Filipijnen

Is de Filipijnen een goed land voor jou om te wonen?

Lang geleden maakte ik een Engelse video met als onderwerp of de Filipijnen wel een goed land was om naar toe te verhuizen als je daar een vriendin hebt of als je wilt emigreren naar een goedkoop warm land. Onlangs heb ik deze video ook in het Nederlands gemaakt. Want er valt veel voor te zeggen, verhuizen naar de Filipijnen.

In het kort komt het hier op neer: Alles wat je weet over Nederland en de Filipijnen, wat je gelezen hebt toen je nog in Nederland woonde, moet je op Schiphol achter je laten als je vertrekt, want je zult ontdekken dat je niets aan die kennis hebt. Al is het maar door de cultuurschok die je krijgt.

schulden, compassie, buitenland, emigratie

Wat is een cultuurschok?

Een cultuurschok wordt veroorzaakt door in 1 keer van de ene cultuur in een totaal andere cultuur te stappen. Je lijkt dan, naast je jetlag vreselijk out of place, niet verbonden, verloren en verdwaasd. Je kunt het vaak wel aan de gezichten van mensen zien. Ze lopen dan rond met het blik van: WTF???

Het is de combinatie van zintuigelijke waarneming die je desoriënteert en je mist even de eigenschappen om je aan te passen en te mengen met wat om je heen gebeurd. Je moet wennen. Simpel. En dat zul je zeker ervaren als je naar de Filipijnen gaat. Niemand kan je voorbereiden op de warmte, de geuren en het lawaai als je daar de luchthaven verlaat en opeens midden in Manilla of Cebu staat.

En als je dan het grote contrast realiseert tussen wat je achtergelaten hebt en waar je nu binnenstapt moet je echt even slikken.
En dat strekt zich uit tot alle hoeken van je leven, van toiletgebruik tot eten, van slaapgewoontes tot smaak, van rondlopen tot begrijpen van wat je ziet, alles, alles voelt gedesoriënteerd, onwennig, schokkend, vreemd en soms zelfs beangstigend.

Kijk en luister maar even naar de video. Want daarin leg ik uit wat je over jezelf moet weten om uit te vinden of de Filipijnen wel een goed land is voor jou om te vestigen. En geloof me, hoewel het kan helpen als je daar een partner hebt zitten, het gaat in essentie om jou en niet om leunen op je partner en verstoppen achter de muur van je huis zoals ik zoveel blanke mannen daar heb zien doen.

Emigratieplannen? Koop de Handleiding voor Emigratie

Als je twijfelt of het al zeker weet en je nog beter wilt voorbereiden, kijk dan eens rond op het YouTube kanaal wat bij Leaving Holland hoort. Er staan heel veel filmpjes op die niet ge-edit zijn waardoor je een prima indruk kunt krijgen van het land en zelf je beeld kunt vormen Vooral de One Minute Video’s uit de Filipijnen zullen je helpen. Je kunt kijken naar werken, wonen, een huis zoeken, mooie stranden en zelfs motortochten door de meeste grote steden, grote eiland en ook de wat meer afgelegen gebieden zoals Samar en Leyte.

Heb jij behoefte aan een gesprek of wil je een emigratieprofiel maken, kijk dan eens rond bij mijn producten op deze website.

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jouw vragen beantwoord worden.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!