Digitale Nomade

Mag je als Digitale Nomade overal werken?

Als je, net als ik, reist en werkt in het buiteland zonder werkvergunning, moet je als je voor een visumverlenging gaat een goed sluitend verhaal hebben over je financiën en hoe je je verblijf betaald. Vaak is “Savings” voldoende, of “income from my homecountry”. Het wordt lastiger als ze daar een bewijs van willen zien.

Je zit dus altijd een beetje in een grijs gebied. Daar moet je tegen kunnen. En je moet goed onthouden wat je verteld hebt bij je vorige verlenging. Ooit maakte ik de fout om bij “beroep” blogger in te vullen in de Filipijnen. Het bleek opeens dat immigratie daar veel meer gedigitaliseerd was dan ik voorzien had. Hoewel ik vaak een ander kantoor gebruikte omdat ik rondreisde, wist de ambtenaar mij prima te vertellen dat ik schrijver van beroep was. Ik legde uit dat dat technisch gezien hetzelfde is: ik schrijf voor een blog.
maar dat is dan wel een beetje en tekenkrommend en lastig gesprek.

Zorg dus dat je verhaal eensluidend is elke keer als je terugkomt.

Wil jij gaan reizen en werken en heb je vragen? boek dan een chat-sessie met mij!

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jij dit kunt lezen.

Je kunt betalen met creditcard, paypal of via bankoverschrijving.

Pagina's: 1 2 3

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. Momenteel leeft ze in een dorp in de woestijn van Baja California Sur in Mexico

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.