FAQ over Leaving Holland Website

Leaving Holland Website trekt duizenden bezoekers per maand. veel van hen stellen regelmatig dezelfde vragen. Ik heb de meeste van deze vragen bij elkaar gebracht op 1 informatieve pagina.

1. Waarom verlaat ik als ik een Engels artikel aanklik de website en ga ik naar Floating Coconut?

Oorspronkelijk begon Leaving Holland als Engelstalige website. maar omdat ik als Nederlandse graag in het Nederlands schrijf, besloot ik in 2019 met een Nederlands deel te starten. Dat liep prima. Op een gegeven moment vond ik het lastig om te bepalen wat nu de hoofdtaal van de website moest zijn en raakte het overzicht een beetje zoek.

Ik heb besloten om alle Engelse blogs te verhuizen naar Floating Coconut, dus via 301 redirects gaan lezers van Engelse blogs naar een andere website.
Je gebruikt de “back’-knop in de browser om terug te gaan naar Leaving Holland

2. Waarom staan er donatie knoppen op de website?

Donatie knoppen op de website zijn er voor die mensen die de gratis informatie dusdanig waarderen dat zijn bereid zijn een kleine bijdrgae te leveren in de onderhoudskosten van de website.

Dagelijks besteed ik veel aandacht aan het bijhouden van de website en het schrijven van artikelen. Daar krijg ik niet voor betaald. Het geld wat via donaties binnenkomt is een vorm van waardering.

Ik gebruik het geld voor de kosten die de websites met zich mee brengen en voor mijn koffie tijdens het werken.

3. Waarom staat er reklame en reklame linkjes op de website?

Reklame links, affiliate links, zijn een manier voor mij om wat extra geld te verdienen. Ik gebruik alleen die links van producten die ik zelf ook gebruik en waar ik tevreden over ben. Soms biedt zo’n link een korting of een gratis product. En vaak verdien ik er iets mee, niet altijd geld, soms ook een opwaardering van de diensten die ik bij dat betreffende bedrijf afneem.

De op de website geplaatse advertenties zijn een bron van inkomsten. En 1 van de vele manieren waarop ik in mijn onderhoud voorzie.

4. Waar vind ik de shop-paginae?

De shoppagina staat in het header menu (als je hier klikt ga je via een nieuwe tab naar de winkel)

The Shop-pagina staat ook in de footer van de website en in het uitklapbare zijmenu aan de linkerkant van het menu bovenaan vind je enkele speciale producten en reviews van tevreden klanten.

5. Waar vind ik de ToS and Privacy regels?

De ToS en privacy regels vind je  hier (klik hier en lees ze, de link opent in een nieuwe tab ) Je vind ze ook in de footer van de pagina en voor je afrekent in je winkelwagentje.

De ToS en Privacy regels zijn in meerdere delen en in het Engels, ze beginnen met een makkelijk leesbaar gedeelte waarin de meeste regels uit gelegd zijn, daarna is er een meer juridisch deel wat dieper op de onderwerpen in gaat.

Ik adviseer iedereen die iets koopt op de website of gebruikt maakt van mijn diensten om ze te lezen.

6. Kan mijn data verwijders worden?

Dit kun je nalezen in de ToS en Privacy policy. Je kunt een verzoek indienen voor het verwijderen van je data. In de privacy settings wortt uitgelegd welke data je op deze website toestaat en hoe ik daar mee omga. Voor het verkoop gedeelte geldt dat ik informatie omtrent jouw aankoop en betaling, om belastingtechnische redenen, 5 jaar moet bewaren. Dit is de Nederlandse wet.

7. Waar is de nieuwsbrief gebleven?

Sinds febuari 2020 verstuur ik geen nieuwsbrief meer. Het was best tijdrovend om deze te maken en hoewel er best veel op geklikt werd leverde het mij niet op wat ik hoopte. In plaats van de nieuwsbrief kun je me volgen via diverse sociale media kanalen, zoals YouTube, Telegram en Twitter. Die links vind je verspreid over de website.

8. Hoe betaal jij dit allemaal?

Ik verdien geld met strategisch geplaatste advertenties en advertentie linkjes, via donaties, en de verkoop van producten en het adviseren van mensen.

9. Waarom beantwoord je vragen niet gratis?

Soms beantwoord ik vragen wel gratis, boijvoorbeeld eenvoudige vragewn die op mijn website of in siciale media gesteld worden. Maar als de antwoorden complex of persoonlijk zijn of een bepaalde kennis vereisen dan verwijs ik mensen naar mijn dienstverlening. Ik help mensen via mijn website maar ook via diverse andere platformen die vragen hebben over de verschillende onderwerpen waar ik ook mijn dienstverlening op afstem.

Maar omdat ook in het buitenland de huur betaald moet worden, kan ik niet alleen maar vragen gratis beantwoorden. Ik zoek altijd naar een goede balans tussen helpen en geld verdienen.

10. Ik wil emigreren, waar begin ik?

Stoer dat je wilt emigreren, En jouw avontuur begint goed op deze website. Alle informatie is hier beschikbaar om je op weg te helpen. Ook als je het nog niet zo goed weet, of als je een klein budget of geen geld hebt.

Wil je gelijk aan de slag?

Disclaimer: Leaving Holland website is geen juridische website. Alle informatie is praktijkervaring, verzamelt om jou te informeren over de mogelijkheden. Als ik in landen ben waar het omkopen van personeel en medewerkers of het gebruik van een fixer “normaal” is, probeer ik dat te vermijden. Ik schrijf mijn artikelen binnen de ruimte van de wetgeving die in het betreffende land, of stad/staat van toepassing zijn. Het kan dus zijn dat jouw ervaring anders is. In mijn boeken volg ik de officiele kanalen en procedures, en dit zal ook altijd doorklinken in mijn persoonlijk advies. Her en der beschrijf ik tips en truukjes die binnen de ruimte van de wet mogelijk zijn.