• Weggaan uit Nederland is best lastig

  Niet iedereen in Nederland die droomt van een nieuwe start jaagt die droom na. Er zijn ook mensen die de stap uiteindelijk toch niet zetten en hun tevredenheid proberen terug te vinden binnen de Nederlandse grenzen. Het is best lastig om weg te gaan uit Nederland als je je daar niet meer thuis voelt of als je droomt van een tweede start en een beter leven waarin jij het plaatje hebt dat je gelukkiger wordt. (lees ook: Ik ben ongelukkig en wil uit mijn leven ontsnappen) Je weet immers wat je hebt en niet wat je op die nieuwe plek vindt.…

 • Op vakantie in Cancun, dan ga je met de trein!

  Plan jij je vakantie naar de Riviera Maya? Dan kun je als je in Cancun, Playa del Carmen of Tulum e.o. bent vanaf december 2023 met de trein van plek naar plek rijden. Via de zogenaamde “Tren Mayaa”. Hoewel op…

 • Verhuizen naar Mexico, dit moet je weten!

  Veel mensen kijken naar Mexico als nieuw woonland. En dat is niet verwonderlijk. Met de enorme diversiteit die het land biedt qua natuur en klimaat en met het grote oppervlakte biedt het land nog heel veel kansen. Maar wat mensen…

 • 1000 Euro verdienen met een website, kan dat?

  Onlangs werd aan mij de vraag gesteld op Quora: Hoeveel websites heb ik nodig om 1000 euro per maand te verdienen? Ik krijg wel vaker van die vragen, het lijkt vandaag de dag vooral om geld verdienen te draaien en…

 • Geld maakt wel gelukkig!

  Geld maakt niet gelukkig zegt de één, en de ander vindt dat complete onzin want geld maakt wel gelukkig. Het blijft een lastige zinnetje, want we begrijpen allemaal wat er bedoelt wordt als mensen zeggen dat geld niet gelukkig maakt,…

 • Wonen in Mexico, een huis huren in Merida

  Je bent op zoek naar een droomplek in Mexico en overweegt een huis te huren in Merida omdat deze stad je aanspreekt. Maar hoe vind je een huis in Merida? En wat kun je verwachten als je in Merida, Yucatan…

 • Hoe laat eten mensen in andere landen

  Als je gaat emigreren verandert alles, zeker als je je aanpast in je nieuwe thuisland naar de plaatselijke gewoontes en gebruiken. Dus ook je etenstijd wellicht. Want niet alleen in Nederland hebben we vaste tijden voor het eten. Ook de…

 • Tijd om te vertrekken uit Nederland, voor het te laat is.

  Als ik zo alles lees wat er momenteel aan regels opgelegd worden in Nederland aan de burgers onder het mom van vooruitgang, vraag ik me af hoe leefbaar Nederland eigenlijk nog wel is. Tel het afkalvende sociale stelsel er bij…

 • Stroomrekening in Mexico en je Airbnb host

  Het is heel gebruikelijk om voor de eerste maanden in Mexico een huis te huren via Airbnb of Booking, met de eigenaar maak je dan een prijsafspraak voor een langre termijn of het huis wordt voor langere termijn aangeboden. Het…

 • Waarom zou ik weggaan uit Nederland?

  In de rubriek “Vragen aan Jeanette”, kreeg ik een vraag die niet echt voor mij was maar meer algemeen. Waarom zou ik weggaan uit Nederland? Tja, daar weet ik momenteel wel een antwoord op. En zelfs zonder mijn persoonlijke ervaringen…

 • Heb je een visum nodig als je gaat Emigreren?

  Heb je een visum nodig of een verblijfsvergunning als je wilt Emigreren? En hoe vraag je zoiets aan? Waar moet je rekening mee houden en wat is de visum loterij eigenlijk? Visumvragen en vragen over een verblijfsvergunning liggen vaak aan…

 • Wat is een emigratieprofiel?

  De term “Emigratieprofiel” komt heel vaak terug op deze website. En ik geloof er heilig in dat je er 1 moet maken voor je vertrekt. Dat schrijf ik uit ervaring en uit verhalen van aspirant emigranten en de vragen die…

 • Een bankrekening openen in het Buitenland

  Emigreren betekent ook een buitenlandse bankrekening openen. Al is het maar om kosten te besparen en makkelijk over je geld te kunnen beschikken in het buitenland. Maar je kunt niet zomaar overal een bankrekening openen, veel banken stellen eisen aan…

 • Kun je nog verdwijnen anno 2023?

  Verdwijnen in een eeuw waarin alles bijna digitaal is geregeld, kan dat nog? En waarom zou je dat willen? In dit artikel behandel ik, mede vanuit eigen ervaring met mijn (tijdelijke) vrijwillige verdwijning deze onderwerpen en meer. Leaving Holland heeft…

 • Wonen in Mexico, Baja California Sur en omgeving

  Wil jij vestigen in Mexico maar je weet niet zo goed waar, omdat je anders wilt dan anderen? Overweeg dan eens in de staat Baja California Sur te gaan wonen. Ook een prima staat bijvoorbeeld om met de camper van…

 • Opeens ben ik die migranten meer dan zat!

  De stad waar ik loop ligt in Mexico, maar ik kan net zo goed in Ghana zijn of Eritrea, of Benin. De straten zitten vol met mensen met een huidskleur die zeer on-Mexicaans is en ik zie maar weinig Mexicanen.…

 • Hoe veilig is emigreren?

  We zijn momenteel erg begaan met onze veiligheid. Blijkbaar hebben we zo erg een comfortzone gecreëerd en hebben we zo erg geleerd dat alles buiten die comfortzone potentieel gevaarlijk kan zijn dat we als eerste altijd denken aan onze veiligheid. Hoe veilig…

 • Mexico voor Beginners

  Ik krijg nog steeds heel veel vragen over het leven in Mexico en over de verblijfsvergunningen voor Mexico en hoe je dat aanvraagt. En over de kosten van levensonderhoud in Mexico. Ik ben blij dat de website zo goed wordt…

 • Wat als wij ook gaan lopen naar een ander land?

  Ik ben op een vreemde plek op de wereld, ik ben vlak bij de grens met Guatemala en ik zie een eindeloze vluchtelingen stroom of migranten stoet, of hoe je het maar wilt noemen. Zelfs mensen uit Afrika die via…

 • Altijd reizen, da’s toch hartstikke duur?

  In de rubriek “vragen aan Jeanette” beantwoord ik vragen die ik krijg over mijn leven en levensstijl. De meeste vragen die ik krijg zijn gerelateerd aan geld. Waar ik het allemaal van betaal dus, dat is wel de kernvraag. Zo…

 • Wat gebeurt er met je pensioen als je emigreert?

  Emigreren na je pensionering, we dromen er allemaal wel eens van. Weg uit het koude Nederland, lekker de zon in, en genieten van een relaxt leven in het buitenland. Meer tijd om leuke dingen te doen omdat buitenleven in een…

 • Emigreren en een postadres in Nederland

  Als je gaat emigreren kun je soms beter een postadres in Nederland aanhouden. Omdat in dit digitale tijdperk vreemd genoeg nog heel veel instanties formulieren per post verzenden. Bijvoorbeeld je particuliere pensioenfonds. Maar ook zaken als bankpassen en belastingformulieren. Het…

 • Toen ik ging Emigreren liet ik ook mijzelf achter

  Ooit schreef ik voor mijn Engelstalige website Floating Coconut, een artikel over de impact van mijn emgiratie. Door mijn werk met migrante vrouwen had ik een heel ander beeld bij emigreren en de enome invloed dat dit kon hebben op…

 • Een verblijfsvergunning aanvragen voor Mexico

  Mexico krijgt meer en meer de aandacht van mensen die willen emigreren en weg willen uit Europa. En dat is niet verwonderlijk. Het was altijd een land met eenvoudige visum regels voor mensen die lang in het land willen blijven.…

 • Heb ik een visum nodig voor Mexico?

  Als je als Nederlander naar Mexico reist voor vakantie, heb je in principe geen vooraf aangevraagd visum nodig. Bij aankomst in Mexico ontvang je een verblijfskaart oftewel een FMM (Forma Migratoria Multiple) voor maximaal 180 dagen. Wil je langer dan…

 • Je visum aanvraag voor Mexico is afgewezen, wat nu?

  Vol plannen voor de toekomst dien je je visumaanvraag in bij de Ambassade van Mexico in Den Haag. Het dikke pakket met bewijsvoering dat je aan alle eisen voldoet weegt bijna net zo zwaar als de emotie die je voelt.…

 • Emigreren met een uitkering

  Kun je emigreren als je een uitkering hebt? Het is lastig om emigratieplannen te maken als het antwoord op die vraag niet duidelijk is. Sommige mensen willen emigreren terwijl ze een uitkering hebben, anderen maken een financiële berekening om te…

 • Mexico en Crypto en de Wet

  De laatste tijd hebben steeds meer van mijn klanten hun geld in crypto zitten, in een wallet online en dus digitale bezittingen die niet traceerbaar of controleerbaar zijn. Ik krijg dan ook steeds vaker de vraag hoe de wetten in…

 • Wonen in een hotel

  Je krijgt er handigheid in, inchecken, naar je kamer, bagage van de motor, je tandenborstel in de badkamer zetten en hupla je woont weer op een nieuwe plek. Ik woon voornamelijk in hotels en dat is een keuze. Toen ik…