Emigratie Coach

Ik coach en begeleid mensen die willen gaan emigreren, mensen die dromen durven omzetten in daden of mensen die nog maar net zijn begonnen met dromen. Maar ook voor die mensen die hun dromen aan het waarmaken zijn en heel veel vragen hebben.

Vanuit mijn eigen ervaring als emigrant waarbij ik over de wereld trek, in een heel langzaam tempo, ben ik al meerdere malen geëmigreerd.

En hoewel ik niet settel, en blijf reizen, ook binnen het land waar ik op dat moment ben, weet ik heel goed wat er allemaal bij komt kijken en hoe moeilijk het kan zijn. De chaos van bureaucratie, de onzekerheid over je status, de inburgering, de cultuurschok, het wennen, afscheid nemen, tijdsverschil. Noem het maar op.

Het leven over de grens kent zo zijn eigen pakket aan zorgen en emoties. En daar heb ik deze coachingstrajecten voor opgezet. 

Je hebt de keuze uit twee trajecten, beiden duren 4 weken en beiden hebben de keuze uit chatten, videobellen of een combinatie van die twee. 

Traject 1: “Emigratie Begeleiding Traject”

Rondom emgiratie komt veel kijken. Zowel praktisch als emotioneel. Je neemt afscheid van werk, familie, vrienden en een heel leven in Nederland en gaat beginnen aan een nieuw hoofdstuk in je leven.

Dat kan soms verwarrend zijn.  Je loopt tegen onverwachte problemen aan of ontdekt knelpunten in je prachtige toekomstplannen. Op zo’n moment is het fijn om met een onpartijdig iemand te praten. Iemand die weet waar ze over praat en die geen andere emotionele gevoelens heeft bij jouw nieuwe toekomst dan: gaaf wat je gaat doen joh!

In onze contactmomenten kun jij:

 • praktische vragen stellen
 • je hart luchten
 • je verdriet of teleurstelling delen
 • gewoon even kletsen, omdat familie en vrienden zo hun eigen emoties te verwerken hebben
 • knelpunten bespreken en samen zoeken naar een oplossing

Ik ben die virtuele vriendin, zonder emotionele binding, die met je meedenkt, meepraat en die die je helpt in oplossingen te denken en je dromen te realiseren.

Je kunt kiezen uit 3 verschillende trajecten.

Ik ben de persoon die vanuit werkervaring en persoonlijke ervaring met je meedenkt
zodat jij het zelf kunt oplossen.


Traject 2: “Post Emigratie Begeleidings Traject”

Soms tref ik klanten in een follow-up contact die klem zijn geraakt na hun emigratie. Soms zijn ze in zichzelf gekeerd en komen niet verder dan koffie drinken op de hoek van hun wijk. Anderen hebben vreselijk heimwee, of voelen zich heel moe en ontheemd. Op de 1 of andere manier vereenzamen ze in hun nieuwe bestaan en het lukt ze niet om vooruitgang boeken.

Dat kan tijdelijk zijn, door bijvoorbeeld de cultuurschok of  het tijdsverschil, maar het kan je ook ernstig belemmeren in het vinden van geluk in je nieuwe woonomgeving.

Voor die mensen die moeite hebben met het aanpassen in hun nieuwe thuisland heb ik een speciaal traject. Je krijgt exclusieve persoonlijke aandacht gedurende het hele traject.

Heb jij moeite met integreren in de nieuwe cultuur of in je nieuwe levensstijl en beïnvloeden de emoties en gevoelens jouw nieuwe leven teveel en op een onplezierige manier? Dreig jij vast te lopen?

Of voel jij je eenzaam na je emigratie? Dan heb jij wellicht de oplossing gevonden! Lees over de mogelijkheden van dit unieke persoonlijke traject.

Veel mensen ervaren een cultuurshock na hun emigratie, ze voelen zich moe, ontheemd, verward en soms zelfs buitengesloten. Dit is vaak moeilijk uit te leggen aan de thuisblijvers. Het praat veel makkelijker met een ervaringsdeskundige.

In onze contactmomenten kun jij:

 • praktische vragen stellen
 • je hart luchten
 • je verdriet of teleurstelling delen
 • culturele verschillen bespreken

Kortom ik ben je uitlaatklep. Ondertussen probeer ik zo goed mogelijk jou van handvaten te voorzien om de negatieve spiraal die dreigt te ontstaan te doorbreken. Ik doe dat o.a. door

 • vragen te stellen
 • tips te geven
 • te delen vanuit mijn eigen ervaringen
 • me in te lezen in de cultuur van jouw nieuw thuisland
 • te proberen jouw vertrouwenspersoon te zijn

Dit traject is ook geschikt voor digitale nomaden die vastlopen in hun nieuwe levensstijl, omdat het niet zo succesvol is als ze dachten of omdat het constant reizen zijn tol vergt in je sociale leven. 

Ben jij digitale nomade en heb je moeite met het (continue) aanpassen aan je nieuwe levensstijl, ook dan is dit een uitermate geschikt traject voor jou!

Je hebt de keuze uit 3 trajecten.


Wat koop je in beide coachingstrajecten?

Je bepaald zelf wat je koopt.

We hebben maximaal 4 weken contact op de manier van jouw keuze. We kunnen chatten of videobellen of een combinatie van deze twee. Met deze laatste optie bespaar je veel geld euro en je hebt meer mogelijkheden om met mij in contact te komen en ook vaker.

Ik beantwoord je chat berichten zo snel als ik kan, en de videogesprekken plannen we in als je dat prettig vindt.

In het bestelformulier geef je de contactgegevens op  (WhatsApp, Signal of Telegram)  en dan neem ik contact met je op nadat ik de betaling ontvangen en verwerkt heb.


Geen zin in een traject en alles zelf doen? Dat kan ook met het zelfhulp-boek “The Paradise Pit”

* op beide producten zijn mijn ToS en Privacy Voorwaarden van Toepassing. deze vind je hier
Alle aankopen zijn definitief, als jij besluit het contact te verbreken of het traject niet voort te zetten om welke reden dan ook, is er geen recht op restitutie.
Ik ben geen jurist, belastingdeskundige of visumdienst. Ik ben ervaringsdeskundige en heb een (kennis)netwerk waarbinnen ik jou voor sommige van deze zaken wellicht kan verwijzen

Advertenties