From Pueblo to Pueblo dwars door Mexico

Na een lange voorbereiding en uitstel vanwege de COVID pandemie is het dan eindelijk zo ver! De grote reis gaat beginnen. From Pueblo to Pueblo, van dorp naar dorp, dwars door Mexico, op de motor. We planden voor ruim 5500km van Cancun naar La Paz. En uiteindelijk werd het bijna 9000km.

Het waren best ingewikkelde maanden van voorbereiding ten eerste omdat alle papierwerk zo lang op zich liet wachten in Quintana Roo, maar ook vanwege de pandemie. COVID gooide ernstig roet in het eten en het leek verstandiger om te wachten tot de Mexicaanse regering het sein gaf dat het allemaal redelijk onder controle is.

En dan is het nu eindelijk zo ver. Samen met mijn zoon Arnan, die man van AdRotate voor WordPress ga ik van Cancun naar La Paz rijden. Een tocht van ruim 9000 km. We hebben al onze bezittingen achter op de motor en rijden dwars door het land. Op deze tocht proberen we zoveel mogelijk van het land en de natuur te zien. Om dat te realiseren vermijden we daar waar het kan tolwegen en grote wegen en rijden we dus echt van dorp naar dorp, from Pueblo to Pueblo.

Voorbereidingen

Voor we op pad gingen hebben we al heel wat kilometers gereden. Om de motoren te leren kennen en het bereik op 1 tank benzine. We rijden op voor ons totaal nieuwe motoren, en in een vreemd en onbekend land. Dus we hebben 101 vragen:

  • hoe zijn de wegen?
  • wat is het verbruik van de motoren?
  • waar staan benzine pompen en als die er niet zijn wat dan?
  • hoe gaan we om met checkpoints en controles?
  • zijn we veilig als we zo afdwalen van de bewoonde wereld?
  • Hoe is het om veel over onverharde wegen te rijden en hoe zien die er uit als het bijvoorbeeld regent?
  • Hoeveel kilometer is realistisch om te rijden op een dag?
  • Kloppen de kaarten en de apps?
  • Hoe werkt het als er geen enkel telefoon of internet signaal is?

Natuurlijk hebben we al rijervaring opgedaan tijdens onze tochten in de Filipijnen, maar Mexico is zeker weten niet te vergelijken en dat weten we nu. Tussen alle proefritten door wachten we op spullen die van over de hele wereld toegezonden worden. (Lees ook: De BMW G 310 GS en uitrusting)

Digitale Voorbereiding

En dan is er de voorbereidingen op internet, we promoten, hebben een hashtag #frompueblotopueblo en delen waar we kunnen over wat we gaan doen. We zijn lid geworden van diverse riders-groepen en hebben apps voor motorrijders waar we foto’s posten. Al onze routes kun je downloaden op onze splinternieuwe website (Ga naar: Mototravel.net)

Reis jij met mij mee door Mexico?

UPDATE: Inmiddels ben ik aangekomen in La Paz, de originele route van 5500km werd uiteindelijk 9000km, omdat we bsloten niet via de boot naar Baja California te gaan maar dwars door Sonora en de woestijn naar het noorden te rijden en om de Zee van Cortez te rijden. 

Je kunt mee genieten van mijn prachtige reis door een (gratis) abonnement te nemen op het YouTube kanaal en als je dan op het belletje klikt krijg je op YouTube een teken dat er een nieuwe video is. (ga naar:  Leaving Holland Channel)

Je kunt ons steunen, door onze posts te delen op jouw sociale media met jouw achterban, maar ook door geld over te maken zodat ons materiaal zoals cameras en laptops up to date blijven. Klik op de afbeelding om via Paypal een donatie te doen, ik ben je eeuwig dankbaar!

donatie Leaving Holland Website
Wil je liever geen Paypal gebruiken? Koop dan “Dank”

Zo kun je naast Paypal,betalen met bankoverschrijving of via Stripe met je creditcard.


Motorrijden in Mexico

San Cristobal de las Casas, Chiapas

De eerste echte bergrit. We klimmen naar ruim 2100 meter boven de zeespiegel. En dat is voelbaar. Licht in het ...
Lees Verder

Villahermosa, Tabasco

Wat ik me vooral herinner van Villahermosa in Tabasco is dat ze een meer van de Illusie hebben, de Laguna ...
Lees Verder

Isla Aguada, Campeche

Niet de meest voor de hand liggende plek om te stoppen tijdens een rit, de meeste mensen rijden door naar ...
Lees Verder

San Fransisco de Campeche, Campeche

Tijd om Merida en zijn prachtige omgeving achter ons te laten. En door te reizen. Onze reis van Cancun naar ...
Lees Verder

Merida in Yucatan

Als je bijna een jaar naar een motortocht hebt toegewerkt, dan is de vertrekdag een heel bijzonder gevoel. Onwerkelijk, spannend, ...
Lees Verder


Advertenties