Motorrijden

Motor trektocht dwars door Mexico

Het was een geweldige tocht, mijn zoon en ik vertrokken op 12 juli 2021 uit Cancun en gingen op de motor op weg naar La Paz in Baja California Sur. ruim 8000 km op de motor dwars door Mexico, van onder naar boven en weer terug. Van de Caraïbische kust tot aan de Stille Oceaan en door naar de Golf van Californië.

ik heb heel veel gigabytes en uren in video en het is soms best lastig om te bepalen wat je wel en niet laat zien. Want er is zoveel, en sommige momenten waren zo indrukwekkend dat er soms ook nog geen woorden bij passen.

Ik heb besloten de videos thematisch te verwerken, mijn eerdere upload was over de Pueblos Magicos waar we doorheen reisden. (lees en bekijk ook: Pueblos Magicos in Mexico)

De video van vandaag gaat over het landelijke leven van Mexico, Rural Mexico. De kleine dorpen, de achterafweggetjes, de landelijke momenten. Wat gaf Mexico ons te zien op onze reis en waar moesten we op letten tijdens het rijden?

In deze compilatie zie je onze momenten, grappige, serieuze, mooie en soms spannende of gevaarlijke momenten. Gefilmd in gebieden waar maar zelden toeristen komen. Dit is het Mexico wat je als je hier op vakantie gaat niet snel zult zien. Dit is het echte Mexico. Geen toeristische invloed, geen opsmuk, geen show. Dit is het dagelijks leven in Mexico.

Wij hebben de afgelopen 6 jaar motor gereden in de Filipijnen en nu in Mexico

Je kunt wel zeggen dat na het halen van ons rijbewijs in de Filipijnen ons leven een heel andere wending heeft genomen. Haalden we dit rijbewijs om ons makkelijker te kunnen verplaatsen in de Filipijnen hadden we beiden niet kunnen voorzien dat we motorrijden zo leuk zouden vinden. Van een kleine 150CC motor gingen we als snel naar grotere motoren. En langere tochten. Tot we besloten alles in een tas te proppen en op deze manier te gaan reizen en werken.

Als digitale nomaden hebben we natuurlijk alle vrijheid en als Riding Nomad nog veel meer. Wil jij ook zo’n vrij leven waarin je kunt gaan en staan waar je wilt? Wil jij digitale nomade worden lees dan: Freelancers op reis

Ben jij motorrijder en wil jij zelf routes rijden in Mexico of misschien zelfs wel in de Filipijnen? Download hier de routes.

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.