onbekende stranden Filipijnen
Filipijnen,  Reisfoto's,  Vakantiegangers

De mooiste stranden in de Filipijnen

Hoewel onze aarde prachtige plekken kent, is de natuur in de Filipijnen toch wel onovertroffen. Vooral als je een plek vind die niet zwaar vervuild is en vol ligt met plastic of waar het zwermt van de toeristen. Want er zijn plekken in de Filipijnen waar het net zo gruwelijk druk is als in Benidorm of Bloemendaal op een zonnige dag.ADVERTISEMENT

In de Filipijnen betekent strand vaak inkomen en een plek om je te wassen

Als het gaat om stranden hebben de Filipijnen en toerisme vaan een misverstand. Voor de Filipijnen betekent een strand economische vooruitgang en inkomsten, en voor een toerist kan het strand niet wit genoeg zijn en het water niet helder genoeg. Ondanks het feit dat veel stranden ind e Filipijnen al ingenomen zijn door luxe hotels en massa toerisme, zoals bijvoorbeeld op Bohol en bij Cebu, zijn er nog prachtige plekken waar weinig toeristen komen. En waar je nog kunt genieten van een betrekkelijke rust en schoonheid die ook niet door vissers bedorven wordt.

Niet alle stranden in de Filipijnen zijn wit, en niet alle zee is diep genoeg om te zwemmen. Door zijn vulkanische oorsprong kent de Filipijnen veel zwart strand. En donker grijs, of strand wat gewoon lijkt op Nederlands strand, zonder de duinen. En soms moet je, mede door dat vulkanische ontstaan van de Filipijnen 100-den meters lopen voor je van het rotsplateau af kunt stappen en kunt zwemmen of snorkelen.

Dat rotsplateau biedt bij laag tij een keur van poeltjes en stroompjes waar allerlei zeeleven in achterblijft. Je ziet dan ook hele generaties over die plateaus zwerven met emmertjes, op zoek naar gratis avondeten.

Zee egel Filipijnen

Ga zelf ook eens op zoektocht in de tidal pools, zoals ze heten en ontdek prachtige zeesterren, mysterieuze zee-egels en allerlei soorten visjes en krabben.

Een ander uitzicht waar je aan moet wennen is dat hele gezinnen zich komen wassen in zee. Inclusief shampoo. Niet alle huizen zijn aangesloten op een waterpunt en niet alle dorpen hebben het hele jaar leidingwater. En dan is wassen in zee een goedkope optie.
getijde poelen Filipijns strand

Ga eens een kant op die niemand anders op gaat en ontdek de schoonheid van de Filipijnen

Ik laat je in de volgende foto’s en videos een aantal stranden zien waar niet veel toeristen komen, en waar zelfs de Filippijn zelden komt omdat ze het te ver weg vinden. Maar het is zeker de moeite waard om te kijken of deze stranden als jij de Filipijnen bezoekt nog open zijn voor publiek.

Veel kijk-plezier!

Bantayan Island

Ten noorden van Cebu Island ligt Bantayan, een middelgroot eiland wat beroemd is om zijn kippenhouderijen. Bijna alle Filipijnse eieren komen van Bantayan. Dat geeft het eiland en bijzondere uistraling en soms een bijzondere geur. Gelukkig ligt de beroemde spierwitte baai van Bantayan Island ver weg van deze kippenschuren in Santa Fe.

De baai en de landtong veranderen steeds van vorm, en het water van kleur, maar het is 1 van de moosite stranden waar ik gelopen heb.

Arguments, why not to go, nomadic life, bevome nomadic after retirement, life after 50, change my life, escape my life, start over again, how to

Bantayan Island

Bantayan Island

Bantayan Island

 

Guimaras Island, Iloilo

Iloilo kenmerkt zich door zwarte stranden en vaalbruin zand. Er is weinig echt moois te vinden in de buurt van Iloilo, tenzij je één van de vele banka’s naar de overkant neemt naar Guimaras Island. Het is een korte overtocht die je een mooi uitzicht op de stad geeft terwijl het eiland snel dichterbij komt. Het kost een paar pesos om naar de overkant te gaan. En er vertrekken elke paar minuten boten.

Op Guimaras heb je verschillende stranden, varierend van goudgeel zand tot helder wit. Afhankelijk van de kant van het eiland je bezoekt.

Ga eens naar de omgeving van Ave Maria Island en Baras Cave, in dat gebied vind je prachtige witte stranden die niet toeristisch zijn.

Guimaras island

En als je dan zo’n idyllisch strandje aan de overkant ziet tussen die twee rotsen, kun je de locale bevolking vragen om je over te zetten en later weer op te halen. Je hebt dan een prachtig prive strandje als je geluk hebt.

Guimaras stranden

Ben je niet zo’n “off the beaten path”-type kun je ook naar het uitnodigende goudgele strand bij Guisi Lighthouse gaan. Een smalle stripwat drukker strand met goed zwemwater.

Guisi Beach Guimaras

Meer pareltjes van stranden op de volgende pagina

 

Pagina's: 1 2 3

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. Momenteel leeft ze in een dorp in de woestijn van Baja California Sur in Mexico

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.