naar welk land kan ik vluchten voor schulden
Vluchten voor Schulden

Vluchten voor schulden, waarheen?

 ADVERTISEMENT

Vluchten voor schulden houdt risico’s in, sinds een paar jaar is het binnen de EU en aan de EU verbonden verdragslanden mogelijk schulden direct te innen zonder tussenkomst van een locale rechtbank. Er hoeft dus geen plaatselijk vonnis meer uitgesproken te worden om beslag te mogen leggen op al jouw bezittingen. Wat wel is gebleven dat de beslaglegging mag uitgevoerd worden conform de regels en wetten van het land waar je dan woont. Dat zou kunnen betekenen dat er geen beslagvrije voet is.

Ook in andere landen kent men vaak geen beslagvrije voet, en je komt dan al heel snel van de regen in de drup.

Het beste is te vluchten naar een land waar Nederland geen verdrag mee heeft. En afhankelijk van je schulden en bij wie je schulden hebt kan men dan simpelweg opgeven om de schulden te innen, omdat de kosten van verhalen hoger zijn dan de vordering.

En geloof me, de verhalen die je leest op fora en in andere artikelen op het internet zijn vaak veroudert, en niet langer realistisch, de wereld verandert steeds sneller in een gedigitaliseerde wereld en systemen worden meer en meer aan elkaar gekoppeld. Ook financiële systemen en in en uitreis registratie.

Echt rustig zul je nooit zitten en zeker zul je het ook niet weten, of ze wel of niet komen vorderen. Want als je schuld doorverkocht wordt aan een ander bedrijf kan het hele proces van eisen en vorderen zomaar opnieuw starten. Ik ken voldoende verhalen van Nederlanders in ver weg landen die jarenlang dachten dat het probleem opgelost was. En toch een deurwaarder aan de deur kregen.

Wil jij het toch proberen om te verdwijnen voor je schulden?

In “Verdwijnen en Opnieuw Beginnen” leg ik in het kort uit hoe je je verleden kunt wissen en een nieuwe toekomst kunt starten

En in dit boek vertel ik jou mijn persoonlijke verhaal, hoe ik vluchtte voor mijn schulden, verdween van het internet, een nieuwe identiteit aannam en hoe het uiteindelijk goed kwam zodat ik nu schuldenvrij leef. 

Pagina's: 1 2

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. Momenteel leeft ze in een dorp in de woestijn van Baja California Sur in Mexico

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.