FAQ over Leaving Holland Website

Leaving Holland Website trekt duizenden bezoekers per maand. veel van hen stellen regelmatig dezelfde vragen. Ik heb de meeste van deze vragen bij elkaar gebracht op 1 informatieve pagina.

1. Ik heb een bestelling gedaan en betaald en geen email ontvangen of boeken ontvangen

Als je in de Emigratie Winkel het hele koopproces doorlopen hebt is het nodig dat betalingen geverifieerd worden voordat de download links worden vrijgegeven. Dit gebeurt in de regel direct en is een geautomatiseerd systeem. Je koopt digitale producten, dus je ontvangt geen brievenbuspost.

  • Kijk dan eerst in je spam folder voordat je contact met mij opneemt. Soms belandt een mailtje, geheel onbedoelt in de spam.
  • Controleer je email adres! Is dat het adres waar je de bestelling op wilt ontvangen? Het eimail adres wat je gebruikt op het bestelformulier is het emailadres wat gebruikt wordt voor alle correspondentie vanuit de Emigratie Winkel. Is dit email adres niet correct? reageer dan in de commentaren onder 1 van de gekochte producten met je naam en het jusite emailadres, dan kan ik het aan mijn kant verder afhandelen.

Wacht jij op een afspraak met mij ook dan krijg je binnen 24 uur een reactie, hiervoor gelden dezelfde regels, wil jij op een ander emailadres of via een tekst bericht op je telefoon benadert worden voor onze afspraak, geef dit dan duidelijk aan (inclusief 06 nummer) bij de bestel-notities op het bestelformulier. Let op: Hotmail adressen lijken niet goed te werken, dus als je een hotmail adres gebruikt geef dan eventueel een telefoonnummer of een vervangend emailadres.

2. Waarom staan er donatie knoppen op de website?

Donatie knoppen op de website zijn er voor die mensen die de gratis informatie dusdanig waarderen dat zijn bereid zijn een kleine bijdrgae te leveren. Ik gebruik dat geld voornamelijk voor de onderhoudskosten van de website en voor mijn technische uitrusting.

Ik hoop dat jij op deze manier je dankbaarheid toont voor de gratis informatie op mijn website. Ik werk vele uren om de informatie up to date te houden en te schrijven.

Er is ook een donatieknop voor een bijdrage in mijn pensioenfonds, op de 1 of andere manier vindt Nederland het noodzakelijk om een opgebrouwd AOW recht met 50% te korten in sommige landen, helaas ook voor mij, misschien vind je het leuk om mij te helepen sparen voor een relaxte “ouwe dag”

3. Waarom zijn veel artikelen ingekort en hebben ze nu een Info Blad voor meer informatie?

Heel veel websites werken met een paywall of een lidmaatschap. Da’s best klantonvriendelijk want je klant zit gelijk in een registratie en aan een maandelijske betaling vast. Door met Info Bladen te werken op sommige artikelen is er toch een soort van Pay-wall, omdat sommige informatie dusdanig veel uitzoekwerk kent dat er best 2 euro tegenover mag staan als betaling voor al het werk. Daarnaast krijg je met de Info Bladen aook alle relevante webpaginas kado, dus meer informatie voor een kleine bijdrage.

4. Waarom staat er reklame en reklame linkjes op de website?

Reklame links, affiliate links, zijn een manier voor mij om wat extra geld te verdienen. Ik gebruik alleen die links van producten die ik zelf ook gebruik en waar ik tevreden over ben. Soms biedt zo’n link een korting of een gratis product. En vaak verdien ik er iets mee, niet altijd geld, soms ook een opwaardering van de diensten die ik bij dat betreffende bedrijf afneem.

De op de website geplaatse advertenties zijn een bron van inkomsten via Google Adsense en bedrijven waarvoor ik advertenties plaats. En 1 van de vele manieren waarop ik in mijn onderhoud voorzie. (Bekijk: Meedoen op Leaving Holland)

5. Waar vind ik de shop-pagina?

De shoppagina heet op Leaving Holland “Emigratie Winkel” en staat in het header menu (als je hier klikt ga je via een nieuwe tab naar de Emigratie Winkel)

De link staat ook in de footer van de website en in het uitklapbare zijmenu aan de linkerkant van het menu bovenaan vind je o.a. reviews van tevreden klanten.

6. Waar vind ik de ToS and Privacy regels?

De ToS en privacy regels vind je hier (klik hier en lees ze, de link opent in een nieuwe tab ) Je vind ze ook in de footer van de pagina en voor je afrekent in je winkelwagentje.

De ToS en Privacy regels zijn in meerdere delen en in het Engels, ze beginnen met een makkelijk leesbaar gedeelte waarin de meeste regels uit gelegd zijn, daarna is er een meer juridisch deel wat dieper op de onderwerpen in gaat.

Ik adviseer iedereen die iets koopt op de website of gebruikt maakt van mijn diensten om ze te lezen.

7. Kan mijn data verwijderd worden?

Dit kun je nalezen in de ToS en Privacy policy. Je kunt een verzoek indienen voor het verwijderen van je data. In de privacy settings wordt uitgelegd welke data je op deze website toestaat en hoe ik daar mee omga. Voor het verkoop gedeelte geldt dat ik informatie omtrent jouw aankoop en betaling, om belastingtechnische redenen, 5 jaar moet bewaren. Dit is de Nederlandse wet. De informatie die nodig is voor bestellingen is tot het uiterste geminimaliseerd.

8. Waar is de nieuwsbrief gebleven?

Sinds febuari 2020 verstuur ik geen nieuwsbrief meer. Het was best tijdrovend om deze te maken en hoewel er best veel op geklikt werd leverde het mij niet op wat ik hoopte. In plaats van de nieuwsbrief kun je me volgen via diverse sociale media kanalen, zoals YouTube, en Twitter. Die links vind je verspreid over de website.

9. Hoe betaal jij dit allemaal?

Ik verdien geld met strategisch geplaatste advertenties en advertentie linkjes, via donaties, en de verkoop van producten en het adviseren van mensen. (lees ook: Hoe verdien ik online geld?)

10. Waarom beantwoord je vragen niet gratis?

Soms beantwoord ik vragen wel gratis, bijvoorbeeld eenvoudige vragen die op mijn website of op andere contactmomenten gesteld worden. Maar als de antwoorden complex of persoonlijk zijn of een bepaalde kennis vereisen dan verwijs ik mensen naar mijn dienstverlening. Ik help mensen via mijn website maar ook via diverse andere platformen die vragen hebben over de verschillende onderwerpen waar ik ook mijn dienstverlening op afstem.

Maar omdat ook in het buitenland de huur betaald moet worden, kan ik niet alleen maar vragen gratis beantwoorden. Ik zoek altijd naar een goede balans tussen gratis helpen en geld verdienen.

11. Ik wil emigreren, waar begin ik?

Stoer dat je wilt emigreren, En jouw avontuur begint goed op deze website. Alle informatie is hier beschikbaar om je op weg te helpen. Ook als je het nog niet zo goed weet, of als je een klein budget of geen geld hebt.

Wil je gelijk aan de slag?

Emigratieplannen? Koop de Handleiding voor Emigratie

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jouw vragen beantwoord worden.

Disclaimer: Leaving Holland website is geen juridische website. Alle informatie is praktijkervaring, verzamelt om jou te informeren over de mogelijkheden. Als ik in landen ben waar het omkopen van personeel en medewerkers of het gebruik van een fixer “normaal” is, probeer ik dat te vermijden. Ik schrijf mijn artikelen binnen de ruimte van de wetgeving die in het betreffende land, of stad/staat van toepassing zijn. Het kan dus zijn dat jouw ervaring anders is. In mijn boeken volg ik de officiele kanalen en procedures, en dit zal ook altijd doorklinken in mijn persoonlijk advies. Her en der beschrijf ik tips en truukjes die binnen de ruimte van de wet mogelijk zijn.

Advertenties