Depressie na Emigratie

Somberheid en lusteloze gevoelens bij mensen die zijn geëmigreerd is niet iets bijzonders. Het komt vaker voor dan je denkt dat mensen die op zoek waren naar geluk worstelen met depressie.
Emigratie, een leven in een nieuw land, een nieuwe taal en cultuur leren kennen, dat zijn allemaal heel ingrijpende gebeurtenissen.

Iedereen is wel eens verdrietig of eenzaam en twijfelt wel eens aan de beslissingen rondom de verhuizing naar het buitenland, maar als je in een negatieve spiraal zit waar je niet uit lijkt te komen dan ben je wellicht wel depressief.

Depressie heeft invloed op je gevoel, je gedachten, je lichaam en je gedrag. je raakt snel moe of geïrriteerd, en je hebt nergens zin in. En bij de minst of geringste tegenslag of tegenvaller ben je uit het veld geslagen en doodmoe.

Op de website Leaving Holland besteden we aandacht aan dit controversiële onderwerp wat vaak moeilijk te bespreken is met het thuisfront. Je ging immers naar het buitenland omdat je juist in Nederland niet meer gelukkig was? De mensen die je achterliet zullen niet altijd begripvol zijn over jouw verwarrende gevoelens die twijfel en heimwee oproepen.

Wat ga je hier lezen? Ervaringen, redenen, oorzaken, maar vooral tips om uit die depressie te komen, om je weer lekker te voelen en 100% achter je beslissing over emigratie te staan, op weg naar geluk.

Binnenkort verschijnt er een video-podcatst serie over dit onderwerp op Leaving Holland Channel en het boek “The Paradise Pit, depressie na emigratie”

Heb jij hulp nodig?

Lezen over depressie na emigratie en zelfontwikkeling


De emigratie blues

Ik heb er zelf momenteel een beetje last van: De Emigratie Blues. Voor ik naar Mexico kwam zei ik dat ...

De 6 grootste misvattingen over Emigratie

Heb jij besloten Nederland voor goed te verlaten? Dan heb je een hele spannende tijd voor de boeg vol plannen ...

Twijfel en Heimwee na je emigratie

December, de maand van de lichtjes, van familie en vrienden, van rijk gedekte tafels en gezelligheid. Als er 1 maand ...

Vervreemding van familie en vrienden na Emigratie

Emigratie kan vreemde dingen doen met relaties. Vooral als er een grote afstand tussen jou en geliefden is. Jouw leven ...

Emigreren? Dit zijn de valkuilen

Je kunt je nog zo goed voorbereiden op je emigratie, met lijsten en stappenplannen, met gesprekken met familie en vrienden, ...

Depressief worden na je Emigratie

Het kan je zomaar overkomen, op een dag word je wakker en je hebt nergens meer zin in, en hoewel ...

Als je gaat emigreren neem je ook jezelf mee

Emigreren, een nieuwe kans. Een tweede start in het leven of soms zelfs een derde. Maar in ieder geval een ...

De cultuurschok na emigratie

Iedereen die naar een andere cultuur verhuisd, of het nu voor vakantie is of voor emigratie kan er mee te ...

Emigreren betekent ook: Integreren

Als je Nederland verlaat, verlaat je ook al die dingen die nauw met onze Nederlandse cultuur verbonden zijn. Je past ...

Bekijk en beluister de video-podcast-serie over Depressie na Emigratie op YouTube:


Advertenties