Emigreren

Andere manieren van Emigreren

Wist jij dat er andere emigratie vormen zijn dan: vertrekken naar het buitenland, een huis kopen of huren en daar een nieuw bestaan opbouwen?
In dit artikel schrijf ik over andere vormen van emigratie die zeker de moeite waard zijn om te onderzoeken als je Nederland wilt verlaten.ADVERTISEMENT

Veel mensen denken binnen het geijkte kader van emigratie: je kiest een land, al dan niet na een geweldige vakantie ervaring en je huurt of koopt daar een huis en begint een bedrijf. De vrijheid van eigen baas zijn in een nieuw land spreekt heel veel mensen aan.

Er zijn een aantal variaties op dit model: zelf een huis bouwen, een huis restaureren, en niet voor jezelf beginnen maar in loondienst gaan. Maar over het algemeen wordt er bij emigratie gedacht aan vestigen.

Toch zijn er andere vormen van emigratie die het overwegen waard zijn. In mijn video podcast spreek ik over die emigratie vormen.

https://youtu.be/HoIjYs_ZaGQ

Voordelen van deze emigratievormen zijn:

  • het geeft meer flexibiliteit
  • je kunt uiteindelijk een betere keuze maken waar je echt wilt wonen
  • je ziet meer van de wereld (dat is zeker voor reislustigen een belangrijke optie)
  • je kiest zelf de mate van verzorging die je wenst als je bijvoorbeeld ouder bent of medische aandacht nodig hebt
  • je hebt nog veel meer vrijheid dan wanneer je voor vaste plannen kiest
  • ze zijn soms goedkoper dan de traditionele emigratie

Nadelen van deze emigratievormen zijn

  • je vestigt niet en dus is het wellicht lastiger iets op te bouwen, zoals een sociaal leven
  • je moet geld hebben om dit uit te voeren of geld verdienen op locatie of online
  • soms zijn de legale zaken wat lastiger te regelen, zoals verzekeringen en registratie
  • in sommige gevallen emigreer je part-time en niet volledig, dat kan onvoordelig zijn qua verzekeren of belasting

Sipalay Sugar beach

Nieuwe moderne vormen van Emigratie zijn een uitdaging

Deze nieuwe en modernere vormen van emigratie hebben de aandacht van velen. Vooral bij mensen die met pensioen gaan is het niet meer vestigen of overwinteren niet meer de standaard keuze.

En hoewel ze soms lastig zijn in uitvoering qua wetten en regelgeving, hebben mensen die willen emigreren vaak die unieke vaardigheid problemen op te lossen en plannen voor hen te laten werken. En dat heb je inderdaad nodig om je emigratie, in welke vorm ook tot een succes te maken.

Het is dan ook zeker de moeite waard om eens te kijken naar deze alternatieve vormen van emigreren en of die bij jou passen. Ook als je niet gaat emigreren en zeker weten als je nog single bent.
Sommige van deze vormen passen uitstekend bij gepensioneerden maar ga de uitdaging zeker op jongere leeftijd niet uit de weg. Als het jou aanspreekt en gelukkig maakt is het een mooie droom om te realiseren.

Slimme producten voor mensen die willen emigreren

Voor die mensen die willen emigreren en wat hulp kunnen gebruiken of met een onpartijdig iemand willen praten die ervaring heeft met emigratie en wonen in het buitenland, of die er over willen lezen, heb ik een serie leuke slimme producten beschikbaar die jou helpen je emigratie droom te realiseren. Uiteraard mag je ook je vraag in de reactiemogelijkheden onder dit artikel stellen, ik reageer zo snel mogelijk terug.

Jeanette, Digitale Nomade, Coach en schrijver. Begon met haar reizen op 17 jarige leeftijd en verliet Nederland voorgoed in 2015 om nooit meer terug te keren. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. gek op motorrijden, schelpen zoeken en mensen observeren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.