FAQ over Leaving Holland Website

Leaving Holland Website trekt duizenden bezoekers per maand. veel van hen stellen regelmatig dezelfde vragen. Ik heb de meeste van deze vragen bij elkaar gebracht op 1 informatieve pagina.

1. Ik heb een bestelling gedaan en betaald en geen email ontvangen of boeken ontvangen

Als je in de Emigratie Winkel het hele koopproces doorlopen hebt is het nodig dat betalingen geverifieerd worden voordat de download links worden vrijgegeven. Dit gebeurt in de regel direct en is een geautomatiseerd systeem. Je koopt digitale producten, dus je ontvangt geen brievenbuspost.

  • Kijk dan eerst in je spam folder voordat je contact met mij opneemt. Soms belandt een mailtje, geheel onbedoelt in de spam.
  • Controleer je email adres! Is dat het adres waar je de download email op wilt ontvangen? Het email adres wat je gebruikt op het bestelformulier is het emailadres wat gebruikt wordt voor alle correspondentie vanuit de Emigratie Winkel. Is dit email adres niet correct? Reageer dan in de commentaren oergens op de website, met je naam en het jusite emailadres, dan kan ik het aan mijn kant verder afhandelen. Die reactie is niet zichtbaar voor het grote publiek en ik publiceer hem uiteraard ook niet.

Wacht jij op een afspraak met mij ook dan krijg je in de regel binnen 24 uur een reactie, hiervoor geldt hetzelfde, wil jij op een ander emailadres of via een tekst bericht op je telefoon benadert worden voor onze afspraak, geef dit dan duidelijk aan (inclusief 06 nummer) bij de bestel-notities op het bestelformulier.

Let op: Hotmail adressen lijken niet goed te werken, dus als je een hotmail adres gebruikt geef dan eventueel een telefoonnummer of een vervangend emailadres.

2. Waarom staan er donatie knoppen op de website?

Donatie knoppen op de website zijn er voor die mensen die de gratis informatie dusdanig waarderen dat zijn bereid zijn een kleine bijdrgae te leveren. Ik gebruik dat geld voornamelijk voor de onderhoudskosten van de website en dew hostingkosten

Ik hoop dat jij op deze manier je dankbaarheid toont voor de gratis informatie op mijn website. Ik streeef er naar om alle informatie up to date te houden.

3. Waarom zijn veel artikelen ingekort en hebben ze nu een betaald Info Blad voor meer informatie?

Heel veel websites werken met een paywall of een lidmaatschap. Da’s best klantonvriendelijk want de klant zit gelijk in een registratie en aan een maandelijske betaling vast. Door met Info Bladen te werken op sommige artikelen is er toch een soort van Pay-wall, omdat sommige informatie veel uitzoekwerk is en up to date gehouden moet worden. De 2 euro is voor mijn werk. En jij ontvangt een offline beschikbaar kleurrijk informatieblad met alle informatie en webadressen die je nodig hebt over het onderwerp.

4. Waarom staat er reklame en reklame linkjes op de website?

Affiliate links, zijn een manier voor mij om wat extra geld te verdienen. Ik gebruik alleen die links van producten die ik zelf ook gebruik en waar ik tevreden over ben.

De op de website geplaatse advertenties zijn een bron van inkomsten via Google Adsense en bedrijven waarvoor ik advertenties plaats. Ook hiervoor geldt, ik betaal er de website kosten van.

5. Waar vind ik de webshop?

De shoppagina heet op Leaving Holland “Emigratie Winkel” en staat in het header menu (als je hier klikt ga je via een nieuwe tab naar de Emigratie Winkel)

6. Kan mijn data verwijderd worden?

Dit kun je nalezen in de ToS en Privacy policy. Je kunt een verzoek indienen voor het verwijderen van je data. In de privacy settings wordt uitgelegd welke data je op deze website toestaat en hoe ik daar mee omga. Voor het verkoop gedeelte geldt dat ik informatie omtrent jouw aankoop en betaling, om belastingtechnische redenen, minstens 5 jaar moet bewaren. Dit is de Nederlandse wet. Daarnaast heb ik nog de wetten van het land waar ik woon of doorreis. De informatie die nodig is voor bestellingen is tot het uiterste geminimaliseerd zodat jouw privacy gewaardborgt is.

7. Waar vind ik de ToS and Privacy regels?

De ToS en privacy regels vind je hier (klik hier en lees ze, de link opent in een nieuwe tab ) Je vind ze ook in de footer van de pagina en voor je afrekent in je winkelwagentje.

De ToS en Privacy regels zijn in meerdere delen en in het Engels, ze beginnen met een makkelijk leesbaar gedeelte waarin de meeste regels uit gelegd zijn, daarna is er een meer juridisch deel wat dieper op de onderwerpen in gaat.

Ik adviseer iedereen die iets koopt op de website of gebruikt maakt van mijn diensten om ze te lezen.

8. Ik wil graag een BTW bon

Wellicht heb je wel gezien dat op je aankopen geen BTW berekend is. Vanwege mijn nomadische levensstijl kan/mag ik geen BTW berekenen. Daarom kun je geen BTW bon ontvangen.

9. Hoe kan ik je bereiken als ik wil samenwerken?

Leuk dat je de mogelijkheid tot samenwerken wilt onderzoeken, maar ik heb een eigen netwerk, van ondersteunende dienstverleners. Ik sta niet open voor nog meer samenwerking.

10. Hoe betaal jij dit allemaal?

Die vraag heb ik meerdere malen uitgebreid beantwoord op de website bijvoorbeeld in dit artikel (klik) of op deze pagina >> Hoe verdien ik online geld?)

11. Waarom beantwoord je vragen niet gratis?

Je koopt ervaring en vooral vakkennis. Soms beantwoord ik vragen wel gratis, bijvoorbeeld eenvoudige vragen die op mijn website of op andere contactmomenten gesteld worden. Maar als de antwoorden complex of persoonlijk zijn of een bepaalde kennis vereisen dan verwijs ik mensen naar mijn dienstverlening. Ik help mensen via mijn website maar ook via diverse andere platformen die vragen hebben over de verschillende onderwerpen waar ik ook mijn dienstverlening op afstem.

Maar omdat ook in het buitenland de huur betaald moet worden, kan ik niet alleen maar vragen gratis beantwoorden. Ik zoek altijd naar een goede balans tussen gratis helpen en geld verdienen.

12. Ik wil emigreren, waar begin ik?

Stoer dat je wilt emigreren, En jouw avontuur begint goed op deze website. Alle informatie is hier beschikbaar om je op weg te helpen. Ook als je het nog niet zo goed weet, of als je een klein budget of geen geld hebt.

Emigratieplannen? Koop de Handleiding

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jouw vragen beantwoord worden.

Disclaimer: Leaving Holland website is geen juridische website. Alle informatie is praktijkervaring, verzamelt om jou te informeren over de mogelijkheden. Als ik in landen ben waar het omkopen van personeel en medewerkers of het gebruik van een fixer “normaal” is, probeer ik dat te vermijden. Ik schrijf mijn artikelen binnen de ruimte van de wetgeving die in het betreffende land, of stad/staat van toepassing zijn. Het kan dus zijn dat jouw ervaring anders is. In mijn boeken volg ik de officiele kanalen en procedures, en dit zal ook altijd doorklinken in mijn persoonlijk advies. Her en der beschrijf ik tips en truukjes die binnen de ruimte van de wet mogelijk zijn.

Advertenties