Dagboek

Waarom blijf ik zo lang in een woestijn wonen?

Omdat vrijheid om te gaan en staan een ding van mijn nomadisch leven is, kreeg ik nogal hilarische reacties van mensen op sociale media toen ik daar deelde dat ik een matras had gekocht.

Ik slaap sinds ik in dit huis in de omgeving van La Paz, Baja California Sur ben, vreselijk slecht. Bijna elke dag sta ik op met rugpijn. Eerst denk je dan nog: dat is van vermoeidheid van ruim 3 maanden motorrijden en zo’n 9000 kilometer te hebben overbrugt. Waarbij vooral het laatste stuk zwaar was. En als dat te lang duurt verzin je een andere reden waarom je rugpijn zou hebben. (lees ook: From Pueblo to Pueblo de vertrekdag & Merida)

Maar het feit is dat ik behoorlijk achter de wagen raakte qua energie, ook dan ben ik goed in smoezen verzinnen: het is de warmte, ik word oud, blablabla……maar ik kon er niet omheen, mijn matras is prut. Simpel. Hoe fijn mijn huis ook is, het matras is echt een groot negatief punt. Het heeft een kuil en er prikken van die metalen veren in mijn rug en heupen.

Maar ja, ik woon nooit ergens lang sprak zij die nu al bijna 8 maanden in de woestijn hangt. dus is het wel slim een matras te kopen. En opeens bedacht ik: Maar een fysiotherapeut is duurder en ik ga hard die kant op dat ik dat nodig heb. En ik zit hier nog wel even. Waarom dat is, leg ik uit in de video.

Terwijl jij naar de beelden kijkt van de gebeurtenissen waarover ik spreek leg ik uit waarom ik, die overal kan gaan en staan waar ik wil, zo lang in deze omgeving blijf, waar het weer zo extreem is, koeien doodgaan van de hitte en de droogte en waar ik elke dag stof bijt.


https://youtu.be/FCDaiAy5_7U

Heb jij een vraag over mijn levensstijl? Stel hem dan in de reactiemogelijkheden onder dit blog. En wellicht beantwoord ik volgende keer jouw vraag.

 

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.