Reisfoto's

Foto’s kijken: De Kleuren van Mexico

Mexico is kleurrijk, de huizen, de kleding van de mensen, de slingers, de natuur, de zee, alles is helder en vol kleur. De Pueblos Magicos hebben prachtig kleurrijke stadscentra en de mensen die ik tegenkom dragen vaak de rijkst versierde en geborduurde kleding.

Je wordt er vrolijk van, dat kan bijna niet anders, de klanken van Mariachi en de kleuren van Mexico geven je een ultiem vakantiegevoel. Als ik over het platteland rij en de mannen zie met hun stoere cowboyhoeden, soms zelfs te paard, als ik de vrouwen zie bij het bereiden van taco’s, als ik door de natuur loop en de kleurrijke vogels en bloemen zie, het maakt me een blij mens.

De prachtige muurschilderingen die de geschiedenis en memorabele gebeurtenissen vastleggen, ze vertellen allemaal kleurrijke verhalen. Soms van protest, van verdrukking en verwoesting, maar allemaal gaan ze over overleven, over doorzetten, en allemaal zijn ze een stukje geschiedenis op zich, of gewoon reclame, dat gebeurd natuurlijk ook, maar meestal is er een verhaal, vol folklore. In prachtige heldere kleuren. De Maya’s en Azteken schilderden hun huizen al en maakten de mooiste kleuren rood en blauw van natuurlijke materialen waarmee ze de geschiedenis vastlegden en steden markeerden. En die kleuren vind je nog steeds terug in het dagelijks kleurenpalet van Mexico.

Vandaag wil ik met jullie foto’s delen waarin de kleuren van Mexico centraal staan.
Ik heb de 9 mooiste en kleurrijkste foto’s uitgezocht uit de honderden foto’s die ik inmiddels heb.

Ik hoop dat jij geniet van de foto’s en dat ze je in een vakantiestemming brengen.

Als je op de foto klikt dan vergroot hij en kun je hem beter bekijken. En als je meer foto’s wilt zien van mijn reizen, klik dan op de rubriek “reisfoto’s” in het menu van de website.

Jeanette, Digitale Nomade, Coach en schrijver. Begon met haar reizen op 17 jarige leeftijd en verliet Nederland voorgoed in 2015 om nooit meer terug te keren. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. gek op motorrijden, schelpen zoeken en mensen observeren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.