negative mensen op Internet
Dagboek

Negativiteit op Sociale Media

Een artikel voor mijn blog schrijf ik niet zomaar, daar zit een soort van werkwijze achter. Mijn artikelen zijn altijd geschreven met een bepaalde zoekterm op het oog. Zo ook dit stukje, wat een persoonlijk schrijverijtje is voor de dagboek categorie van mijn website. Ik wilde schrijven over mensen die alleen maar zeuren en zuur doen op het internet. Over negativiteit op sociale media. Want deze week heb ik er wel weer genoeg van over me heen gehad.

Bijna iedereen die buiten de sociale norm valt, krijgt op internet de volle laag. – Mark Deuze

Ik doe wat onderzoek en vond een artikel uit 2017 waarin de resultaten van een onderzoek zijn gepresenteerd, het opent met:

Zeven op de tien Nederlanders zijn de negativiteit op social media zat. Ook vinden de meeste Nederlanders dat boze reacties online de afgelopen drie jaar zijn toegenomen en dat de toon harder is geworden. Dat blijkt uit een onderzoek……………..

In de 20 jaar dat ik blog heb ik het internet zien verzuren. Ik had het er pas nog over met een oude blog-vriend. Iemand die ik in de begin jaren van het bloggen in mijn hart heb gesloten en hij mij in het zijne. Hoe geweldig die tijd was, we deden bloghoppen en wisten zoveel van onze medebloggers. We schreven om het schrijven. En de verhalen leken eindeloos. Het was een gezellig boel op het internet. Maar toen kwamen de trollen.

trollen op het internet

Trollen heet het, maar wat gebeurd er dan en hoe werkt dat? En waarom doet iemand zo naar?

Heel veel mensen vinden de anonimiteit van het internet een prima middel om hun gal te spuwen. Iets wat ze vaak in het dagelijks leven niet durven. En in het echte leven zijn het de klagende tante Annies op de verjaardag en de brommerige ome Henks onder de bruiloftsgasten. Met hun vaste onderwerpen als politiek, samenleving en hondenpoep op de stoep.

Ze leven in een wereld waar niemand iets goeds kan dun en waar hun eigen mening waarheid is. Deze mensen missen zo grandioos de boot naar geluk!! Ik kom hier aan het einde van het artikel uitgebreider op terug.

verzuurde mensen ik vind er wat van

Ik vind wat van die verzuurde mensen en wat dat is ga ik je nu vertellen

Afgelopen week was er een voorval in een groep waar ik een artikel heb geplaatst……..
Lees verder op de volgende pagina

Pagina's: 1 2 3

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.