Wonen in Mexico

Nieuwe voorwaarden voor de verblijfsvergunningen in Mexico

Elk jaar in januari controleer ik of de voorwaarden voor de tijdelijke en permanente verblijfsvergunning zijn aangepast.

Ook dit jaar was dat weer het geval.

Ik moet eerlijk zeggen dat de financiële draagkracht die gevraagd wordt wel hoog is, en samen met het totale plaatje van de kosten van levensonderhoud in Mexico, is het wellicht helemaal niet meer zo aantrekkelijk voor mensen om naar Mexico te emigreren. (lees ook: Is Mexico een goedkoop land om te wonen? )

Veel mensen denken dat Mexico en de Filipijnen met elkaar te vergelijken zijn en sommigen gaan zelfs zo ver om Mexico het Filipijnen van Centraal Amerika te noemen. Maar ik ben het niet eens met die stelling.

Hoewel de overeenkomsten soms groot zijn, als het gaat om structurele denkpatronen, culturele aspecten en klassenmaatschappij, is Mexico veel verder ontwikkeld dan de Filipijnen.
Het verschil tussen ar en rijk is hier ook groot, maar de rijken zijn dan rijker en de armen ook in vergelijk met de Filipijnen.

En hoewel in beide landen nog kinderen sterven aan eenvoudige ziektes en vervuild drinkwater, heeft Mexico een veel toegankelijker gezondsheidssysteem dan de Filipijnen.

Mexico kent meer regels, en meer digitalisering dan de Filipijnen, maar het lijkt dat je in Mexico makkelijker iemand kunt omkopen dan in de Filipijnen. In Mexico is de strijd tegen corruptie niet zo succesvol als in de Filipijnen.

Qua prijzen blijft de Filipijnen toch wel goedkoper dan Mexico, met dat verschil dat daar de visumkosten elke 6 maanden terugkeren en je na 3 jaar het land MOET verlaten voor een visumrun, terwijl je in Mexico na 3 betalingen verdeeld over 4 jaar, je je tijdelijke verblijfsvergunning kunt omzetten in een vaste verblijfsvergunning en daarmee zijn je vestigingskansen wel vergroot.

Nu ja, genoeg vergelijk, het is toch appels met peren vergelijken. En prijzen worden door iedereen anders ervaren afhankelijk van budget en wensen voor een prettige levensstijl. (Lees ook: Wat is een Emigratieprofiel?)

Voor nu: de herziene handledingen voor de verblijfsvergunningen in Mexico!

Of in 1 keer alles kopen voor een goede start in Mexico met het complete Mexico pakket

Wil je weten wat er nog meer verandert is in 2023 in het leven in Mexico?

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. Momenteel bereid ze ergens in de buurt van La Paz (BCS) weer een lange motortocht voor dwars door Mexico.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *