Emigreren

Wat is een emigratieprofiel?

De term “Emigratieprofiel” komt heel vaak terug op deze website. En ik geloof er heilig in dat je er 1 moet maken voor je vertrekt. Dat schrijf ik uit ervaring en uit verhalen van aspirant emigranten en de vragen die in de chat-gespreken aan mij voorgelegd worden.

Die vragen zijn soms zo voor de handliggend en logisch dat ik me ooit af vroeg hoe mensen denken als ze gaan emigreren, en dat gaf een moment van zelfreflectie. Want ooit emigreerde ik ook voor de eerste keer, en daarna nog een keer en nog een keer, van land naar land. Steeds een ander economisch klimaat, een andere cultuur en soms zelfs een andere sociale structuur. En die zaken hebben allemaal invloed op jouw emigratieplannen en het succes van je emigratie.

Wat is dat nu precies een Emigratieprofiel?

Een Emigratieprofiel geeft inzicht, het geeft inzicht in je situatie nu en echtst een realistisch beeld voor de toekomst. Het helpt je nadenken over zaken als vrienden, familie, je sociale vangnet, maar ook over je geldzaken en toekomstverwachtingen. Het is een soort droomvlucht langs jouw wensen en verlangens die je langzaam laat landen in de realiteit.

Maar het is veel meer. Het is een stappenplan voor je emigratie. Het geeft zelfinzicht, het geeft je een takenlijstje van dingen die je moet regelen, het geeft de mogelijkheid geld uit te sparen voor je emigratie en het leert jou jezelf beter kennen.

Als je met een gezin gaat emigreren geeft het inzicht in de dromen en wensen van je gezinsleden. Het gaat over communiceren van verwachtingspatronen en het inrichten van een toekomst waarin iedereen zich fijn voelt en die financiële zekerheid biedt.

Hoe maak ik een Emigratieprofiel?

Emigreren is een hele onderneming. En een Emigratieprofiel is een soort Ondernemersplan. Een plan wat je schrijft als je in Nederland een bedrijf wilt starten. Het omschrijft een doel, het geeft inzicht in financiën en het helpt je in een aantal overzichtelijke stappen naar een succesvolle toekomst.

Een Emigratieprofiel is een soort werkplan, het is flexibel, je kunt het elk gewenst moment bijstellen en aanpassen als je situatie verandert.

Toen ik in Nederland een bedrijf wilde starten en daar een lening van de bank voor nodig had, vroeg de bank mij in een gesprek allerlei vragen over mijn persoonlijkheid. Was ik een doorzetter, hoe ging ik om met tegenslag, waar zat de flexibiliteit in mijn ondernemersplan maar ook in mijzelf.

Best lastige vragen, want ik wilde daar eigenlijk helemaal niet over nadenken, ik wilde starten. En zo is het ook met emigratie. Je wilt helemaal niet nadenken over dat soort dingen, je wilt op pad! Je hebt een idee hoe het moet worden en daar wil je mee aan de slag, en je kent jezelf, je red het wel. Net als al die anderen. Je bent super positief ingesteld.

En dat is goed. Maar met een Emigratieprofiel ga je nog beter voorbereid op weg. Je weet zeker dat jouw financiële situatie klopt, je weet zeker wat je woonwensen zijn en je hebt nagedacht over een aantal karaktereigenschappen die essentieel zijn voor emigranten.

Je kunt dat zelf doen, zo’n emigratie profiel maken, maar er is ook een handige tool die je helpt

In juli 2023 is het boek helemaal herschreven en vernieuwd, zelfde methode, leukere werkwijze en meer uitleg en praktijkvoorbeelden ter inspiratie.

Stap voor stap werk je in een avondje door alle facetten van je emigratieplannen heen. En aan het einde van de avond heb je een goed overzicht en een werkplan.

Daarna kun je heel doelgericht en met helder financieel inzicht vooruit op weg naar een succesvolle emigratie.

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

2 reacties

 • Jeanette

  Dank je wel voor je aankoop in de Emigratie Winkel

  In de bevestiging-email van de betaling van je aankoop zit een download link, als je hier op klikt wordt het boek automatisch gedownload naar je computer.

  Geen bevestiging-email ontvangen? misschien zit hij in je spamfolder.

  Hartelijke groet,

  Jeanette

 • Arien Aal

  Ik heb bij jou een emigratie profiel gekocht, maar nog niets ontvangen kan je die versturen naar bovenstaand emailadres?

error: Sorry!