JC from Holland, Sinulog
Dagboek

Lifestyle blogger of persoonlijk blog?

De laatste dagen zit ik een beetje in een identiteitscrisis waar het mijn blog betreft. Ik heb onlangs de beslissing genomen om een deel van de website in het Nederlands te schrijven, en daarvoor geen speciale code te gebruiken om Google de weg te wijzen, maar gewoon een Nederlandse structuur naast een Engelse te hebben. En dat experiment lijkt te lukken, beide talen duiken op in de zoekresultaten. Dus dat werkt.

Toch merk ik dat ik nog steeds zoekende ben. Ik dacht dat dat kwam omdat ik schrijven in het Engels toch te beperkend vind, maar dat is het blijkbaar niet. Ik ben een beetje murw van alle Google regels, sociale media marketing en dat soort dingen, en hangende tussen twee landen en mijn status in Mexico draagt niet bij aan de rust in mijn hoofd of de zekerheid over waal ik heen wil, zowel persoonlijk als met mijn blog.

Dat hele ‘nomad na je 50ste, dat werkt niet zo best, en het voegt ook niet. Het prakt me in een hoek van oude mensen die met pensioen gaan. En het “Dutch nomad” stukje voegt ook niet. Ik heb een beetje een allergie tegen dat digitale nomade gedoe, het is allemaal zo opgeklopt en nep. Wist jij dat de meeste digitale nomade al weer gewoon een 9-5 baan en een huis hebben omdat ze het niet redden financieel? So much voor al dat geroep over success en vrijheid en ‘heerlijk op het strand in Chiang Mai’ werken, of samen leren in Tarifa!

Identiteitscrisis dus. Op mijn blog. Ben ik nu een reisblogger, een lifestyle blogger of gewoon een persoonlijke blogger?
En maakt dat wat uit? Om dat te weten?

Ik deed wat onderzoek en navelstaren en dit kwam daar uit:

Venice, travel, impressions, masks, culture, wintertime, review

Het verschil tussen een lifestyle blog en een persoonlijk blog

Heel kort: een lifestyle blog geeft weinig persoonlijke ervaring en heel veel on the job informatie die je mee kunt nemen als leermoment. Bijvoorbeeld een kledingstijl make up tips of een recept. Dat is helder, duidelijk en breed toepasbaar. En het toont heel veel visuele content.

Een persoonlijk blog is een verhalen vertel website. Daar staat persoonlijke ervaring en opinie bovenaan. Het is meer authentiek meer gericht op emoties en op persoonlijke ontdekkingen. Het behandelt ook heel veel onderwerpen die binnen het lifestyle scala vallen maar altijd met een persoonlijke noot.

Ik denk dat ik in die laatste category val.

Dus Leaving Holland is een persoonlijk blog en ik ben een persoonlijke blogger……ja maar…….

moving to Spain, living in Spain

Reisblog of Inspiratie blog?

We verdelen de markt graag in hokjes, dat maakt het hanteerbaar. En hoewel ik een gruwelijke hekel aan hokjes heb (persoonlijk!!) hebben veel mensen het nodig om te begrijpen waar ze zijn en hoe ze het moeten lezen, of zelfs begrijpen.

Er zijn ook nog reisblogs en inspiratie blogs.

Val ik daar dan niet onder? Want ik schrijf ook over reizen?! Klopt, maar ik schrijf ook over relaties en geld, over persoonlijke ontwikkeling en emigreren. Dus….dan ben ik meer een lifestyle blog maar aangezien ik schrijf uit persoonlijke ervaring weer een persoonlijk blogger.

En ja ik inspireer mensen om hun dromen na te jagen, maar ook weer vanuit een persoonlijk perspectief en persoonlijke ervaringen van hoe fijn het is om een droomleven te leiden.
Dus wederom…….een persoonlijk blogger.

JC from Holland, white beach

Dus hoe ik het ook draai, keer of beredeneer, ik pas het beste in het hokje van ‘persoonlijk blogger’

En ik, die niet van hokjes hou, voelde me daar goed bij, heel relaxt eigenlijk. Want ik ben een verhalenverteller. En geen feiten mens. Ik doe wel degelijk onderzoek, maar ik hou er niet van om met statistieken te smijten in een blog, ik hou er van om te vertellen dat ik het doorleeft heb, en hoe ik er aan de andere kant ben uitgekomen. Ik hou van het omschrijven van de storm en het meedeinen op de golven. Ik hou van kleur en geur en dat wil ik overbrengen. De maatschappij, het leven in alle dimensies.

life cahnge, training, how to, change, personal development, growth, moving forward, time, thinking

En dat definieert mij als een persoonlijk blogger

Om nog een voorbeeld te noemen: De artikelen over de kosten van levensonderhoud in de Filipijnen. Er was op een gegeven moment een soort van kleuterspelletje onder de buitenlanders in de Filipijnen om videos en blog te maken over hoe goedkoop je daar kon leven. Echt, geloof me, op het kinderachtige af: In de Filipijnen kun je leven van 1000 dollar, 800 dollar, 500 dollar……en dan hele lange rijen met kostenposten.
Ik maakte die artikelen en blogs ook, maar ik zei altijd dat dat MIJN Kosten voor levensonderhoud waren en dat ik bepaalde keuzes maakte die leiden tot dat bestedingsgedrag.
Want mijn manier van leven is niet de jouwe, en jou vertellen dat je met 600 euro kunt leven als een god in de Filipijnen, terwijl jij van jet skiën houdt en elke week moet sky-diven of duiken omdat je je anders te pletter verveelt, dat is niet reëel.

Dus ik ben een persoonlijk blogger, ik schrijf uit mijn hart.

Einde identiteitscrisis!

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. Momenteel leeft ze in een dorp in de woestijn van Baja California Sur in Mexico

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.