Reisfoto's,  Vakantiegangers

Muurschilderingen in Mexico: Cancun

Mexico en muurschilderingen, die twee zijn door een culturele band met elkaar verbonden. De hele geschiedenis van het land kun je overal in elke stad terugvinden in muurschilderingen. Vaak in congrescentra, het stadhuis of een provinciaal paleis.

Ik wandel veel, en ik geniet elke keer weer van de verhalen die van de muren afspatten. En soms kun je dat verhaal zelf verzinnen of is er geen verhaal en is het gewoon mooi. Maar meestal vertellen muurschilderingen een verhaal, zo zijn er eindeloos veel muurschilderingen van recente gebeurtenissen, bijvoorbeeld COVID en de strijd van het verplegend personeel, maar ook de geschiedenis van het land, de gevechten tegen de Spanjaarden, en heel veel kleurrijke cultuur van de oorspronkelijke bewoners en natuur.

Muurschilderingen zitten ingebakken in de culturele geschiedenis van Mexico.

En of je ze nu van een afstand bekijkt of van dichtbij, ze blijven mooi, zelfs als je al jaren oud zijn en wat afbladderen.

Als ik door Cancun wandel kom ik er heel veel tegen, ik heb de mooiste op een rijtje gezet, als je op de foto klikt vergroot hij en kun je genieten van alle kleuren en details.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry!