brengen.En ik vind het zalig als het warm is. Ik genoot dan ook het meest van Nederlandse zomers inclusief een hittegolf.

positieve levenshouding

Ik leef nu heel veel buiten, nog meer dan in de Nederlandse zomers

Mijn huidige tuin, is een verlengstuk van mijn woonkamer. Ik begin mijn dagen heel vroeg, als de zon net over de horizon piept met een kop koffie in de tuin. Of op het balkon als mijn huis geen tuin heeft. Maar ik huur eigenlijk altijd wel een huis met een buitenruimte. Omdat voor mij zoveel toevoegt aan het levensplezier.

Buiten werken, eten, luieren, in een hangmat de warmste uren van de dag laten passeren, zalig! ooit woonde ik op het strand, ik stapte zo de deur uit een prachtig, wit koraalzand strand op, elke dag wandelde ik in de vroege ochtend en net voor de zonsondergang voer dat strand, want veelal verlaten was. Beetje schelpen zoeken, soms liep er een hond gezellig mee (niet de mijne, maar die van een paar huizen verderop) soms een muziekje op mijn koptelefoon, mijn eigen kleine geluksbubbel.

JC from Holland, filipijnen, wonen, werken, reizen, vrouw, Rome, Italie, wereld burger, nieuwe start

Ik ben een zomerkind

Ik ben een zomerkind, en dan niet in de betekenis die je op internet vindt over zomerkinderen:

  • geboren in de zomermaanden in Nederland (ik ben een waterman, reken het zelf maar uit)
  • met stemmingswisselingen (ehm…..nu niet meer dus……)
  • weinig kans om beroemd te worden (hmm……)
  • lang en groot (ik ben eerder kort en dik)
  • sterke ingebouwde klok (die dan weer wel)

Niet het neurotische opgeklopte hyperactieve zomerkind van de zoekresultaten van Google, maar het mens wat geniet van voeten in het strandzand, de zee aan haar horizon en een warme bries over haar huid. Van dansen in maanlicht op warme zwoele avonden, van twinkel-lichtjes in de tuin en van vuurvliegjes. Van kolibries en schelpen en van exotische geuren en lange lome dagen, zo’n zomerkind ben ik.

En ik kies ervoor om in landen te wonen waar ik gehoor kan geven aan dat verlangen wat in Nederland in mijn hart ligt, wat de basis van mijn geluk is, en wat in Nederland maar een paar weken per jaar vervult kon worden.

Voor mij is het nu altijd zomer.

toerisme mexico covid19

Wil jij ook in de eeuwige zomer leven? Of heb je plannen om je dromen te volgen naar het buitenland?

Als jij plannen hebt om ook je dromen achterna te reizen en Nederland te verruilen voor een plek waar jij je lekkerder voelt, kijk dan eens rond in mijn webshop bij mijn producten. Je vindt er e-boeken over emigratie, je kunt er chat-tijd met mij inboeken om te praten over je plannen en van gedachten te wisselen.

En wie weet kom ik je een keer tegen, ergens, op deze prachte aarde, onder de zon.

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jij dit kunt lezen.

Je kunt betalen met creditcard, paypal of via bankoverschrijving.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. Momenteel leeft ze in een dorp in de woestijn van Baja California Sur in Mexico

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.