Emigreren,  Wonen in Mexico

Is Mexico een goedkoop land om te wonen

Is Mexico een goedkoop land om te wonen, het is een vraag die veel gesteld wordt, in dit artikel lees je hoe je weet of Mexico voor jou betaalbaar is als land om te vestigen.

Veel mensen vragen mij altijd of Mexico een goedkoop land is om te wonen. Ik leg altijd uit dat emigreren niet in eerste instantie gaat om of en een land goedkoop is of niet, maar dat je ook moet weten of je gelukkig kunt worden in een land, en of dat land kan bieden wat jij nodig hebt om gelukkig te zijn en tegen welk kostenplaatje. Daarna kijk je pas of het land dan in je budget past.

Het gaat bij emigratie dus in eerste instantie om zelfkennis. Want geloof me, je kunt diep ongelukkig zijn als je in een land gaat wonen waar niet alles op grote schaal beschikbaar is zoals je in Nederland gewend bent.
Dus wat heb jij nodig om gelukkig te zijn? Weet je dat al? Om dat te ontdekken en hoe dat financieel in elkaar steekt kun je het beste een emigratieprofiel maken. (lees ook: Wat is een emigratieprofiel?)

Maar hoe zit het met prijzen in Mexico?

In onderstaande video praat ik je bij over de huidige prijzen in Mexico, de inflatie en waarom ik denk dat mensen denken dat Mexico zo vreselijk goedkoop is. Terwijl ik praat kijk jij naar de supermarkt Chedraui, waar ik mijn weekboodschappen doe.

Eén ding kan ik je wel verklappen, de prijs van boodschappen ligt grofweg op hetzelfde niveau als in Nederland, maar is meer seizoensgebonden en kan erg fluctueren, mede ook op basis van beschikbaarheid, of zeg maar liever: niet beschikbaarheid.

Want als jij gelukkig wordt van 24/7 alles verkrijgbaar zoals je in Nederland gewend bent, kakelvers onder een plastikje, dan krijg je het moeilijk in Mexico.

Waarom denk iedereen dat Mexico spotgoedkoop is?

Dat komt door de Amerikanen, zij zijn gewend om exorbitante prijzen te betalen voor uitgaan, hotels, uit eten en huizen, en daarom vinden zij Mexico spotgoedkoop. Maar ik denk dat Amerikanen Nederland ook goedkoop vinden, of Europa.

Ben ik goedkoper uit dan dat ik in Nederland zou zijn geweest?

Absoluut, maar niet met alles. Een auto verzekeren is hier heel duur, levensmiddelen ongeveer even duur als in Nederland, een huis huren is goedkoper, de visumkosten zijn hoger dan in de meeste landen, benzine is goedkoper, maar electronica is veel duurder en de keuze is absoluut niet zo ruim als in Nederland.

Mexico kent prijsregio’s, sommige Staten zijn heel duur om te wonen bijvoorbeeld in toeristische gebieden, andere Staten zijn goedkoop, maar dan zijn de voorzieningen ook heel laag.

Mexico is vooral een mooi land voor mensen die kansen zien, die willen ontwikkelen, die naar beneden willen bijstellen qua levenskwaliteit omdat ze het leven in Nederland overdadig luxe vinden en verspillend.
Mexico biedt kansen en uitdagingen en is goedkoper dan Nederland, maar zeker niet goedkoop.

Meer lezen over wonen in Mexico en de kosten van levensonderhoud doe je op deze pagina

Praten over wonen in Mexico?
Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

 

AANBIEDING voor iedereen die naar Mexico wil verhuizen!

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.