Motorrijden in Mexico

Ik reis sinds 2019 door Mexico op de motor. Soms ben ik maandenlang onderweg, soms blijf ik ergens wat langer plakken.

Samen met mijn zoon Arnan, die man van AdRotate voor WordPress ging ik van Cancun naar La Paz bijvoorbeeld. Een tocht van ruim 9000 km. En na ruim anderhalf jaar in de woestijn van Baja California Sur te hebben gewoond, vertrokken we via de kust van de Stille Oceaan helemaal naar Zuid Mexico om even Guatemala in te stsappen en daarna door te rijden tot aan de Golf van Mexico.

We hebben al onze bezittingen achter op de motor en rijden dwars door het land. Op deze tocht proberen we zoveel mogelijk van het land en de natuur te zien. Om dat te realiseren vermijden we daar waar het kan tolwegen en grote wegen en rijden we dus echt van dorp naar dorp, “from pueblo to pueblo”, van grens naar grens, dwars door gebieden waar zelden toeristen komen.

Voorbereidingen

Voor we vlak na de lockdown van COVID weer op pad gingen hebben we al heel wat kilometers gereden. Om de motoren te leren kennen en het bereik op 1 tank benzine. We rijden, na ons nomadisch motorleven in de Filipijnen, op voor ons totaal nieuwe motoren, en in een vreemd en onbekend land. Dus we hadden 101 vragen:

  • hoe zijn de wegen?
  • wat is het verbruik van de motoren?
  • waar staan benzine pompen en als die er niet zijn wat dan?
  • hoe gaan we om met checkpoints en controles?
  • zijn we veilig als we zo afdwalen van de bewoonde wereld?
  • Hoe is het om veel over onverharde wegen te rijden en hoe zien die er uit als het bijvoorbeeld regent?
  • Hoeveel kilometer is realistisch om te rijden op een dag?
  • Kloppen de kaarten en de apps?
  • Hoe werkt het als er geen enkel telefoon of internet signaal is?

Inmiddels hebben we op al die vragen antwoorden, en weten we alles over veiligheid, road rage, smalle bergwegen, landverchuivingen, modderstromen en prachtige bergdorpen vol vriendelijke mensen die het leuk vinden dat we even langskomen.

Digitale Voorbereiding

En dan is er de voorbereidingen op internet, we promoten, hebben een hashtag #frompueblotopueblo en delen waar we kunnen over wat we gaan doen. We zijn lid geworden van diverse riders-groepen en hebben apps voor motorrijders waar we foto’s posten. Al onze routes kun je downloaden op onze website Mototravel.net

Je kunt ons steunen, door onze posts te delen op jouw sociale media met jouw achterban, maar ook door geld over te maken zodat ons materiaal zoals motoren, camera’s en laptops veilig en up to date blijven. Ik ben je eeuwig dankbaar!

 


Motorrijden in Mexico

 

Meer lezen over mijn dagelijks leven in Mexico? Ga dan naar mijn website: Jeanette in Mexico (klik)


Advertenties

error: Sorry!