Motorrijden,  Wonen in Mexico

Pueblos Magicos in Mexico

Op mijn motortocht door Mexico ben ik door heel veel Pueblos Magicos gekomen, steden met een historisch gerestaureerd stadscentrum uit de Spaande Koloniale tijd. Prachtig gekleurde huizen, monumentale kerken en kleine straatjes vol kleur en cultuur. ADVERTISEMENT

Elke stad die deze titel Pueblo Magico heeft gekregen heeft zijn eigen identiteit, sommigen hebben een levendige koffiecultuur en hebben overal kleine koffiehuizen zoals in Oaxaca, anderen hebben de nadruk meer liggen op folklore, souvenirs en kleding, zoals San Cristobal de Las Casas. En weer anderen zijn heel gemoedelijk, eten op straat, muzikanten en kleine cafe’s (Campeche).

Wat ze allemaal gemeen hebben is massa toerisme. En zelfs tijdens de pandemie was het in sommige van die steden en dorpen loeidruk. Je kon over de hoofden lopen, dus ik kan me alleen maar inbeelden hoe druk het moet zijn als er geen reisbeperkingen zijn. Parkeren is vaak ook wel lastig in die steden. Hoewel heel veel binnenpleinen zijn omgebouwd tot (betaalde) parkeerruimtes met prijzen die variëren van 20 pesos per dag/uur tot 150 pesos, zijn die vaak snel vol.

Toch is het de moeite waard om deze kleurrijke plekken te bezoeken, ze geven een (wellicht iets vertekend) beeld van hoe Mexico ooit was. Maar ze zijn zo fotogeniek dat je al snel de armere buitenwijken en slechte ongeplaveide straten waar je eerst door kwam vergeet.

Ik heb een videocompilatie gemaakt van de Pueblos Magicos waar ik doorheen kwam of verbleef tijdens mijn reis van Cancun naar La Paz op de motor. Sommigen zijn zo mooi of zo leuk dat ik er best wel zou willen wonen.

 
https://youtu.be/3eCARC0Fi1o

 

Jeanette, Digitale Nomade, Coach en schrijver. Begon met haar reizen op 17 jarige leeftijd en verliet Nederland voorgoed in 2015 om nooit meer terug te keren. Haar eerste land was de Filipijnen. Ze woonde er ruim 3 jaar. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. gek op motorrijden, schelpen zoeken en mensen observeren. Momenteel woont ze in de woestijn van Baja California Sur in Mexico

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.