Motorrijden,  Reisfoto's,  Vakantiegangers

Villahermosa, Tabasco

Wat ik me vooral herinner van Villahermosa in Tabasco is dat ze een meer van de Illusie hebben, de Laguna de las Ilusiones, en dat is wel een beetje toepasselijk voor deze stad.

Villahermosa, wat letterlijk “Prachtige Stad” betekent is verre van prachtig. Hoewel het een aantal mooie gebouwen heeft is de stad verder een saaie verlopen toestand. Alles lijkt in verval, en er is heel veel graffiti en verval. De winkels zijn allemaal van het niveau AliBaba, vol goedkope troep en het aanbod van restaurants is matig. Toch is het na het stille Isla Aguada wel leuk weer in een stad te zijn. (lees ook: From Pueblo to Pueblo, Isla Aguada)

Het hotel is wel fijn, midden in het centrum. Het was even zoeken, maar een kleine voordeur gaf toegang tot een leuk hotelcomplex met binnenplaats. Via de zijdeur in de winkelstraat konden we daar inrijden en onze motor parkeren. De kamers zijn goed, niet bijzonder maar voor de prijs van 379MXN mogen we niet klagen, er is warm water, internet en het is schoon.

Heel veel is gesloten vanwege COVID

We kijken vooral dieren in de stad, want verder is er weinig te zien, een paar stijlkamers, een museum, maar vooral het openlucht museum met zijn beroemde Olmec hoofd en park zijn open. We doen deze motorreis door een land wat nog worstelt met de Corona pandemie en er zijn per staat heel veel verschillende maatregelen. Dus het eerst wat we doen na aankomst is aan de hotelbalie vragen wat de regels zijn. In Tabasco lijkt dat redelijk relaxt, alleen een masker voor.

Maar heel veel is vanwege die coronaregels gesloten, alle toeristische dingen in eigendom van de overheid bijvoorbeeld zijn dicht of heel beperkt open. het is niet zo erg om een paar dagen door de stad te dwalen. Ik verbaas me over de in de parkvijver drijvende krokodil, de hele groepen coaties die rondzwerven, en de prachtige vogels.

De stad heeft wel veel te bieden, maar ik herken hem niet van de omschrijving op Wikipedia

We wandelen door een natuurgebied, door de stad, we steken de rivier over naar de overkant, maar dat voelt niet goed, we duiken zo van het bruisende stadscentrum de stilte van de arme wijken in en rondhangende mannen met veel bier. Dus wandelen we over de vervallen betonnen brug terug naar het centrum. Altijd je onderbuikgevoel vertrouwen als je op een vreemde plek bent is veiligheidsregel 1.

We slenteren door de Mall, en bezoeken de Public Market waar we lunchten terwijl we uitkijken over het winkelend publiek.

Op Wikipedia las ik dat deze moderne ontwikkelde stad de hoofdstad van de staat Tabasco is. Ik vraag me af of de stad waar ik doorloop dezelfde stad is van die Wikipedia pagina, want ik herken maar weinig. Toch heeft hij, in tweede instantie wel charme. Je moet er even doorheen kijken zeg maar.

De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, en sinds 1916 heet de stad officieel Villamermosa.

Ik heb voor jullie de mooiste foto’s van het bezoek aan deze stad geselecteerd, als je op de foto klikt opent hij groter zodat je hem beter wilt bekijken. Wil je de route zelf rijden van Isla Aguada in Campeche naar Tabasco, klik dan op deze link en download het GPX bestand.

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!