Reisfoto's

Foto’s kijken de mooiste muurschilderingen in Playa del Carmen

Ik heb bijna 2 jaar in Playa del Carmen gewoond en ken de stad op mijn duimpje. Niet alleen het toeristengebied, maar ook de stad erachter helemaal tot aan de grenzen van de nieuwste nieuwbouwwijken. Omdat ik elke dag 10.000 stappen wilde lopen toen ik daar woonde zwierf ik overal rond. En ik kwam de mooiste muurschilderingen tegen.

Muurschilderingen zijn onderdeel van de Mexicaanse cultuur, je vindt ze door het hele land en ze vertellen verhalen. Over leven en overleven, over gebeurtenissen die we niet mogen vergeten en over de natuur en moeder aarde. Ze vertellen de geschiednis van oorlogen en strijd, van kunstenaars en dichters en van beroemde voorvaderen. Ze zijn hypermodern of heel oud en traditioneel. Maar altijd vertellen ze een verhaal, al is het maar wat er in het gebouw gebeurd waarvan ze de muren verfraaien.

Mexico COVID19

Er waren tijdens de uitbraak van Covid19 in Mexico binnen een week al muurschilderingen over de “Jornada de Sana Distancia”

Ik heb voor jou 9 muurschilderingen uitgezocht die je wellicht niet tegenkomt als je op vakantie in Playa del Carmen bent. Gewoon omdat ze ver buiten jouw leefgebied zullen zitten en wellicht ver buiten je comfortzone. Op deze manier kan ik je toch iets meer van de stad laten zien dan je normaal zou zien. Toen ik nog in Playa woonde gaf ik rondleidingen langs de mooiste muurschilderingen en de leukste (gratis) attracties, die typische Mexicaanse plekjes die niet op de agenda van de touroperators staan.

Momenteel woon ik niet meer in Playa del Carmen maar reis ik rond op een motor door Mexico, van Cancun naar La paz in Bajaj California Sur, van de ene kant naar de andere kant dus, dwars door het land. Op zoek naar nog meer juweeltjes zoals deze muurschilderingen.

 

Als je op de foto klikt vergroot hij zodat je hem nog beter kunt zien. En wil je meer van mijn prachtige vakantiefoto’s zien van over de hele wereld? klik dan op de rubriek “Reisfoto’s” in het menu van de website. Daar vind je ook tips om zelf prachtige vakantiefoto’s te maken.

Meer Murals kijken?

Muurschilderingen in Mexico: Cancun

Mexico en muurschilderingen, die twee zijn door een culturele band met elkaar verbonden. De hele geschiedenis van het land kun ...

 

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!