Emigreren,  Filipijnen

Is de Filipijnen een goed land voor jou om te wonen?

Lang geleden maakte ik een Engelse video met als onderwerp of de Filipijnen wel een goed land was om naar toe te verhuizen als je daar een vriendin hebt of als je wilt emigreren naar een goedkoop warm land. Onlangs heb ik deze video ook in het Nederlands gemaakt. Want er valt veel voor te zeggen, verhuizen naar de Filipijnen.ADVERTISEMENT

In het kort komt het hier op neer: Alles wat je weet over Nederland en de Filipijnen, wat je gelezen hebt toen je nog in Nederland woonde, moet je op Schiphol achter je laten als je vertrekt, want je zult ontdekken dat je niets aan die kennis hebt. Al is het maar door de cultuurschok die je krijgt.

schulden, compassie, buitenland, emigratie

Wat is een cultuurschok?

Een cultuurschok wordt veroorzaakt door in 1 keer van de ene cultuur in een totaal andere cultuur te stappen. Je lijkt dan, naast je jetlag vreselijk out of place, niet verbonden, verloren en verdwaasd. Je kunt het vaak wel aan de gezichten van mensen zien. Ze lopen dan rond met het blik van: WTF???

Het is de combinatie van zintuigelijke waarneming die je desoriënteert en je mist even de eigenschappen om je aan te passen en te mengen met wat om je heen gebeurd. Je moet wennen. Simpel. En dat zul je zeker ervaren als je naar de Filipijnen gaat. Niemand kan je voorbereiden op de warmte, de geuren en het lawaai als je daar de luchthaven verlaat en opeens midden in Manilla of Cebu staat.

En als je dan het grote contrast realiseert tussen wat je achtergelaten hebt en waar je nu binnenstapt moet je echt even slikken.
En dat strekt zich uit tot alle hoeken van je leven, van toiletgebruik tot eten, van slaapgewoontes tot smaak, van rondlopen tot begrijpen van wat je ziet, alles, alles voelt gedesoriënteerd, onwennig, schokkend, vreemd en soms zelfs beangstigend.

Kijk en luister maar even naar de video. Want daarin leg ik uit wat je over jezelf moet weten om uit te vinden of de Filipijnen wel een goed land is voor jou om te vestigen. En geloof me, hoewel het kan helpen als je daar een partner hebt zitten, het gaat in essentie om jou en niet om leunen op je partner en verstoppen achter de muur van je huis zoals ik zoveel blanke mannen daar heb zien doen.

https://youtu.be/Zf7NT1KKCwI

Als je twijfelt of het al zeker weet en je nog beter wilt voorbereiden, kijk dan eens rond op het YouTube kanaal wat bij Leaving Holland hoort. Er staan heel veel filmpjes op die niet ge-edit zijn waardoor je een prima indruk kunt krijgen van het land en zelf je beeld kunt vormen Vooral de One Minute Video’s uit de Filipijnen zullen je helpen. Je kunt kijken naar werken, wonen, een huis zoeken, mooie stranden en zelfs motortochten door de meeste grote steden, grote eiland en ook de wat meer afgelegen gebieden zoals Samar en Leyte.

Heb jij behoefte aan een gesprek of wil je een emigratieprofiel maken, kijk dan eens rond bij mijn producten op deze website.

 

Jeanette, Digitale Nomade, Coach en schrijver. Begon met haar reizen op 17 jarige leeftijd en verliet Nederland voorgoed in 2015 om nooit meer terug te keren. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. gek op motorrijden, schelpen zoeken en mensen observeren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.