Emigreren

Emigreren met je huisdier

Als je gaat emigreren met je huisdier ben je je niet bewust dat je eigenlijk praat over export en import. En dat maakt het ook zo ingewikkeld voor mensen om informatie te vinden over emigreren met een huisdier.

Emigreren en je huisdier een nieuw woonadres geven in Nederland is voor niet veel mensen de goede optie, daar waar je een goudvis of misschien een hamster nog wel eenvoudig achter laat bij vrienden of familie, is het met een hond, kat of een fret heel anders. En dt is terug te vinden in de wet en regelgeving omtrent het emigreren met dieren.

Er zijn voor honden, katten en fretten andere regels dan bijvoorbeeld je kanarie en tamme rat.

Veel mensen denken dat verhuizen naar een land binnen Europe niet zo ingewikkeld is en maar weinig regels kent. Maar niets is minder waar. Ook binnen Europa gelden wetten voor het vervoeren, uitvoeren en invoeren van dieren.

En als je op reis gaat met de hond en kat achter in de auto moet je aan de eisen voldoen van alle landen waar je doorheen reist. En die eisen verschillen nog al eens per land. Daarbij zijn er landen waar bepaalde hondenrassen verboden zijn, of waar je geen hond mag hebben zonder aansprakelijkheidsverzekering.

Al met al komt er best veel kijken bij emigreren met een huisdier. En als je buiten Europa reist wordt het nog een stapje ingewikkelder. Je moet aan zoveel dingen denken en zoveel dingen goed regelen en in de juiste volgorde inplannen, om er voor te zorgen dat alles rechtsgeldig is bij aankomst in je nieuwe woonland en je huisdier makkelijk de quarantaine kan verlaten en weer met jou verenigd wordt.

Soms is het heel lastig om de juiste informatie boven te krijgen, als je naar een “ongebruikelijk” land verhuisd bijvoorbeeld. Dan is het een hele zoektocht om de lokale importregels en verplichtingen te vinden waar jouw huisdier dan onder valt.

In het info-blad: Emigreren met een huisdier, komen al deze aspecten aan bod, We praten over documenten, regels en wetten zowel binnen als buiten de EU en voro alee soorten huisdieren. Je krijgt een lijst met webadressen met voor jou en jouw huisdier relevante informatie zodat voor jullie de emigratie en nieuwe stat in het buitenland zo soepel mogelijk verlopen.

Na betaling ontvang je via email een download link voor een kleurrijk en informatief info blad. Je kunt dan direct verder lezen, inclusief een lijst met webadressen.

De info bladen op de website Leaving Holland werken als een soort Paywall. Veel websites gebruiken een paywall om mensen te laten betalen voor meer uitgebreide specialistische informatie. Vaak door middel van een abonnement. Op Leaving Holland is het slechts een eenmalig bijdrage en geen abonnement.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!