Emigreren

Een bankrekening openen in het Buitenland

Emigreren betekent ook een buitenlandse bankrekening openen. Al is het maar om kosten te besparen en makkelijk over je geld te kunnen beschikken in het buitenland.

Maar je kunt niet zomaar overal een bankrekening openen, veel banken stellen eisen aan de vestigingsstatus van hun nieuwe klanten en de wijze waarop je moet bewijzen dat jij in het land woont en de ID plicht.

Daarbij zijn banken, zeker buiten Europa wezenlijk anders dan binnen Europa. Banken buiten Europa hebben nog gratis rekeningen, en een ruime keuze in rekeningen, hoewel die keuze vaak VOOR jou gemaakt wordt voor de bankmedewerker.

Maar hoe maak je een verstandige keuze qua bank en waar moet je aan denken als je in het buitenland een rekening gaat openen?

Sommige dingen lijken heel voor de hand liggend maar in het buitenland, zeker als je buiten Europe verhuisd zijn bankzaken anders. En eigenlijk moet je alles vergeten wat je weet over je Nederlandse bankrekening en alle zaken daaromheen.

Je zult ontdekken dat ik het buitenland veel meer rekeningtypes zijn, en dat rekeningen vaak gratis zijn en dat sparen nog loont. Maar je zult ook ontdekken dat online bankieren niet altijd vanzelfsprekend is en een app voor bankieren ook niet.

Waar moet je allemaal rekening mee houden, wat neem je mee naar de bank als je een rekening gaat openene en hoe weet je of je geld veilig is bij die bank en of je de juiste keuze maakt?

Je leest het allemaal in het info-blad ” Een buitenlandse Bankrekening”

Na betaling ontvang je via email een download link voor een kleurrijk en informatief info blad. Je kunt dan direct verder lezen, inclusief een lijst met webadressen.

De info bladen op de website Leaving Holland werken als een soort Paywall. Veel websites gebruiken een paywall om mensen te laten betalen voor meer uitgebreide specialistische informatie. Vaak door middel van een abonnement. Op Leaving Holland is het slechts een eenmalig bijdrage en geen abonnement.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!